Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!

Митничар №1 си вършел работата въпреки картончето от ДС
30 дек 2010 19:40,
254
Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!
Снимка: БГНЕС

Шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, въпреки принадлежността му към структурите на бившата Държавна сигурност. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков.

„Има голяма разлика между хора, които са избрани по някакъв начин през политически процес и такива, които са избрани от министри или от други, за хора да си вършат работата.

Танов не е избран чрез гласуване, той не е политическа фигура, неговата задача е да събира приходи, той си върши задачата много добре“, аргументира се той, като подчерта, че шефът на Митниците няма да бъде сменен, докато той е министър.

Според Симеон Дянков започваме 2011 година с по-голямо основание да смятаме, че ще бъде по-лесна във финансово отношение.

„Крайната рамка ще бъде по-добра, отколкото е в прогнозите, които минаха през парламента. Фискалният резерв ще е около 6 млрд. лева, а не 4.5 млрд. лева, което дава основание да се смята, че следващата година ще бъде по-добра и няма да ни се налага да вземаме заеми защото имаме достатъчно пари. Бюджетните прогнози ще се изпълнят, дефицитът ще бъде доста под 3 %“, прогнозира Дянков.

Още по темата

По думите му изминалата финансова година е била трудна както за цяла Европа, така и за България.

Финансовият министър е категоричен, че все пак завършваме годината оптимистично, след като НАП и Митниците  приключват 2010 г. с леко преизпълнение на приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
26
 
! Отговори
Ето новия морал преди 13 години
За финансовия колапс и ценови шок в странаста не е виновна икономическата криза,а некадърността на неповторимите крадци от ГЕРБ.ГРОБ/. Десетки пъти от опозицията настояваха да не бъдат вдигани акцизите,но нали трябва да се пълни партийната каса на ГЕРБ/ГРОБ/ за да могат да купуват президентските и местните избори....Ето.....4 млрд. лева от контрабанда се губят на финансовото ведомство. От предвидените над 7 млрд. приходи за 2010, реално събраните пари са 3,6 млрд. лева. Въпреки повишената събираемост, с която се хвали правителството, на практика хазната остава празна.В липса на воля за справяне с контрабандата, обвини управляващите бившият шеф на агенция Митници Емил Димитров Ревизоро. Единствената мярка, предприета от новата управа в ресора, е смяна на едни лица с други. Целта обаче остава една и съща: да се пълнят партийните каси, както и джобовете на определени кръгове, близки до властта.Какво се случи с проверките на доходите на митничари с палати? Абсолютно нищо. Оказа се, че е възможно със заплата от 600 лева да изградишМитничарят Бранков живее като цар с 600 лева заплатаМитничарят Бранков живее като цар с 600 лева заплататриетажна къща, да си купиш джип и да живееш като баровец. Сергей Бранков, митничарят от Калотина и авер на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е сред доказателствата за такъв феноменален успех.
8
4
 
6
 
! Отговори
DO 5 преди 13 години
EMI MNOU QSNO NALI IGRAQT KOMBINA SI4KI MASONI ILUMINATI SOCIALISTI DEMOKRATI FEODALI ..... CELTA E ROBSKO OB6TESTVO I KONTROL NAD MASITE ... TI DA SI VIDQL OSUDEN KOMUNIST .... NI6TO 4E ZAPADA SPE4ELI STUDENATA VOINA NQMA6E NITO EDIN NAKAZAN V ZAPADEN SUD I KAK DA IMA SLED KATO TOVA SA PROSTO PLANOVE NA SVETOVNOTO BANKERSKO SEMEISTVO KAK DA NI NAPRAVI PO OBEZDU6ENI OBEZNADEJDENI I PODATLIVI NA MANIPULACIQ ROBI
7
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков с двата си работни коня-Танов и Стефанов ще извадят България от червеното тресавище!!!
6
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пожелавам им искрено 2-ри та и 3-ти мандат !!! САМО ТЕ ОСТАНАХА НАДЕЖДА !!!
5
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Танов като шеф на митниците направи за България това, което мнозина бивши министри и премиери не можаха. Боли, знам, но ще трябва да го глътнете :)))
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ABE NE ME ZANIMAVAI S GLUPOSTI BE O4ILAT MASON
3
5
 
30
 
! Отговори
Фриц преди 13 години
Ми одете си и двамата бре!!!
2
5
 
46
 
! Отговори
е преди 13 години
Теб за министър те има само Борисов, нормалните хора те имат за ***!
1
4
 
29
 
! Отговори
Лошо преди 13 години
Това означава, че Танов разполага с малко време.