Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!

Митничар №1 си вършел работата въпреки картончето от ДС
30 дек 2010 19:40,
254
Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!
Снимка: БГНЕС

Шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, въпреки принадлежността му към структурите на бившата Държавна сигурност. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков.

„Има голяма разлика между хора, които са избрани по някакъв начин през политически процес и такива, които са избрани от министри или от други, за хора да си вършат работата.

Танов не е избран чрез гласуване, той не е политическа фигура, неговата задача е да събира приходи, той си върши задачата много добре“, аргументира се той, като подчерта, че шефът на Митниците няма да бъде сменен, докато той е министър.

Според Симеон Дянков започваме 2011 година с по-голямо основание да смятаме, че ще бъде по-лесна във финансово отношение.

„Крайната рамка ще бъде по-добра, отколкото е в прогнозите, които минаха през парламента. Фискалният резерв ще е около 6 млрд. лева, а не 4.5 млрд. лева, което дава основание да се смята, че следващата година ще бъде по-добра и няма да ни се налага да вземаме заеми защото имаме достатъчно пари. Бюджетните прогнози ще се изпълнят, дефицитът ще бъде доста под 3 %“, прогнозира Дянков.

Още по темата

По думите му изминалата финансова година е била трудна както за цяла Европа, така и за България.

Финансовият министър е категоричен, че все пак завършваме годината оптимистично, след като НАП и Митниците  приключват 2010 г. с леко преизпълнение на приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
e da te mo6ennicite i boklucite vinagi ostavat taka e u nas
48
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е десет пъти по-добър от Орешарски!А Бойко е сто пъти по-добър от Станишев!
47
5
 
25
 
! Отговори
ДО 48 преди 13 години
АЙДЕ СТИГА БЕ,ТАНОВ БИЛ ПОЧТЕН ЧОВЕКАМА КАК МОЖЕ ДА ИМА ТОЛКОВА *** НАРОДАЗ КАТО ДЪЛГОГОДИШЕН ФИРМАДЖИЯ СЪМ ПРЕКАРАЛ МНОГО ВРЕМЕ ПО МИТНИЦИТЕ,ТАМ ЧЕСТЕН ЧОВЕК НЯМА!
46
1
 
11
 
! Отговори
те са шефовете преди 13 години
Дянков уважава българите толкова, колкото ни уважават Кр. Георгиева, Уорлики щатите като цяло. Ние също ги уважаваме толкова. Само да не ни бомбардират,ако нещо не слушаме. Засега сме изрядни, ако не се смята козируването на Путин.
45
2
 
10
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Или по-точно - докато каже Бойко.
44
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо бе,каква се чудите,че той си е финансов министър и ще се наложи да е нат ази позиция ,поне още един мандат ...пък след това може и премиер..
43
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ ДА ,НО БЕЗ ДЯНКОВ
42
21
 
5
 
! Отговори
отчаян преди 13 години
*** НАРОД ,ПРОООСТ!!!Каквото и да направят все сте недоволни. *** срам ме е,че съм българин.Танов е един почтен човек, дребни душици!Само факта,че Р.Петков му е враг е достатъчен.Мислите ли,че ако имаше и най малкото нещенце за него да го уязвят досега нямаше да е раздуто,преекспонирано и огласено от червените *** а??? Замислете се малко. Апропо Дянков също си върши ПЕРФЕКТНО работата.Хайде сега мощно ме охрачете давам и другата буза.
41
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!БОЖЕЕЕЕ НАГЪЛ ТА НАГЪЛ,СРАМ НЯМА .КАКЪВ МИНИСТЪР СИ ТИ БЕ РАЗДОРНИК НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, АМЕРИКАНСКА *** , ЕВРЕИСКА ФУРНАДЖИИСКА ЛОПАТА.
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе аз не съм от Герб,но пред алтернативата да ни управлявам турци,*** и всякаква друга *** ,избирам Бойко,Дянков и всички ,които се изправят срещу червената зараза ....
39
0
 
14
 
! Отговори
ананимен преди 13 години
Просто Танов-ДС, държи информационни компроматчета от времето на НС Боб и тия му се отплащат за мълчанието.Точка.Това сме го гледали!
38
4
 
2
 
! Отговори
платен драска4 преди 13 години
аве ПАПАГАЛ....ТАКА Е ДА....АМА НАЛИ СЕ СЕЩАШ 4Е ТАЯ КЪЩА Е СТРОЕНА ПО ДРУГО ВРЕМЕ....съмнявам се...
37
1
 
21
 
! Отговори
anti преди 13 години
* ГЕРБ отново объркаха собствените си принципи. Първо не можелo да се гледа индивидуално всяко досие от "дипломатите ДС" и всичките 40 носят колективна вина, нищо че със сигурност са работили повече за България отколкото бременни гербаджии с фалшиви дипломи.Но сега като има гербер-ДС, вече индивидуално гледат кой какъв е бил !Типичнa мyтpо-милиционерска диктатура.
36
2
 
29
 
! Отговори
е преди 13 години
Като си представиш Фидосова- манекенката, бременната Калинка с тумори, Цецо с апартаментите, няколко депутатчета от Герб кандидат- телефончета, летящата убавица Цачева, Дянков с розовите очила и прибавите Боко- слънцето- самовлюбенния и на вас- господа избирателите на Герб трябва да ви стане срамно за ужасната ви грешка на предишните избори.
35
0
 
13
 
! Отговори
Ето новия морал преди 13 години
copy paste
34
6
 
3
 
! Отговори
платен драска4 преди 13 години
криво ни е ..а? 4е и на Нова Година инспектори ще проверяват такситата..щото БЪЛГАРИНА така е свикнал..на далаверка...по ,,тънко,,,АМА НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА..4Е ДЪРЖАВА СЕ ХРАНИ ОТ ДАНЪЦИ....смещници
33
3
 
13
 
! Отговори
Електорат преди 13 години
Не! Ще се побъркам!!! Колкото пъти този Дянков се появи в медиите - по телевизията или на снимка - все е небръснат!Аман, бе!!! Дянков! Ако с това искаш да подчертаеш, че не ти пука за никого и не уважаваш българите, защото си дошъл тук само за да си оправиш положението, а изтече ли ти мандата, ще си заминеш за САЩ, то поне уважавай себе си! Това е въпрос на възпитание! Ама на България май й е писано да я управляват не особено възпитани хора.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
разликата е тази,че в момента контрабандата минава през ГЕРБаз мига да си купя контрабандни цигари на всеки ъгълплодове контрабанда от Турция има във всеки магазиндрога има при всеки дилър,контрабанднавъобще всичко си е по старо му
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
32 - Прав си, но грешката на Емил Димитров-Ревизоро беше, че никога не е бил член на БКП за разлика от почти цялото ГЕРБ, начело с ББ, ЦЦ, Цецка Стругарката и небизивестния милиционер Ваньо Танов.
30
7
 
2
 
! Отговори
платен драска4 преди 13 години
mai na BOLI 4e ..po4vame da si pla6tame DANYCITE....aaaaa?