Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
8
 
12
 
! Отговори
Водния преди 13 години
Дилма е женския Фидел Кастро... велика жена !! Само че тя и нейния предшественик са хора от народа .. а тиквата е мутрафон
94
4
 
5
 
! Отговори
Въпроси преди 13 години
Къде беше когато Р.Овч преподписа договора с Газпром и се вдигна цената на газа? Къде беше когато нямаше газ в държавата и бизнеса търпеше огромни загуби? Да бил е на лов за архари ! А защо някой не извади къде се шлияеше безцелно г-н Президента миналата година на околосветско пътешествие за него и свитата му на държавна издръжка, беше по Тайланд, Австралия и далечния изток. Защо нищо не каза като промениха изборния закон в 12 без 5? Защо не наложи вето?
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахаххахаха :)))) Първанов не може да му стъпи на малкия пръст на Бойко!Радвам се, че не отиде той да ни излага там пред света!
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каза само една грешна дума и тя е БЪЛГАРИН. Точната дума е РУСНАК.
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отстрелваше защитени животни и хващаше трипер по приятния начин. :))
90
1
 
0
 
! Отговори
111222 преди 13 години
Явно въобще не си разбрал въпроса!!!
89
1
 
3
 
! Отговори
браво преди 13 години
браво на марксиста партизанин търпял фашистките гадости и станал президент, браво на 19 годишният комунист изтарикатил родните фашистчета и станал министър председател, жалко за балъците дето ще си оатанат такива и все ще търсят месията.. вижва другари, борисов и дилма,
88
7
 
14
 
! Отговори
Въпроси преди 13 години
До 101 да така е, Борисов работи и затова греши. Аз питам къде беше г-н Президента, когато ставаха заменките? Защо не наложи вето? Къде беше като спраяха фондовете да се изкаже? Къде беше когато Доган каза че той разпределя финансирането в държавата? Къде беше когато Румен Петков се срещаше с братя Галеви? Къде беше когато се подписваха заробващи договори с Русия? Къде беше докато Вальо Топлото крадеше от Топлофикация, защо мълчеше като пън?
87
5
 
10
 
! Отговори
не ставай смешен преди 13 години
По-добре Борисов да ни представя, отколкото Гоце да ни излага там. Все пак не става въпрос за представяне само на България, а на целия Европейски Съюз! Как си го виждаш Гоцко да се изтъпанчи там?
86
2
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 13 години
ти май не си гледал новините
85
4
 
6
 
! Отговори
до 101 преди 13 години
Тиквата не дава назад,той играе покера до край.И лошото е,че винаги губи.
84
3
 
3
 
! Отговори
вимето на народа преди 13 години
*** си като стадо хралупи на водопой! :)
83
3
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 13 години
Бойко ще посреща нова година в обиятията на зноини мулатки , танцуване на селска мамба , и яка фиеста .
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най доброто качество на Борисов е, че дава заден когато сгреши. *** се запъваха като магаре на мост и Не, та не, въпреки, че очевидно грешаха. Евалата на всеки, който не се страхува да си признае, че греши. Само лудите и *** се смятат за безгрешни.
81
11
 
11
 
! Отговори
маняка преди 13 години
Тиквата въобще не е канен,него кой го бръсне за слива ?Първанов е поканен,а Тиквата му откраднал поканата с цел да си вдигне рейтинга хахаха. Гоце е бесен.Гоце,вземай пушката за грозни животни!
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз разрешвам с две ръце, парите ни да се харчат за такива поводи ! Виж, Гоце да ходя да бракониерства - НЕ!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ ако можеш да четеш по горе ще разбереш без да задаваш глупави въпроси
78
7
 
9
 
! Отговори
един от многото преди 13 години
На мен в Борисов ми харесва това, че му пука за народа и не е досъл да *** и краде. Иначе прави грешки, но които работи прави грешки, които нищо не прави като Гоце той не може да сгреши. Червените нека да си лаят колкото искат, но Борисов е човек от народа и може да управлява хора, поставя задачи и после ги гони, я вижте тези от БАН като ги подпука и как почнаха поне да симулират някаква дейност, допреди само си зимаха заплатките и си траеха.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоо, *** ти да живееш в Бразилия и да те видим дали няма да хванеш поне малко тен.. ***!
76
6
 
10
 
! Отговори
111222 преди 13 години
Ха сега ми кажете Б.Б. на официално посещение ли е или ще празнува нова година на държавни разноски?