Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
10
 
! Отговори
Господа социалисти преди 13 години
Колкото и да оплювате Бойко Борисов, няма да успеете да го смъкнете до вашето ниво! Никой от вашите кадри не може да му стъпи на малкия пръст - като политик, като държавник и изобщо като личностни качества! Колкото и да се напъвате, полека-лека си отивате! Факт!
74
4
 
6
 
! Отговори
минувач преди 13 години
Мен това не ме интересува, не можеш ли да го разбереш? Какво като някой е учил на Запад, след като идва на власт да ме краде, на такива се нагледах достатачно. Бойко ми харесва, нека да е *** *** груб, ама ще построи магистралите, които великите интелектуалци от лондон и после тройната мафия не направи ! И какво като са били умни? Понеже са умни ли сложиха Батко и братко в пътния фонд да си дават държавни поръчки заради което ни спряха парите от Европа? Айде сиктир на умниците !
73
2
 
1
 
! Отговори
Гаргамелюк преди 13 години
Ааа,Иван Костов как се обучи в Мусквъ......Ни мойте така....
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво прави Тиквето при Дилма Русев,него въобще кой го е канил ?Поканата беше за Гоце,но мекерето Младенов я е скрил от него.Дипломатически скандал отново,а Тиква?
71
1
 
2
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
НАЛИ ИМА ДВА ВИДА БЪЛГАРИ ТАЯ Е ОТ ВТОРИЯ ВИД ЧЧЧЕЕЕЕРРРРРРЕЕЕЕЕЕ
70
3
 
8
 
! Отговори
3 D преди 13 години
ЗА 20Г ЧЕРВЕНИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ДОБРЕ ОПОСКАХА ДЪРЖАВАТА
69
3
 
9
 
! Отговори
Любо Питков преди 13 години
Тиквата дали ще подари куче?????
68
7
 
7
 
! Отговори
не се карайте! преди 13 години
Най-големият на Балканите ще срещне най-голямата в Латинска Америка!(останалото са празни приказки)
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То в Москва кво ще научи, освен че неизбежната победа на комунизЪма е близо ?
66
3
 
4
 
! Отговори
минувач преди 13 години
Да видяхме ги лондонските интелектуалци на Кобурга докъде ни докараха ! Айде няма нужда от интелектуалци-крадци !
65
4
 
2
 
! Отговори
Berliner преди 13 години
Pri nas, v Deutschland, e savsem normalno da se poiavish na ofizialna sreshta po Anzug.
64
3
 
8
 
! Отговори
ооо преди 13 години
Ей,двама трима комунисти тук се *** от яд.. Какво им е винонен Бойко? Ами Гоце и Гея никъде не ги канят вече от 1-2 години,защото всички знаяят че са бита карта и комунистическа гмеж.
63
5
 
26
 
! Отговори
лично мое мнение преди 13 години
ГЕРБ не са идеални, но като ги сравня с серГей, Доган и симо-ментата, направо ми се струват идеални. Няма ги вече турсите имена в правителството, няма я масларова с бентлито, няма го Р.Петков с цирея на лецето, които се хили мазно и е през цялото време пиян, няма го Р.Овч - крадеца, няма го Гошо ***, няма го мйекащия Миков, които прати полицията срещу учениците вместо да лови престъпници, няма го Батко и братко, няма ги заменките. Бог да пази Борисов !
62
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще умрат от яд ***. Първо, ББ е в Бразилия, второ, ББ представлява И ЕС :))) Гоце ще си гризе пъпките триперливи от яд, както и безумните му фенове.Мисля, че уцелихме с премиер този път. Ако ГЕРБ и ББ продължавата така, трети мандат е сигурен одма и най после ще се оттървем от управляващи *** елементи и разни скапани агентчета на Кремъл. Ужасен срам за България беше да бъде дефинирана като 'троянския кон' на Кремъл, заради Гоце и кликата му.
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kATO TEB
60
5
 
36
 
! Отговори
минувач преди 13 години
Бойко не е интелектуалец ! Бойко не са го пращали да учи в Москва и на Запад както червения елит Бойко е човек от народа, говори просто така че всеки да може да го разбере, това че на някой им се струва простоват или груб мен изобщо не ме интересува, важното е да върши работа и да построи магистралите !
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
po dobre gerb . otkolkoto bsp i dps .samo za tova shte glasuvam za gerb
58
7
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 13 години
От изброените от теб, само Калина е с фалшива диплома, но тя не е управник. Назначена е в министерството още по времето на Станишев!
57
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
БОЙКО каза националите по футбол и волейбол да се събират на 01.01.2011 и да заминават за бразилия ще играят контроли докато бият
56
4
 
5
 
! Отговори
до червените кхмери преди 13 години
Номер 56 ей *** такъв айде марш на позитано че останахте един файтон хора, на другите изпоби ще се борите за влизане в парламента !