Волен се кълне: Не сме ДПС

Качват си цената, интерпретира Христо Бисеров
Обновена: 19 яну 2011 14:40 | 19 яну 2011 11:46,
233
Волен се кълне: Не сме ДПС
Снимка: Булфото

Въпреки че единственият проведен до момента вот на доверие в България – този срещу правителството на Филип Димитров, беше неуспешен – по всичко личи, че Бойко Борисов се е поучил от грешките на предшественика си и си е „постлал” добре.

Видимо доволен от развитието на политическата ситуация, лидерът на „Атака” Волен Сидеров разясни пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че ще подкрепи вота на доверие. „България не е 92-ра, а Атака не е ДПС”, убеждаваше журналистите Волен, припомняйки „силния депесерски шут”, който Ахмед Доган би на Филип Димитров преди почти 20 години.

В другия край на кулоара обаче бившият седесар и настоящ депесар Христо Бисеров заяви, че вотът на доверие всъщност щял да „вдигне цената” на „Атака”. Бисеров не разясни какво точно има предвид.

Според Волен Сидеров ако правителството падне сега – това ще бъде възможност за реванш на тройната коалиция. Също, възможност за президента Георги Първанов – да състави служебен кабинет и да вкара без бой своята формация АБВ във властта. Сидеров е убеден, че вотът на доверие този път ще бъде успешен. Въпреки че от началото на мандата той остана с депутат по-малко, сега няма съмнение нито в своите редици, нито в тези на ГЕРБ. Освен това има и независими депутати, на които може да се разчита, подхвърли Сидеров.

Още по темата

Марио Тагарински, който разцепи РЗС, за да стане независим, беше лаконичен за вота на доверие: „Утре е Видовден, ще видите”.

Бившият шеф на Тагарински Яне Янев пък определи вота като „поправителен изпит”, който показвал „политическа немощ и слабост” на Бойко Борисов. Яне разчете във вота знак за това, че Борисов е загубил доверието на българския народ и сега търси такова от депутатите.

Що се отнася до независимите депутати – малко яснота опита да внесе независимият, но от РЗС Емил Василев. Той свика извънреден брифинг, за да обяви, че се предлагали по 120 000 лева на негови колеги, за да подкрепят вота на доверие. Разкритията на Василев стигнаха дотук. Но – заради силното си възмущение – той обявявал гладна стачка, но само до утре.

В особено сложна ситуация се оказаха от „Синята коалиция”, предвид факта, че още не са нарекли себе си „опозиция”. Във вторник лидерите и на двете големи партии във формацията Иван Костов и Мартин Димитров заявиха, че на заседания на ръководствата си ще обмислят дали да подкрепят евентуален вот на недоверие. Затова изпреварващата ситуация с искане на вот на доверие ги накара да побързат.

Мартин Димитров изчете 5 условия, изпълнението на които ще накара „Синята коалиция” да подкрепи ГЕРБ. Десните искат правителството да се откаже от АЕЦ „Белене”, да постави като приоритет газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, да бъдат освободени всички агенти на ДС в правителството, да бъде направена проверка на всички министри, които са „сгафили” и да бъде отстранен Цветан Цветанов, ако се откаже, че е обвинил несправедливо лекарите от Горна Оряховица.

Мартин Димитров е на мнение, че гласуването по вота не трябва да е тайно, за да може всеки с името си да каже подкрепя или не правителството на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: вот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
19
 
! Отговори
I.H. преди 13 години
Не съм за Костов, но мисля, че той е единствения който може да помогне в такъв момент. Пак ще откраде много но всичко е централизирано и само той иска да ***
36
3
 
29
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Да, не сте ДПС, по-лоши сте.Никой не е по-лош от ПРЕДАТЕЛЯТ.
35
2
 
27
 
! Отговори
nadq преди 13 години
Една сграда се отличаваше рязко Министерството на истината. Той работеше там. В огромната пирамида от блестящ бял бетон, която тераса след тераса се издигаше на триста метра височина. Върху бялата фасада бяха изписани лозунгите на ГЕРБ: ЛЪЖАТА Е ИСТИНАСВОБОДАТА Е РОБСТВОНЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА Още три подобни сгради бяха набучени сред София. Те приютяваха четирите министерства, които концентрираха цялата власт. Министерството на истината отговаряше за лъжата, а официално за информацията, забавленията, образованието и изкуствата. Министерството на спорта отговаряше за културата (физическа и изобщо) плюс науката.Министерството на любовта отговаряше за страха, омразата и насилието, а официално за реда, законността и здравето на гражданите. Министерството на изобилието отговаряше за мизерията, сиреч за икономиката.Най-страшно беше Министерството на любовта. То изобщо нямаше прозорци. Беше непристъпно зад лабиринт от бодлива тел, стоманени врати, скрити картечни гнезда и горили в черни униформи, въоръжени с електрошокови палки. Там се разпореждаше Цв.Цв. Любимият ръководител и дясна ръка на Б.Б.
34
11
 
30
 
! Отговори
JOK преди 13 години
По-добре ГЕРБ и АТАКА отколкото БСП и ДПС!!! Оня Костов и той като призрак излиза!!! мухааааа ...Българи ,не се подвеждайте по ченгетата от БСП и ДПС за които важи поговорката: "Крадеца вика: Дръжте крадецаааа!!!!"
33
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, не се хабете да пишете. Тук става дума за разпределяне на много пари от контрабанда - горива, цигари, алкохол, дрога и т.н. Кой го е еня за вас? Всичко останало е "шменти капели".
32
5
 
33
 
! Отговори
Ауууууууу преди 13 години
Махнете мръсната паразитираща *** Волен от медиите! След като измами целокупната българска популация с идентификацията си като националист, каквото и да значи това в ограничения му мисловен механизъм на недоучил булеварден тарикат, се прислони към радостите от властта под сянката на ББ. Той е учебникарски пример за клиентилизъм и ярък политически ***. Обидно е дори да го гледаш.
31
3
 
26
 
! Отговори
ДО 28 преди 13 години
ББ е най-големия агент,вербували са го едно време,когато хванаха Тео Интернешенъл в производство на фалшиви цигари.Освен това Воленчо също е агент,вербуван за измама с пари.Преди да пишеш тея неща,вземи се поинтересувай.
30
18
 
25
 
! Отговори
bg преди 13 години
всички сте много ***. ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И ВСИЧКИ КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ. патрашкова трябва да бъде съдена.А вие дето не харесвате правителството да ви е.....майките.*** продажни и *** нечистоплътни.Да искореним комунистите и фесовете .БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ПРЕМИЕРА
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги ще има такива "балансьори" като ДПС,А-ТАКА и т.н.Просто *** са неминуема част от управлението.Въпроса не е за "балансьорите" а за "Основните играчи".Иначе Сидеров ,Жорж Ганчев или някой друг луд......... разликата е НИКАКВА.
28
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Удавниците от герб ще повлечат към дъното и сидеров,началото на края на едно безумно управление на чегеджийстващ пожарникар подкрепян от човек който не си пие лекарствата редовно
27
9
 
33
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
...Кабинета на ГЕРБ Е ПЪРВИЯТ И ЕДИНСТВЕН след 89-та година без агенти на ДС министри и заместник-министри след оставките на Божо и Павлин Димитров!...Ама след година и половина и личната им защите от Боко.А Танов, който е със статут на зам-министър?Освен това 19 от ДС-посланиците са назначени по предложение на правителството на Боко.Освен това един куп назначени от гербавите областни управители са официално обявени ДС-кадри.Да бе! В управлението на гербавите няма кьораво ДС :)
26
7
 
23
 
! Отговори
norm преди 13 години
Мартине,Мартине,бива ли да си толкова глупав.Какво става,ако ББ не каже твърдо "не" на Белене,гласуваш с комунистите,които ще строят централата без никакви условия,на гърба на данъкоплатеца и идните поколения.Този вот е изпитание най-вече за сините,да се разбере кой кой е.
25
5
 
39
 
! Отговори
Будист -шестак преди 13 години
На 27 ноември 2009 г. Леденика АД, собственост на Михаил Михов Бирата, взима кредит от 2 млн. лв. от...СИбанк. В замяна на крупната сума Мишо Бирата залага цялото си търговско предприятие като обезпечение по кредита. Крайният срок на погасяване на сумата е 20 октомври 2014 г. Това си личи от копие на договора между Леденика и СИбанк, което бе получено в редакцията на Галерия.Както е известно, съвсем доскоро акционер и шеф на Надзорния съвет на СИбанк бе не друг, а приятелката на премиерата Бойко Борисов Цветелина Бориславова.Три месеца след сключването на този договор през ноември 2010 г., лицензът на Мишо Бирата за производство на пенливата течност е отнет заради многобройни акцизни и данъчни нарушения. Целият му бизнес увисва на косъм. Логично, в тази ситауция той не би могъл да изплаща кредита си към банката на Цветелина Бориславова.Това е класически пример за конфликт на интереси. Премиерът натиска шефа на митницата Ваньо Танов да спре проверка в предприятие, което има финансови задължения към банката на жена му!, коментират юристи.Излиза, че семейството на премиера е имало личен интерес бизнес неприятностите на Мишо Бирата да се разминат и той да продължи да произвежда алкохол необезпокояван от държавните органи.
24
3
 
28
 
! Отговори
Будист преди 13 години
Ти за кабинета на агент Буда ли говориш????
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО18:ИМА ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ?
22
4
 
31
 
! Отговори
topor преди 13 години
Чудя се, защо бързат с този вот? Изпреварват резултатите за достоверност на записите, които още не са обявени?!?!
21
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волен е единственият пич в нашата политическа система.
20
5
 
32
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
А като си спомня как Сидерчо псуваше и псуваше Боко.... как го хранеше, ама сега нещата се обърнаха- сега Боко храни Сидер... Сините обслужват американските интереси, както ги обобщи Уорлик- че нямаме нужда от АЕЦ, сиреч ток... Яне ще гърми навсякъде, ДПС ще си кротуват, БСП ще се хабят от трибуната... а Боко ще си цоца митничките до откат..
19
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВОЛЕН Е МНОГО БОЛЕН!
18
6
 
27
 
! Отговори
miro преди 13 години
Що се отнася до независимите депутати малко яснота опита да внесе независимият, но от РЗС Емил Василев. Той свика извънреден брифинг, за да обяви, че се предлагали по 120 000 лева на негови колеги, за да подкрепят вота на довериe - az си misleh po malko Ама ка бе от къде има герб за 4 г 200 милиона в банка за партия герб как ги спечелиха тези пари ч е ч толкова богата тази партия