Мъката му прозира, отвърна Борисов

"Защо 8 години Георги Първанов мълча като риба?"
23 яну 2011 16:00,
630
Мъката му прозира, отвърна Борисов
Снимка: БТА

Мъката му прозира отвсякъде, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Япония, където бе помолен за коментар на критиките, които държавният глава Георги Първанов отправи по-рано днес към кабинета.

"Първо, Този път номерът не им мина. Второ, не може да не ги дразни, като виждат как се развиват нещата – пътища, магистрали, спортни зали", каза Борисов.

Още по темата
"Първото СРС го пусна той, като записа Дянков, когато го пратих с най-приятелския жест към него, когато очаквах, че той ще иска институциите да работят добре помежду си, каза Борисов.

"Алексей Петров, съветник в ДАНС при предишното правителство, донесе изчезнали доклади, най-секретни, и аз ги предадох на Прокуратурата. Какво СРС ние сме пуснали?", попита премиерът.

"Осем години той мълча като риба, когато правиха заменките за земеделските земи - за милиарди. Когато подписваха договори за стратегически енергийни проекти, без да се знае цифрата - и до ден-днешен не се знае.

Това, че ни спряха еврофондовете, а сега ги усвояваме в десетки пъти повече. С една дума - това е мъка. И видно е и в доклада на ЕС за миналата година - силна политическа воля", допълни Бойко Борисов и продължи:

"Това са комунистите - своите злини и своите провали се опитват да ги прехвърлят на други".

Първото СРС го пусна той, като записа Дянков

Борисов упрекна Първанов, че говори "всеки ден" срещу кабинета:

"Аз благодарих онзи ден на парламента - и за подкрепата, и за европейската дискусия. Направили сме си изводите - още по-усилено ще усвояваме евросредствата с Европейската инвестиционна банка и нещата в България ще се подобряват видимо", каза той.

"Неговите хора - предишното правителство - щяха да я правят на концесия, да взимат билетчета за всяка минала кола по тази магистрала. Неговите хора я правиха. Не бива да имаме къса памет за безобразията, които вършиха осем години. Ние ще си направим държавата такава, каквато трябва", допълни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


630
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
1
 
4
 
! Отговори
марти преди 13 години
Байо,не показвай пред чужди хора колко багаж има в малката ти къртунка,че ставаш за смях!!!Пари,за да казвам това,което мисля и чувствам не ми трябват,а и няма кой да ми даде!!!А на заблудените души като тебе...и Господ не може да им помогне!!!
491
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по хубаво от това да си пожарникар.
490
0
 
1
 
! Отговори
до 517 преди 13 години
Ми то и аз не можах да зацепя кой е тоя "пред вид"
489
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на 516 ! От такива хора и мислене има нужда БГ. Успех !
488
0
 
2
 
! Отговори
hihihi преди 13 години
Доктрината Шокова терапияЗа книгата Шокова доктрина. Възход на капитализма на бедствиятаБил съм едва на десетина години, когато за пръв път чух за шоковата терапия. В началото на 90-те, когато попитах родителите си след като и СДС и БСП се борят за капитализъм, каква е разликата между тях, те ми обясниха така: БСП иска пазарна икономика, а СДС шокова терапия. Първото е плавен преход към капитализма, второто директното му въвеждане. Разбира се, формално това не е вярно в термините на Шоковата доктрина капитализмът и пазарната икономика са едно и също нещо. Но забележителното е, че в онези години все още на политиците им беше неудобно да говорят в прав текст, че шокът за бедните е част от капиталистическата реалност.Днес ситуацията е много различна шоковата терапия се предписва и прилага масово не само от нашите социалисти, но и от чуждите като се почне от Гърция и се свърши с Исландия. Неудобната истина за реалния характер на реформите удобно се скрива зад маската на неизбежността, природните закони и доказаната ефективност. Резултатът навсякъде е един и същ богатите забогатяват, а бедните замлъкват.Как стана така, че спорът пазарна икономика срещу шокова терапия изведнъж загуби смисъл? Как стана така, че шоковият удар се превърна в единственото лекарство за последствията от предишния шоков удар? Книгата на Наоми Клайн отговаря на тези въпроси. Тя започва с експериментаторите специалистите по електрошок в тайните психологически лаборатории на ЦРУ и специалистите по икономически шокове в корпоративните лаборатории за социално инжинерство. Проследява различните изяви на капитализма на бедствията от класическия случай на икономически просперитет Чили, през посткомунистическите икономически реформи, до приватизирането на войната в Ирак. И завършва с предупреждения за нови шокове. Така че всеки, който иска да разбере по-добре механизмите на прокарване на икономическите реформи, би трябвало да се запознае с тази книга.Разбира се, към нея има много критики като се почне от глупостта, че в тази книга се срещат и откровени лъжи и се свърши с по-смисленото на пръв поглед Тя не познава неоконсерватизма и не иска да разбере какво е. Всеки може да провери доколко Клайн познава материята и дали лъже откровено. По-интересна е дежурната критика, че няма алтернатива на шоковата терапия. Без съмнение това изречение по един или друг начин обобщава първосигналната реакция на много хора, когато чуят за книгата. Без да отговаря пряко на това обвинение в книгата, Наоми Клайн успешно му противопоставя своята алтернатива: да не се прилага терапията. Алтернатива не е намерена, защото никога не е търсена. Шоковата терапия е средството, с което икономическите доктори удовлетворяват личните си желания.
487
1
 
2
 
! Отговори
Анализатор-независим преди 13 години
Колкото и да не ми се иска да ви го кажа, трябва да знаете, че ТЕ отдавна си създадоха и подготвиха замяната, тъй че, и да лаете и да не лаете, с в г*з..
486
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато боговете говорят всичи мълчат! А когато бате Бойко говори всички пискат щото много боли маййййкоооо много боли!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
485
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Това са комунистите - своите злини и своите провали се опитват да ги прехвърлят на други." Кого ли има пред вид? Най-вероятно себе си!
484
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам лека идея за интелигентните хора, които изразяват мнение в този форум.НЕ ОЦЕНЯВАЙТЕ КОМЕНТАРИ СЪДЪРЖАЩИ ДУМАТА КОМУНИСТ-това са или лапета,които нямат идея какво означава понятието- или просто провокатори ,целящи да разводнят истинския фокус на въпросите.Аз лично , за разлика от Бойко - нито съм познавал някой от лидерите преди 89г. , нито съм се образовал по време на комунизма, нито имам за жена щерка на бивш генерал от ДС, забогатяли по време на криминалния преход.Предполагам,че е така и с голяма част от хората,които презират случващото се сега и днешните герои.
483
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом са такива комунистите, защо малоумния пожарникар реши да остави пожарникарската професия, но да не си връща партийната книжка. Всъщност, изобщо върнал ли я е и кога?
482
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едни и същи ченгесари се конфронтират,хулят и сочат с пръст.Целта е заемане на по добра позиция за властово осигоряване на грабенето.Свидетели сме на безкруполно поведение на остатъците на ДС превърнали се в мафия да се консолидират в отделни партии. Абсолютна мимикрия.
481
2
 
1
 
! Отговори
Player преди 13 години
марти ти май си доста *** ама нищо чудно на *** човек симпатизираш явно си проблажил нещо или ти плащат да пишеш *** кжи колко бе да пишем и аз
480
0
 
4
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Да живее България и корумпираните ни политици от всички партийки и движения
479
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо Бирен Бойко мълчи от 20 години за членството си в славната БКП, за дейността си в СИК, за неразкритите 192 убийства, когато генсекваше в МВР, за зависимостта си в момента от Пашата, Маджо, Маргините и Мишо Бирата? Защо мълчи за това, че Цецо го е хванал чрез компромати за гушата и той не може да се освободи от него.
478
6
 
8
 
! Отговори
Калоян Николов преди 13 години
Само,така Бойко,мачкане на такива мазни,долни,безочливи,крадливи ***,като Гоце!
477
1
 
1
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 13 години
Моята баба македонка, която доживя до 97 години, казваше: ‛Всичко в този живот, чедо, е въпрос на мярка. Ние, македонците, сме, по-емоционални, по-кибритлии. Но тя беше много мъдра жена. И се старая да следвам съвета й.
476
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо Боко-Тиквата не плаши с предсрочни Избори последните дни по медиите,както го правеше често преди ?
475
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Бойко! Аз пак ще гласувам за вас
474
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...то ако бяха само двамата... щяхме да сме сега къде-къде по-напред и в Европа и вЕРЕМ2 и в Шенген - НО НЕ СА САМО ДВАМАТА...ами купища тям подобни уникални и безпаметно неясни и за самите себе си лица...СПИСАНЕ НА МЕМОАРИ, РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИ НА НЕДОВЪРШЕНИ ПОКРИВИ, МАГИСТРАЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ не става тая работа - Дори и с подаръци на кучета пак нищо не става ...
473
4
 
4
 
! Отговори
кИРО преди 13 години
ми мълчи 8 години като *** нищооо амо дето през 1996 година на митингите против БКП той беше със ИЛИАНА ИДИОТОВА на сексвойаж!ПОСЛЕ СЕ ИЗКАРА СПАСИТЕЛ НА българия като болен от трипер коунист ---брей поне три пъти го хванаха да лъже другаря ПАРАВАНОВ и тоя комунист не си признава --същият *** като пияният шадраван---На другарите във форума -Лапайте на гоцко *** ПУШКАТА ЗА 50 000 ЛВ и продухайте цевта