Вземете хонорара на Доган, зове шеф на комисия в НС

"Решението на съда трябва да е в полза на обществото"
Обновена: 27 яну 2011 14:48 | 27 яну 2011 14:45,
47
Вземете хонорара на Доган, зове шеф на комисия в НС
Валентин Николов. Снимка: БТА

Хонорарът от 1 млн. евро на лидера на ДПС Ахмед Доган за проекта за хидровъзел "Цанков камък" трябва да бъде отнет в полза на държавата. Това смята председателят на парламентарната комисия за конфликт на интереси Валентин Николов от "Атака".

По-рано стана ясно, че Върховният административен съд ще произнесе окончателното решение по делото за конфликт на интереси при лидера на ДПС Ахмед Доган в едномесечен срок. Петчленният състав на съда заседава по делото, което е по протест на прокуратурата и на парламентарната антикорупционна комисия.

"Това дело е от особен обществен интерес и искрено се надявам решението на 5-членния състав на ВАС да бъде в полза на обществото", коментира Николов. „Има нарушаване на закона, договорите също са безспорни, материалната облага е безспорна, безспорно е и това, че обстоятелствата не са посочени в декларацията“, каза още председателят на комисията.

Още по темата

 

Той припомни, че предният състав в становището си изразява мнението, че може да се потърси на Ахмед Доган наказателна отговорност за неподаване или неверни данни в декларацията.  Наказанието за това е затвор до 5 години.

В момента водим административно дело. Претенциите ни са да бъдат наложени съответните санкции по закона и да се отнеме материалната облага – хонорара от 1 милион евро. След това прокуратурата трябва да прецени дали да образува досъдебно производство или не", посочи още Николов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: доганхонорар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Тома неверни преди 13 години
Ако успеят да вземат хонорара на "Най големия" .... аз почти ще повярвам в НБС (Независимия Български Съд)
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само хонорара ли,а палатите му,яхтите му,капиталите му,те подарък ли са.
23
8
 
5
 
! Отговори
ДО КОЛТ преди 13 години
ЦУЖКО НЕ ГО ЗАКАЧАИТЕ ,,КАЗА БОКО,,ТОИ РИТА ФУТБОЛ С МЕН.
22
7
 
15
 
! Отговори
Печо Мух преди 13 години
Пука му на сайдера на Меди Доганов..тоя има пари да си купи Байкало-амурската магистрала....Докато човека,крадеца,доносника Ахмед Доган не влезе в затвора /където отдавна му е мястото/.Ще ни се смее зад зидовете на Конака си в Банкя и ще си сърба кайвето.........а пък ние ще сърбаме попарата дето ни я надробиха тесните социалисти
21
4
 
35
 
! Отговори
Драйфам !!! преди 13 години
Във всяка нормална държава Доган отдавна щеше да е в панделата. Но това е България - най-загубената държава в света. Само като види човек какви си избираме да ни управляват и нещата са ясни - "цар" *** - дойде беден като мишка, окраде България и сега е милиардер, после си избрахме да ни управляват 3-*** чужденци от 3 антибългарски партии - ДПС, БСП и НДСВ, сега сме си избрали бивш пожарникар и шеф на мутренска групировка... Просто сме жалки ! Заслужаваме да живеем като клошари !
20
8
 
12
 
! Отговори
Колт преди 13 години
И пак питам, Доган гепил хубаво да връща, а с хонорарите на Цуцко, които са същата история кво правим?
19
6
 
16
 
! Отговори
Stoyanova преди 13 години
Доган, ако има поне малко съвест трябва без да чака съд и присъда да върне веднага хонорара! А тези, които са му го дали? Те дали не са също в нарушение?
18
0
 
0
 
! Отговори
mitko преди 13 години
na vremeto dyado mi kak glasuval za baba ti
17
1
 
4
 
! Отговори
pp преди 13 години
a kato ne xodi na rabota...........kak i koi my pla6ta?????????????
16
8
 
7
 
! Отговори
Колт преди 13 години
А с хонорарите на Цуцко кво праим?
15
3
 
25
 
! Отговори
Яна преди 13 години
Да му вземат парите и да ги дадат за болните деца,крадец неден,но за съжаление не е само той.
14
0
 
9
 
! Отговори
turcin преди 13 години
horata umirat ot glad, agent sava si igrae s milioni............Balgariya ste tragne po pravia pat kogato vsicki bivshi slujiteli i agenti na DS se mahnat ot politikata,a tova nyama da se sluci v blizkite 10 godini za sajalenie...........
13
0
 
26
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Че кой го създаде Доган..Същите тия,дето овладяваха митниците години наред,същите тия дето продаваха оръжие и амфетамини на арабските ни другари,ами Фатик,кой го създаде,кой му даде право да живее като везир в Държавата ни...Сигурно е бил Мечо Пух.....
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
STOM IMA I CAD V TAA RABOTA NEMA DA STANE
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това добре, но важното е да се промени системата така, че да не се допуска възникването на нови догановци. Да не могат турците с автобусите от Турция да гласуват за нашия парламент и общини. Да не може една партия да си назначава агенти навсякъде и във всичко. Да не може да се създават местни безнаказани феодали. Да не може турчин да говори на турски по официални събития и това да му се размине.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В полза на обществото е да бъде спазен ЗАКОНА. Не какви са интересите на една или друга партия. И не сляпото следване на общественото мнение. И затова и за съдии се назначават юристи, а не, да речем, строителни работници - защото правото не е бетон и не се излива в полза на един човек или фирма, а в полза на обществото - като се спазва справедливостта и РАВЕНСТВОТО. И специално за герберите - още древните римляни са казали "Лош закон, но закон" - т.е. трябва да се СПАЗИ. Или да се приеме нов.
9
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩЕ МУ ВЗЕМАТ НА ДОГАН ЦЪРВУЛИТЕ,ТОИ СУПЕРБОИКО ЕДНО БАРБЕКЮ НЕМОЖА ДА МУ ПИПНЕ ДЕТ ТОЛКОВА СЕ ПЕНЕШЕ.
8
7
 
14
 
! Отговори
опълченец преди 13 години
АТАКААААААА!!!!!!
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се отнеме в полза на държавата ако съдът решава "В имено на народа" , но те смятат , че това е "Вимето на народа" и го доят ли доят
6
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя милион дали ще му го вземат или не,все ще попадне от един крадец на друг.я Цецо ще го лапне,я Боко,я някой генерал на ДС...