Протест до дупка срещу мобилните оператори

Сините се ангажират със закон да спрат обвързващите договори
Обновена: 3 фев 2011 13:47 | 3 фев 2011 12:07,
198
Протест до дупка срещу мобилните оператори
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Всеки месец на 20-о число ще има протест срещу мобилните оператори.

Това съобщи председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги Янаки Ганчев след среща с депутати от „Синята коалиция” в парламента.

Те от своя страна се ангажираха да внесат поправка в закона за защита на потребителите. Предложението ще бъде обезщетението за предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор да бъде 7% (процентът сега е доста по-голям и различен за трите мобилни оператора у нас и зависи от сключения договор – бел. ред.).

„През последните години всеки един от нас се превърна в крепостен селянин заради договорите на телекомите. Те не могат да се прекратяват, написани са с различен шрифт, не са упоменати правата на потребителите, не е написано отчитането на минутата и секундата телефонен разговор”, възмути се Михаил Михайлов от СДС.

Той припомни проучване в седмицата на вота на доверие към кабинета „Борисов”.

Тогава 26% от хората са били на мнение, че това събитие е основното, докато 56% от анкетираните са заявили, че протестът срещу мобилните оператори е по-съществена новина.

Иван Иванов от ДСБ пък поиска Комисията за регулиране на съобщенията да преведе в действие такива механизми, които да принудят мобилните оператори да задействат наистина процедурата по прехвърляне на номера на принципа „на едно гише”.

Според Иванов потребителите са поставени в невъзможност да прекратяват договорите си, когато решат, че не са доволни нито от цената, нито от качеството на услугата.

Следващият протест на потребителите на мобилни услуги ще бъде точно на тази тема.

Председателят на Асоциацията „Активни потребители” Богомил Николов пък даде друг пример за некоректно отношение от операторите – с мобилен интернет.

По думите му те не дават информация къде може да бъде използвана тази услуга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
3
 
! Отговори
Дейзи преди 13 години
Евала на сините! Не знам дали това е популизъм, политически ПР или израз на добра воля, в случая по-важното е, че се намери партия, която да ни подкрепи не само на думи, но и на дела. Аплодирам ги за тези действия! Те са единствените, които се вслушаха във воплите на потребителите. Аз съм отвратена от извращенията на Виваком и мутренската им политика, които съвсем откровено започнаха да ни крадат и изнудват. И категорично ще ги съдя. Не може да се гаврят с нас по този начин!!!
187
1
 
0
 
! Отговори
читател преди 13 години
И какво ще стане, като си прочетем договорите, преди да ги подпишем? Аз прочетох подробно и се информирах за няколкото програми на Глобул, които смених през годините. Сметките - от 35 до 55 лв, както преди. Там работят цели отдели... не са договори - стратегии срещу потребителите са това.Най-добрият телефон и кола - фирмените, някои се ползват от това
186
2
 
1
 
! Отговори
Имаме ли преди 13 години
изобщо избор, при положение, че сме принудени да използваме мобилни телефони. Договорите са едни и същи /вярно, не ги четем/, цените - също. Ако имаше нормален, всички щяхме да сме там
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10 години плащате като попове,сега се разревахте,че операторите ви клецали.Гледам по улиците всеки със залепнал телефон на ухото,даже и децата.А че договорите мязат на договореност за примирие между страни във война,така е.И никой не ги чете,а направо подписва.Сори.
184
1
 
34
 
! Отговори
Ястребовски преди 13 години
Aко искаш нов телефон- натисни 1, ако го искаш за без пари- натисни 2, ако искаш по малка сметка-3, ако искаш безплатен интернет-4,ако искаш почти безплатни разговори с Европа-5, ако искаш макс покритие-6,ако искаш супер качество-7, ако искаш договор в твоя полза-8, ако искаш да имаш права-9, ако искаш да си ценен клиент-0, ако искаш това да се случи И в България- натисни...упс свършиха ми копчетата съжалявам!
183
8
 
1
 
! Отговори
доволен преди 13 години
е що? аз съм доволен от мтел и тяхната неразбория платих за последните 2месеца 11.4 и 10.5 лв, а преди винаги ми е била поне 20-25 лв на месец :D и аз да намажа :D:D
182
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Absolutno sam za!!!!!....Da se obedinim i ste uspeem da postignem jelanite spravedlivi promeni!!!!
181
2
 
3
 
! Отговори
daisy преди 13 години
до alice_in_wonderland как си реши проблема? с кои измамници приключи?
180
2
 
21
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
СЪГЛАСЕН СЪМ....НА ПРОТЕСТ ДО ДУПКА....НО ОТ ''КАЛАШНИКОВ''......
179
1
 
10
 
! Отговори
Mtel преди 13 години
До: 179 ХХХ.Това е долна инсинуация на конкуренцията .Центана на услугата "Шизофреник" - денонощно говориш със себе си за 0ст/мин.е всъщност 10 ст/мин . Конкуренцията ,която се опитва да ни фалира, е изтрила единицата от рекламите.
178
2
 
20
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
Всички лъжат до безпаметност,преподписват сами договори,решиш ли да се отказваш са хиляда врътки и лъжи....цакат с разговорите...отвратителни са!!!Много съм доволна ,че приключих завинаги с договорите си към тия измамници!!!
177
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Номер 174 никой,прав си за подарените милиарди с продажбата на БТК, но съвсем не си прав, че "вивател са най-евтини" - аз лично съм много доволен, че прекратих всякакви взаимоотношения с тях. По принцип си зависи от човека какви разговори води и дали си е намерил подходящата тарифа. Все пак МенТел са най-скъпи, защото още лежат на монополното положение, което имаха на пазара, защото бяха първи.
176
1
 
13
 
! Отговори
клиент преди 13 години
Виваком също правят каквото си искат. Ето аз например имах един телефонен номер, с който нямаше проблеми. Сключих втори договор,защото от М- тел много лъжеха в сметките и с това се започна. Първоначално ми обединиха двете фактури, макар че бяха за различен отчетен период. След като протестирах, ми казаха, че трабва да си погася задълженията, а след това ми казаха, че трябва да платя за " услугата" 12лв., която ми се полага по право? Къде е държавната комисия, ползва ли безплатни телефони?
175
2
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 13 години
Мтел пускат нова услуга:"Шизофреник" - денонощно говориш със себе си за 0ст/мин. !!!
174
2
 
29
 
! Отговори
бау преди 13 години
а много ми е интересно как ще спрат НАДПИСВАНЕТО НА СМЕТКИТЕ
173
17
 
2
 
! Отговори
до 175 преди 13 години
не може просто да напишеш, че М-тел са страшно некоректни. Аргументирай се поне, ако изобщо имаш аргументи, разбира се, или си поредния безпочвен хейтър?
172
3
 
2
 
! Отговори
оператор преди 13 години
само една игричка ,МОЛЯ
171
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
М-тел са страшшно некоректни !!!
170
3
 
8
 
! Отговори
никой преди 13 години
жалко е,че всички претендирате за нещо,но само се доказва че сте много *** и затов ревете по сайтове и вестници. първо мтел не е бил сам до 2000год, а до 2002год и това не го е решил тъпанара костов който ви закапа тотално. защо не си зададете въпроса защо вивател е най-евтин, по вашите думи. ще ви кажа-защото харчи парите на родителитени, във всеки град имаше телефонни палати на бтк, които продадоха, само за софия - искат 12 милиарда....ваши пари, защото царя им подари БТК
169
1
 
3
 
! Отговори
фани преди 13 години
а защо си сигурен, че няма да те осъдят преди да е изтекъл договора? според мен това е до късмет...