Записите на Танов били от незаконно изнесени СРС-та

Няма заключение на БАН дали съдържанието им е манипулирано
Обновена: 10 фев 2011 17:35 | 10 фев 2011 17:35,
72
Записите на Танов били от незаконно изнесени СРС-та
Танов е подслушван законно. Снимка: Булфото

Записите на разговори на шефа на Митниците Ваньо Танов с премиера и други хора от властта са от специални разузнавателни средства (СРС), изнесени незаконно от службите.

Това сочи междинен доклад на БАН, която трябваше да извърши проверка по случая.

Записите били манипулирани, но за съдържанието им експертите не са могли да дадат еднозначен отговор.

Полученият доклад от 88 страници, изготвен от хабилитирани лица от БАН, съдържа класифицирана информация, поради което не може да бъде огласен изцяло, съобщават от прокуратурата.

От направения анализ експертите са стигнали до извода, че всички изследвани разговори са от период, в който по отношение на Ваньо Танов са прилагани законни СРС-та и са част от тези законно експлоатирани СРС.

Също така е налице незаконно изнасяне на информация, събрана със СРС. Експертите не  уточняват откъде е течът на информация.

Посочва се обаче, че проверката е правена в системите на специализираната дирекция "Оперативни и технически операции" в МВР.

Експертите са стигнали и до извода, че огласените записи са били манипулирани чрез използването на шест различни технически способа.

Още по темата

В резултат обаче на направения анализ те не могат да потвърдят или да отрекат възможността съдържанието на разговорите да е било променяно.

Затова на тях са им  възложени допълнителни задачи, като работата им продължава в ДАНС и други структури на МВР, съобщават още от прокуратурата.

Вече беше разпространена фоноскопска експертиза на записите, която беше изготвена от Института по криминалистика към МВР.

Тя показа, че предоставените за изследване звукозаписи не са оригинали и върху тях е извършена допълнителна манипулация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
18
 
! Отговори
кака преди 13 години
СРС-тата са факт.Законно са приложени- т-е разговорите са истински и гласовете са автентични-От тук нататък следва Прокуратуратда се занимае със СЪДЪРЖАНИЕТО им и приказливите другари да си понесат ОТГОВОРНОСТТА.А др.ЦЦ да си подаде ОСТАВКА преди са му се е наложило да води разговор с гражданина-следовател ХХ
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ваньо Танов, 11 януари: Разговорът ми със Симеон Дянков е истински 80%, с Горанов 99%, с Искра Фидосова 99.9%.
25
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Миличък е умалително. И съжалително.Все по повод на интелекта ти.Такива чувства предизвиква агресивното ти, нахъсано изпълнение.Тук не ти е стадион да ревеш и се зъбиш в агитката :)
24
4
 
12
 
! Отговори
ддх преди 13 години
Агънца още ли си пишете фантазийките за записите всичко е истина,няма да ви огрее слънцето на другите избори.
23
8
 
34
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Трябва да си само *** гербист з ада вярваш, че записите не са истински!Сега единствената надежда е,че европейските страни ще наложат пълна изолация на мутренското правителство за по-скорошното му махане.
22
2
 
34
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Ала бала. Няма държава. Има гнусвна милиционерска *** която подслушва и плаши хората. ББ е лобирал за ирата и не се опитва да го отрече. Гоце си изгони съветника. Лекарите не са израждали живо бебе, а недоносен плод. Хабилитираните лица от БАН казаха "Може би, ама нада ли". Хайде да си ходи ЦЦ щото много се разсмърдя. Правителството вместо ДА РАБОТИ СЕ ЗАНИМАВА САМО СЪС СКАНДАЛИТЕ СЪТВОРЕНИ ОТ цц.
21
2
 
28
 
! Отговори
А сега ква стана тя. преди 13 години
Такива са заглавията в западната преса и предимно във френския ежедневник "Монд". Ха честито........Записите на Ваньо Танов и Бойко Борисов за Мишо Бирата са напълно автентични. Експертизата, поръчана от в-к Галерия в независима френска лаборатория, посочва, че не са извършени манипулации.Анализът е цели 15 страници, в които ясно и точно се доказва, че записът не е монтаж, нито е бил обработван допълнително.Френската лаборатория, която анализирала записите, е една от най- добрите в Европа. Работи с френския съд и прокуратура, както и с редица други страни.
20
1
 
36
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Ха ха ха :)))))Вчера имаше интервю със завеждащия на катедрата която прави експертизата, и той горкия ясно даде да се разбере, че разговорите са автентични но няма как да се дестабилизира "ПРАВИТЕЛСТВОТО".......Френските експерти се произнесоха категорично и са готови да защитят експертизата в СЪДА, но нашта прокуратура няма интерес да се каже истината!!По лесно е да се размотават със експертизи докато обществения интерес спадне до НУЛА и всички са забравили !!!!
19
22
 
5
 
! Отговори
666 преди 13 години
Монтирания разговор с премиера, създаден от десетки кръпки, представен и разпространяван от медиитеvbox7/play:57c00eb4
18
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за децата е ясно, че разговорите са напълно автентични.Докога ще чакаме ОСТАВКАТА на целия боков кабинет?
17
0
 
22
 
! Отговори
РОБОТ СРС преди 13 години
ЗНАЧИ ЗАКОННО ЗАПИСАНИ А НЕЗАКОННО ИЗНЕСЕНИ ИЛИ И НЕЗАКОННО СА ЗАПИСАНИ КАТО ПРИ МЕН.ОСВЕН СРС ИМА И СЕРУМИ АЛ.ПЕТРОВ ДА СЕ ПАЗИ ОТ НАГЛИТЕ ТОЙ ЗНАЕ МНОГО РАБОТИ.
16
4
 
33
 
! Отговори
5 до 9 преди 13 години
Миличък, на технически дървеняшки официален жаргон всяко презаписване е също "манипулиране".Манипулират ви с терминологията бе, сладур влюбен!И при цялата сага БАН-Правителство това измрънкано "не можем да бъдем категорични" за всеки с житейски опит в България е ясно какво значи.А и Боце си призна, че е лобирал за Бирата!К'во ми дреме, ако при презаписа са отрязали нещо от типа "Здрасти Танов, здрасти пич такъв!" или нещо подобно?БАН потвърждават, че изреченията вътрешно не са променяни!
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко ги залъга преди десет дни и сега не им стиска да кажат, че са напълно автентични.Нали бяха академия от световна величина, а един *** разговор не могат да анализират два месеца.
14
1
 
29
 
! Отговори
До 9 преди 13 години
Ти като си много умен защо не отговориш на простия въпрос.Като са "манипулирани "защо не казват къде точно в разговора.Просто -тук има прекъсване ,отрязване или добавяне и е променен смисъла на разговора.Ти като ги слуша тия разговори как ти се сториха.Бойко се обажда на Танов по темата.После Танов се обажда на Странджев по същата тема и накрая Танов докладва на Бойко какво е свършил
13
2
 
18
 
! Отговори
нло преди 13 години
ТО В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ КОЕ Е ЗАКОННО.
12
6
 
42
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
В друга държава сега щяха да хвърчат глави и оставки ... но това щеше да е ако бяхме в друга държава. ***!
11
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен пък ми стигат 12-те страници от френската лаборатория-всичко обяснено с картинки и просто.Освен това тази лаборатория има акредитация и е независима.Докато БАН получава парите си от тия срещу ,които трябва да даде становище.Така ,че не 88стр ,а 880 стр.доклад да напишат пак нищо няма да кажат с него
10
10
 
41
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Такова управление тази държава не е имала от времето на Хан Аспарух...ХЕМ ГЛУПАВИХЕМ КОРУМПИРАНИа за капак като им кажеш, че са такива ТЕ БИЯТ И ТИ ЗРИВЯВАТ РЕДАКЦИЯТАНЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
9
20
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Ти ми изглеждаш доста тъпичък.. Истински ,значи..само дето са били "манипулирани чрез използването на шест различни технически способа". То с едни такива 2-3 метода то може да излезе ,че и ти си ду..л на Янетов тоалетната на НС.
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези смешници докога ще ни занимават с това как и защо за изнесени записите, а не със СЪДЪРЖАНИЕТО им? То е ясно че са манипулирани по някакъв начин. То и презаписът го водят манипулация, предполагам, че са не са и целите разговори, а само най-пикантните части са изнесени. Но същността е СЪДЪРЖАНИЕТО. И мен ме интересува вярно ли е СЪДЪРЖАНИЕТО или не е вярно. И ако е вярно - защо няма адекватни прокурорски действия, стани-легни по телевизията като в началото на мандата и т.н.