Детектор на лъжата за всички слушали СРС-тата

Полицаи и двама от ДАНС се подлагат на полиграфско изследване
Обновена: 15 фев 2011 07:05 | 14 фев 2011 20:00,
96
Детектор на лъжата за всички слушали СРС-тата
Полиграфът дири теча на СРС-тата. Снимка: Булфото

Полицаи и служители на ДАНС, които са имали достъп до паролите за подслушване на разговорите със СРС-та, ще минат полиграфско изследване.

Това обяви в Перник министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че става въпрос за полицаи от Добрич и София и за двама служители от ДАНС.

Единият вече бил извън системата. Преди напускането му му е предлагано да мине на полиграфско изследване, но той е отказал, съобщи министърът.

Най-вероятно тук става въпрос за Росен Миленов, който публично обяви, че разговорите на шефа на митниците Ваньо Танов с премиера и други хора от властта  са автентични,

„Правим всичко възможно да ограничим бъдещо изтичане от СРС-та”, обобщи Цветанов.

Експертите на БАН, които анализираха разпространените в публичното пространство разговори, заключиха, че те са от незаконно изнесени СРС-та, без да се уточнява от коя служба е течът на информация.

Още по темата

След полиграфското изследване ще бъдат предприети технически и законодателни мерки с цел
ограничаване и недопускане на подобни явления.

„До седмица-две ще имаме яснота какви законодателни мерки трябва да бъдат направени. Ще бъдат въведени допълнителни защитни мерки за работните места, където има допуск за работа със СРС. От анализа, който сме направили, вече имаме яснота за системата как е работила. То се припокрива с всичко, което беше през 2008 г. Тогава пак имаше изтичане на СРС. За голямо съжаление лицата и актьорите са абсолютно същите“, допълни Цветанов.

Той за пореден път отчете „адекватен и активен подход” спрямо тежката организирана
престъпност и корупцията.

„Аз ще поема политическата отговорност за атаките, които ще идват и от организираната престъпност, и от политически опоненти, които не ги задоволява напредъка на страната ни в
борбата с организираната престъпност”, отсече МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има един начин за сваляне на правителството,но е малко гаден.А и няма толкова много недоволни за да се осъществи,така,че бих го предложил в по-късен етап защото сега поне половината няма да го асимилират(разберат)...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Работата стана малко гузен негонен бяга
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някога дедите ни са влизали в бой с щик и каска,а днешните управници се крият зад лъжи и маска - ***.А Бойко е един страхливец,без грам решителност и никакви морално-волеви качества
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kaк може да има толкова много наивници?някой от вас да е минавал на този детектор така наречен?*** народ слаба държава ей!Задоволявайте се с трохите щом искате!Но следващия ''ББ или ЦЦ" като ви се стори същия да не искате пак същото?Матеряла наистина е некачествен,но не от към избиратели а от към властимащи разберете го!
22
3
 
13
 
! Отговори
еие преди 13 години
Учеи си народе от африканските народи
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТУКА ВЪПРОСА Е КОЙ ДЪРЖИ ДЕТЕКТОРА.. .АЙ СТИГА БЕ ... ЕГАСИ И БОТЯГИТЕ,,,
20
2
 
28
 
! Отговори
УСИН преди 13 години
Цвъцко *** Шестака,как всячески се мъчи да метне народа на черешата.Абе шестак *** герберски,мен не ме интересува дали ще спиръш истичането или не ,на СРС-та-та,-АЗ искъм да не ми слухтиш в къщи крадец нещастен.Вие с Боко *** ако искате п три пъти минавайте на детекторите ,и вие и всичката смрад от ГЕРБ,но не слухтете на хората в ежедневието,оставете ги малко да си поематдъх от вашето дибро управление.Нас обикновените хора ни интересува как сте се *** в тези разговори.
19
3
 
17
 
! Отговори
eho преди 13 години
Детектора се манипулира по всякакъв начин, никой не трябва да се подлага на това у-во, защото просто губи свободата си !
18
2
 
21
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Всички искат ББ и ЦЦ да минат на детектор на лъжата. Каквито и да са резултатите, те ще бъдат дълбоко потопени под предлог, че са класифицирана информация. Този път ще се вземат всички мерки за опазване на тайната. А може и да бъдат снимани как сядат на полиграфа, след това репортерите биват отстранени и екипът отива в съседната стая да пие кафе с ББ и ЦЦ. Резултат: Тестът е минат успешно.
17
0
 
26
 
! Отговори
админ преди 13 години
А за тези които са говорили няма ли детектор? И нали уж нямаше СРС-та, Цецко мноого дълго искаше да внуши, че това са били едва ли не мафиотски фирми с подслушвателни устройства или някои къртици в мобилните опреатори.Хубаво е поне, че се изясни, че разговорите са истински и след като се накажат виновниците за "теча" трябва да си заминат и покровителите на нелегалните производства, да се уточни какви неща е имал Танов пред вид, споменавайки че "и ние правим като предишните" и ред други неща.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълна прозрачност в управлението! Подслушване на политиците, а не на хората! ДА!!
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За какво да ограничавате изтичането уе, тикви! Полза от това да СРС-тата да достигат до хората има, и тя е взаимна! Лошото е, че вие сте непоправими арогантни пишман-политици и искате да продължите да си вършите мизериите на тъмно, точно както всички, които се изредиха преди вас!
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a koi sa tija to dobrich
13
3
 
36
 
! Отговори
Бунтарят: преди 13 години
ЦЦ"Правим всичко възможно да ограничим бъдещи изтичане на информация.."Споко български граждани, вече няма да знаете с кого е ритал топка Г-н министър председателя,няма да знаете за новия Мишо бирата,няма да знаети ощи какво ли не.Абе,хората се интересуват ще продължат ли още тия безобразия от изнесените СРС-та и кой ще поеми отговорноста за тях,а не "кой ни издаде".Господа управляващи,не бягайте по тъч линията,ами си поемете отгтоворността.Това което в момента правите е шикалкавене.
12
4
 
34
 
! Отговори
онзи преди 13 години
На Детектора също и ББ,ЦЦ,ВТ,ИФ,Мишо бирата и Менда!!!
11
10
 
36
 
! Отговори
Тоталитаризъм преди 13 години
Е това си е комунизъм в действие от страна на ГЕРБ.Значи държавата вместо да разследва и накаже виновниците записани в тези СРС-та, тя тръгва да преследва тези, които са имали доблестта да ги изнесат ...Тоталитаризъм !!!
10
33
 
12
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
Аз съм против махането на ЦЦ. Според мен си върши добре работата и точно заради това са тези атаки срещу него. Предполагам, че минусите ще завалят, но аз се чувствам по сигурен от както ГЕРБ са на власт. И да не забравяме, че неговата работа е да залавя престъпниците, а на съда е да ги поставя за дълго зад решетките. Следващия проблем с който трябва да се справи правителството е корупцията в съдебната система. Най- пресния пример за това е оправдателната присъда за Ахмед Доган
9
7
 
32
 
! Отговори
Kрис Бъртон преди 13 години
Първо Бойко Борисов и Цветан Цветанов трябва да бъдат тествани,защото те са най голвмите ЛЪЖЦИ и подлеци,по този начин те заплашват всички около тях,за да не говопят и издават мръсотиите които вършат.
8
0
 
14
 
! Отговори
пешо преди 13 години
срс-тата остаряха!чудесен репортаж на бтв-репортерите от 13,2,2011г,за начина на подслушване и следене чрез мобилните телефони!Как телефонът в офиса на председателя на подкомисията за контрол на СРС-та Явор Нотев беше "закачен" точно за 2 минути и как всички ние можем да се превърнем в лесна мишена на последния писък в модата на частния шпионаж! Явор Нотев буквално се шашна ,като разбра, че срс-тата са тотално остарели!гледайте го!
7
2
 
3
 
! Отговори
нло преди 13 години
ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА СЪС СРС ОТ МВР И ДАНС НО ДА УТОЧНИ НА КОГО Е ПРОСЛЕДЯВАЩИЯТ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР С КОЙТО СЕ ТОРМОЗЯТ НЕУДОБНИТЕ.ДАЛИ Е ОТ СИСТЕМА ВОЙ-ЧУЖД ИНФРАЧЕРВЕНА РЕШЕТКА ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР ИЛИ Е СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ НА СИКРЕТ СЕРВИС ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР КОЙТОО МТЕЛ ЗАКУПИ ПРЕДИ ПАРТИЯ ГЕРБ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.В ЕС ИМА СНИМКОВ МАТЕРИАЛ А ИМА И ДРУГО НЕУСПОРИМО ДОКАЗАТЕЛСТВО.ДУМАТА ИМА БУДА БОРИСОВ И АГЕНТ ГОЦЕ ПРЕДИ ДА БЕРАТ СРАМ В СТРАНСБУРГ ОТНОСНО ШЕНГЕН ЧЛ.8.