Кабинетът с пиар действия за цената на горивата

Станишев категоричен, че Борисов нямал воля да реагира
Обновена: 14 мар 2011 15:18 | 14 мар 2011 15:18,
203
Кабинетът с пиар действия за цената на горивата
Снимка: Булфото

Правителството няма никаква воля да реагира по отношение на цената на горивата, което вълнува всички български граждани, заяви във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него изпращането на писмо до Брюксел, с което да се иска намаляване на акциза на горивата, било „демонстрация, че просто нещо може би ще се прави”.

Досега обаче били предприети само пиар действия и се говорели общи приказки.

Правителство има лостовете да повлияе върху производители и търговци, но за да се случи това, е необходим диалог, смята лидерът на БСП.

Станишев заяви, че не е тайна за никого, че пазарът на горива е във висока степен монополизиран, като посочи, че не са толкова много вносителите и основните търговци на едро.

Още по темата

Според него, ако се водят разговори с вносителите и търговците, то несъмнено ще има ефект, като посочи, че през 2008 година, когато цената на барел петрол е била най-висока, е нямало такова покачване на цените.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че за да има промяна в акциза на горивата, е необходимо съгласието на 26-те страни членки на ЕС.

„Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: гориваСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..ЧЕРВЕНАТА ХИДРА, СЕ ОПИТВА ДА СЪБОРИ ЕДИНСТВЕНО СВЯСТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ!!!ДНЕШНИЯ ПРОТЕСТ---Е ДИРЕКТНА ПОЛИТИЧЕСКА АТАКА ОТ МОСКВА ,ЧРЕЗЦЕНИТЕ НА МОНОПОЛИСТА-"ЛУКОЙЛ", ПОДКРЕПЕН ОТ НАШИТЕ ДУПЕДАВЦИ ОТ ПОЗИТАНО-20!ТАКА СЕ ПОДХОДИ И С ЖАН ВИДЕНОВ , КОГАТО ОТКАЗА ДА ПРОДАДЕ ГАЗОПРЕНОСНАТА МРЕЖА НА БЪЛГАРИЯ, НА РУСНАЦИТЕ!КОСТОВ И СОФИАНСКИ ТОГАВА НИ ПРЕДАДОХА В ГРЪБ--ПРОДАДОХА "НЕФТОХИМА"НА РУСНАЦИТЕ!
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя не е ли в майчинство
19
4
 
3
 
! Отговори
Cherven - kapitalist преди 13 години
Licemeren cherven Burjoa, naglo se hili ot vashite ekrani !Vse oshte darji noja , kopeldaka saselov .
18
6
 
26
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
Проблема не е в бензиностанциите. От 2,50лв. за 1л. нафта 1,10 взема държавата,1,40 Лукойл. а 5-6ст бензиностанцията.Държава облага и акциза с ДДС.Такааа-2008г петрола беше около 150 долара за барел ,а дизела под 2 лв.сега е около 120 долара ,а дизела над 2.5 лв.Някой умен гербер може ли да намери връзката между тия числа ИЗХОДНАТА СУРОВИНА ДЕТО Я КУПУВАТ ДА НЕ СЕ Е УВЕЛИЧИЛА ОТ СРЕДАТА НА 2009-ТА?ОТ 1.80 НА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ДО 2.44 ОТ КАКТО БОРИСОВ УПРАВЛЯВА.БОРИСОВ ВИ БАЛАМОСВА.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама този сутрин обед вечер ли ще ми го показват ... А спирам да влизам в този *** сайт.... Като беше мин.пред. не го даваха толкова много ...кво ви става бе пичове , подмазвате ли им се на ***....Тъкмо хапнах и ми се додрайфа ..ай сиктир , байгън
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТОЯ И СЕ ЧУДЯ----КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ *** И ПОДЛЕЦ---ЯНКА,ГОЦКА ИЛИ СТАНИШКА....ТРУДЕН ИЗБОР
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, голяма обич, голямо нещо! Това герберастите с нетърпение чакат само да видят образа на Станишев и веднага почват един през друг да му се обясняват в любов и какво щели да правят с него. Ех, пустата му любов, не признава ни държавни граници, ни партийни пристрастия.....
14
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,ДНЕС по света бошуват едновременно:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия...!!!4. Световна екологична криза5. Кризата у нас, обаче, е структурно-управленска, а най-голяма пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена у нас Обръчи от фирми, които унищожават всички наченки на Пазарна икономика- ... Нали сме членове на Е.С., нали сме хора..., Свалихме Червените фашисти и сега ни управлява партия наречена "Граждани за ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ"... Живота на всички ни зависи от Бюджета..., или вземаме или даваме...!!! - Изминаха стоте дни. Завършиха ревизийте по министерства и Агенции. Правителството ВЕЧЕ ЗНАЕ, какво завари... Всички искаме да видим извънреден Национален План за излизане от кризата... Лично аз очаквам да видя следното в плана...:1. Основен принцип:Подкрепа на националните инвестиции в български фирми и гражданите, чрез целенасочен и умерен финансов протекционизъм.2. Цели на мерките:- Възстановяване на доверие в икономиката ни;- Финансова подкрепа само за реформи в държавните системи, износно ориентиран икономически растеж и работни места;- Ремонт на банковата система, за да се възстанови нормалното кредитиране, при поносими лихвени нива в условия на криза лихвата на БНБ + макс. 3%;- Изкупуване от ББР (Българската Банка за Развитие), на онези части от жилищните кредити, за единствените жилища на гражданите, които са необслужваеми и последващо разплащане с гражданите.- Засилване на фискалните регулаций и въвеждане на драконовски данъчен и финансов контрол НАД ВСИЧКИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА.3. Метод за прилагане:Стимулирането на икономиката, чрез финансово и данъчно подпомагането на такива български физически и юридически лица, чрез които ще се окаже най-голям положителен ефект на производствената свера и преди всичко износно ориентираните.4. Годишен ресурс:Ресурса трябва да е около 1% от БВП, отделени чрез политиката на Фискален излишък, заложена в бюджета и от Валутния резерв, общо от 1.8 милиарда. 5. Схема за финансирането:.Етап.Основна схема на разпределение:- 1,2 милиарда, за първите 18 месеца - инвестирани чрез Бълг. Банка за Развитие(ББР), В БЪЛГАРСКИ износно ориентирани ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, с лихва БНБ +1%;- Не по-малко от 3 милиарда за следващите 24 месеца - инвестирани чрез ББР.Допълнение към програмата;- 400 мил. целеви резерви на БНБ, за гаранций на износно ориентирани производства, неограничени във времето;- Държавни гаранций и национално съфинансиране и инвестиране в енергетиката и инфраструктурата от 1 милиард., през първите 18 месеца;.Етап.- 5 милиарда, за целево финансиране на национално ниво, след първия етап, чрез по-гъвкави схеми за финансиране отново, чрез ББР, през следващите 24 месеца.БОЙКО, ПАРИТЕ ГИ ИМА..., ЧАКАМЕ...!!!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството на Герб успя да удържи победа на волята над разума.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО иВАН хАДЖИИСКИЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАЕТВОЯ КОМЕНТАР Е ПАНАЦЕЯ ПО ВСЯКА ТЕМАБРАВОТО ПАРИ ЛЕСНО НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕРЗАЙ МНОГОМАШИННИК !ХА ХА ХА ПРОЗРАЧНО ЧЕРВЕНИЧКО
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зайко знае за споразуменията на неговите мишоци и знае че Борисов ПРОСТО НЯМА ХОД!:))) ееееех ЗАЙКО , защо ни вземаш за ЗЕЛКИ:))))
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя СтаниКенефШев наистина прилича на животно от семейство гризачи...най вероятно порода "червен плъх" който обикаля канализацията и кенефите...
9
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гризачът съсел СърГей СтаниКенефШев всеки път когато си отвори устата замирисва на ***...
8
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние помним как ти реши проблема с *** на София даде 10 милионо на Вълкъ за 30 дена работа
7
16
 
27
 
! Отговори
До станишев преди 13 години
Другарю Станишев, Боко може да е всякакъв, но воля има. Вие не само воля и мерак нямахте, но и свян нямахте. Възмездие ще има за всички!!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
URAAAA KUPIHA MI NOVA BULKA OT RAKA AMA ZAPAZENA URAAAA
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички тия крадци им идва време да запълнят имотите си по чужбина.
4
2
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Проблема на България е, че всички Партии на прехода И НАЙ-ВЕЧЕ КОСТОВОТО, бяха изнудвани от САЩ, да провеждат явно провалилата се АМЕРИКАНСКА политика на "свръхлиберализъм" В съвременните индустриални общества се наложиха два пътя за развитие...:- Първия е десният - Американския или "Либерализма", в основата на който е заложена Анархията или Бездържавието. Дивата алчност, при която - По-силния винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещия му символ Кризите Държавата овладяна от монополите (както и при Комунизма) е крайната цел на Либерализма или това са бляновете за: Света като едно голямо село (Без, обаче, да казват в това село кой ще е кмета, попа, даскала и полицая, кой ще оре на нивата и кой ще проси)От бушуващата днес поредна Американска финансова криза, вече знаем, че това е Път за никъде!!!- Америка напечата долари, с които ограби целия свят и си реши проблемите (доларите все още са световни пари), а ние ще работим като волове поне 10 години, за да излезем от икономическия трап- Втория път за развитие е левият - Европейския или Демокрацията Общество, което се управлява от или в името на мнозинството граждани, а това ще рече, не в полза на най-богатите, а напротив, те се товарят данъчно от обществото поради това, че печелят от него и се въвеждат регулации на алчността им- Днес дори в САЩ го направиха, като посегнаха на своята Светая светих, на Свещенната американска крава банковата си системаБългария ли??? - Ние не следваме пътя нито на Либерализъм, нито на Демокрация, а прилагаме антибългарския план Ран Ът!!! - От 20 години властва Мафията в различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, пак няма да дойде нито един инвеститор, защото:- Никой Нормален човек не желае да го грабят мутри или ***.., та дори и да са облечени с лъскави костюми и държавна власт, да говорят с английски акцент, но да са завизими от Тато де тути капи!Ще ми се да викна, като онзи американски президент:- Не лихвите на банките, ***, Оборота на парите в икономиката е важен!Но и да викна Има ли кой да чуе?
3
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ETO GO PESOGLAVECA
2
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А НА КОЯ ПАРТИЯ ЧЛЕНОВЕ СА МОНОПОЛИСТИТЕ!МАЗНО СЕ ХИЛИТЕ И ЩАСТЛИВО ПОТРИВАТЕ РЪЦЕ!ГАДОВЕ МРЪСНИ!