Кабинетът с пиар действия за цената на горивата

Станишев категоричен, че Борисов нямал воля да реагира
Обновена: 14 мар 2011 15:18 | 14 мар 2011 15:18,
203
Кабинетът с пиар действия за цената на горивата
Снимка: Булфото

Правителството няма никаква воля да реагира по отношение на цената на горивата, което вълнува всички български граждани, заяви във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него изпращането на писмо до Брюксел, с което да се иска намаляване на акциза на горивата, било „демонстрация, че просто нещо може би ще се прави”.

Досега обаче били предприети само пиар действия и се говорели общи приказки.

Правителство има лостовете да повлияе върху производители и търговци, но за да се случи това, е необходим диалог, смята лидерът на БСП.

Станишев заяви, че не е тайна за никого, че пазарът на горива е във висока степен монополизиран, като посочи, че не са толкова много вносителите и основните търговци на едро.

Още по темата

Според него, ако се водят разговори с вносителите и търговците, то несъмнено ще има ефект, като посочи, че през 2008 година, когато цената на барел петрол е била най-висока, е нямало такова покачване на цените.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че за да има промяна в акциза на горивата, е необходимо съгласието на 26-те страни членки на ЕС.

„Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: гориваСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
12
 
! Отговори
I'M THE MAN преди 13 години
Гадните комунисти от сайта премахната коментара ми .. незнайно защо???С минималната работна заплата в Б-я можеш да си купиш близо 100л бензинС минималната работна заплата навсякъде е ЕВРОПА можеш да си купиш най-малко 500л бензин.За Съжаление това е релаността :( Имам чувството, че живея в смехорания ...
40
4
 
18
 
! Отговори
123 преди 13 години
А ПО ВРЕМЕТО НА ГЕЙ СТАНИШЕФ БЕНЗИНЪТ БЕШЕ БЕЗПЛАТЕН !
39
5
 
8
 
! Отговори
до ВОТ преди 13 години
Е по времето на Хамстера друго беше като Масларова правеше ремонти за по 1000$ кв.м на соц дома в Стара Загора,а Хамстра нито беше чул нито разбрал.....Тогава богатеехмме нали?Или като ДПС и компания правеха заменки,пак богатеехме ??Или Царя като привитизира горите на държавата пак богатеехме ,нали ??
38
5
 
12
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
БОЙКО ОСТАВКАТА ЩЕ Я ХВЪРЛИ ОЩЕ ПРИ ПЪРВИЯ ПРОТЕСТ СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ КА КОИТО Я ВЗЕМАТ 10% Я НЕ.ЛОШОТО Е, ЧЕ ДО ТОГАВА ИМА 6 МЕСЕЦА ПРЕЗ КОИТО ЩЕ ДОСЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА.
37
5
 
10
 
! Отговори
Klaus Schwanz преди 13 години
Станишев е виновен за всичко! И затова, че когато петрола беше 147 долара за барел, бензинът пак беше по-евтин от сега! Слагайте минуси, ама при съсела бяхме по-добре!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бойко ще свали цените на горивата предизборно.той е приятел със вальо златев ЛУКОЙЛА -като стАна министър председател първо при него отиде да целува ръка във хотела му в ОБЗОР.-ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО.
35
4
 
7
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
ДЕйствията на ГЕРБ са си чист ПР със селяндурски уклон... като за електората им. Ама пък от друга страна точно тоя да ми разяснява кое как се прави, след като можеха наистина да вдигнат страната, а не да се гушат да пръсване, ми се струва малко лицемерно...
34
6
 
8
 
! Отговори
ИВАН КОЛЕВ преди 13 години
бих написал нещо сериозно ,но като знам че тука има цензура и няма никой освен платените писари на гоце и ей тиоя *** на снимката...няма защо да пиша свериозно.....няма нормални за да го прочетат...нека си изпълняват поръчките писарите на мафията-бсп.след изборите ще им приключи кариерата на мекерета...и пак ще бъдат незабележими безполови ***,готови да лъжат денонощно и най-съзнателно...тука вони на болшевишки ***
33
5
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
ама ти наистина си бил класически ***... колко мозък трябва да имаш че след строителния бум и неговия край и Уорън Бъфет заедно със Джордж Сорос да бяха поели упралението същите *** ни чакаха ...Колко години им трябва на този народ че да вдени ,че след комунистическо управление винаги идва гладна зима ... някой път и по дълга.... ***
32
2
 
6
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Ми аре Боко хвърля оставка и от следващия ден литъра ще стане 50 стотинки...........
31
8
 
9
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ОТ КАКТО БОРИСОВ УПРАВЛЯВА САМО ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ОБЕДНЯХМЕ ТОТАЛНО.А ПРЕДСТАВЕНЕ СИ ОЩЕ 2.5 ГОДИНИ ПОД ТОВА ИГО ОЩЕ.
30
2
 
6
 
! Отговори
иван преди 13 години
Много си ***, братчето ми. Не става дума за инфлация, а за обикновена лакомия. И Борисов не може да направи нищо, защото колкото и да се прави на важен, козирува пред Лукойл в лицето на В. Златев.
29
8
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
да бе 24 ***..Аз лично го видях Борисов на една бензиностанция как им заповядваше да вдигнат цените ..управителя седеше уплашено , но изпълни заповедта .... Ама само *** ли има в тази държава бе.....Какво общо има борисов с цените в бензиностанциите бе *** ..Я влез в някой амеврикански сайт и виж тама какво става ...олегофрения пълна...Да идва станишев ,доган и мадридския козел ,че да рахатясате кауни ***.....
28
9
 
10
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ НЕ СЕ СПРЯХА ДА ВИ БАЛАМОСВАТ.ВСЕ СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН ВСЕ ПЪЛВАНОВ ВСЕ МОСТКВА.А ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ВСЕ БОРИСОВ Е НА ВЛАСТ :DОПОМНИ СЕ НАРОДЕ НЕ БСП УПРАВЛЯВА А КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГЕРБ.
27
5
 
8
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Ей ненавиждам го тоя мишок.................ТИ ако беше на власт кво щеше да направош ве ***?? Как щеше да смъкнеш цената на бенз?? Като цената зависи от търсенето в САЩ, от инфлацията там, и от доставките на петрол ,които сега са застрашени и това влияе на цената......
26
4
 
16
 
! Отговори
антимафия преди 13 години
ЕТО ТОВА Е НАГЪЛ УКРАЙНСКИ КОМУНИСТ КЪДЕТО ВИКАЩЕ НЕБОЙТЕ СЕ НЕМА ДА НИ ЗАСТИГНЕ КРИЗАТА,Е ВИЖТА КАК СЕ ИЗПОЛЗВА НАЦИОНАЛНОТО НЕДОВОЛСТВО ОТНОСНО СТЕГНАЦИЯТА НА ПАЗАРА И ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВА,ЕЛЕКТОЕНЕРГИЯ,СТОКИ И ПР.,ТЕ ТАКА КОМУНИСТИТЕ ТРУПАТ ДЕВИДЕНТИ ПРЕД ***,НЕДОВОЛНИ ПЕНСИОНЕРИ И ПРОСТОЛЮДИЕТО И СИЕ...
25
4
 
16
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
ааааа ето я булката
24
1
 
8
 
! Отговори
ЧЕВЕОТИКВЕНИЧЕ преди 13 години
Мдаа, _капаняка ВОТ явно не е чувал за инфлация .
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Погледнете му зъбите на тоя Сър-Гей СтаниКенефШев....само каква пърлица има наподобяваща плъх а зъбките са му точно като на гризач=червен плъх...
22
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА СЕ ВДИГАТ ОТ "ЛУКОЙЛ"--ПО ЗАПОВЕД НА МОСКВА!ПЕТРОЛНАТА КРИЗА В ЛИБИЯ---НЕ СЕ ОТРАЗЯВА ,ПО НИКАКЪВ НАЧИН НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ!НАПРОТИВ--ТОЙ ТРЯБВА ДА НЕ ПРОМЕНЯ ЦЕНАТА СИ!ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК НА МОСКВА --ПОДЕТ ОТ НАШИТЕ КОМУНИСТИ ЗА ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА БРОЖЕНИЯ ,ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!СТРАХЪТ ОТ АВТОРИТЕТА И РАБОТАТАТНА ГЕРБ ...Е ОГРОМЕН!!