РЗС: ЕК налага на България санкция от 50 млн. лева

Партията на Янев се позовава на достоверна информация от Брюксел
Обновена: 18 мар 2011 09:50 | 18 мар 2011 09:50,
148
РЗС: ЕК налага на България санкция от 50 млн. лева
Снимка: Булфото

На България ще бъде наложена санкция от 25 млн. евро поради непреодолими проблеми, свързани с плащанията по схемата за единица площ за 2009 г. на Разплащателната агенция и заради продължаващите порочни корупционни практики и измами с евросредства през 2010 и 2011 г.

Това съобщават от пресцентъра на РЗС, като заявяват, че разполагат с достоверна и проверена в Брюксел информация.

Земеделският министър Мирослав Найденов повече от 10 дни крие писма от еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Дачион Чолош и от Главна Дирекция „Земеделие” на ЕК, касаещи наложената санкция, твърдят хората на Яне Янев.

Във вторник (22.03.2011 г.) изтича едномесечният срок, в който МЗХ трябва да изпрати свои представители, за да предоставят в ЕК мотивирано възражение срещу санкцията.

РЗС знае от високопоставени фактори в ЕК, че положението е неспасяемо и България ще трябва да плаща новата санкция от 25 млн. евро, която ще бъде удържана от преките плащания за кампания 2011 г., съобщават още от партията.

РЗС пояснява, че България вече има наложена глоба от 40 млн. евро за 2007 г. и 2008 г. заради пропуски в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) и неактуализирана цифрова карта на нивите.

Въпреки новите обществени поръчки на земеделското министерство за заснемане на всички ниви в страната резултати няма, защото тези търгове на практика са за доработка на вече уж действащите програмни продукти в системата ИСАК.

До момента са дадени десетки милиони за превръщане на системата в работеща, но тя става още по-проблематична, тъй като фирмите, работили през годините, са давали огромни комисиони на министри и високопоставени чиновници и за да си отмъстят, са останали собственици на програмни продукти, които МЗХ сега не може да използва, алармират още от партията на Яне Янев.

За разлика от всички страни членки на ЕС, където всеки фермер в интернет може да си провери физическите блокове и границите на поземлените участъци, в България това е невъзможно. Това е една от основните причини за налагане на тази тежка санкция. 

За ЕК е абсолютно неприемливо тази информация да се пази в тайна, за да може по-лесно да се източват евросредства. Отново имало презастъпване и фиктивно очертани земеделски земи на приближени до Мирослав Найденов едри арендатори.

Преди повече от месец с друго писмо ЕК е уведомила страната ни, че ще бъде санкционирана с въпросните 25 млн. евро за нерегламентирано изплащане на субсидии за кампания 2009, но чиновниците и земеделският министър Мирослав Найденов са се оказали за пореден път безпомощни, заявяват още РЗС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: РЗСЯне Яневсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Ние си знаем.Държавните, които са на хранилка и щат в ГРОБ сега пишат от служебните таблети и слагат минуси.Нали са и без това на работа!!!Следобяд след 5, като се приберат и се вижда истинското отношение, на истинските хора!!Спокойно,и вие като НДСВ след по малко от година ще се борите за комата си!!
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
12Поне Боко си приозна че е имало такива разговори. За разлика от всички останали, които финтираха по тъч линията. Не е като Янка, дето така случайно й откраднали джипа с флашките и вижте после го намерили еди къде си в перфектно състояние!
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Достоверна, достоверна....колко да е достоверна информацията на РЗС?Примерно колкото записа на Менда ли?Нищо не чухме за агент Буда, за това колко човека и избил Бойко през възродителния процес, за нелегалната фабрика за цигари на Бойко в Поморие....Както винаги.
25
2
 
6
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Ще вземат те, на голия гащите ще вземат!
24
6
 
5
 
! Отговори
Яне Янев преди 13 години
Кристалина Георгиева е изпратила в Япония помощи, а Япония е богата страна! Да се даде под съд!
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ди Велт" : Борисов използва мафиотски методи, а Европа не иска да забележиЛоши! Лоши журналисти! да казват истината:)
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нещо няма флашки вече, ко праим ся?
21
3
 
2
 
! Отговори
choko boko преди 13 години
ox veche mi vtrusna..ne viarvam na nikoi ot tia!ni na gerberite ni na Iane ...samo neznam na sledvashtite izbori za koi shte se glasuva veche..
20
11
 
5
 
! Отговори
Буги преди 13 години
Спокойно Българи съвестния гражданин "Трактора" ще плати тази глоба. Той няма да остави населението да бъде затруднено и с този разход...
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уфффффф, пак ли тая шушумига......
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия ! Ауууу! лоши американци! Давай Яне! Не се сприай пред мутрата в БГ!
17
12
 
7
 
! Отговори
БСП+СК=ВЛ преди 13 години
Преди два дни прогнозирах на база рейтинг кой ще е следващият министър с компромат.Е познах.Ще направя и следващата си прогноза:Скоро ще има компромат срещу Кристалина Георгиева.Примерно че е откраднала от помощите за Япония...Отново приемам залози.
16
5
 
16
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
Тоя Европейски съюз ни *** мамата,аз не знам какво правим въобще,имали някаква политика пряко насочена за развитие на България или няма.Аз казвам,че няма след като няма по-добре да излизаме от *** съюз и поне да не плащаме луди пари на дебелите европейски ***.Относно правителството,да вземе Бойко да се маха,че повече не издържаме.
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са пътници! Отиват към втори мандат! Най- мракобесната партия си отива!
14
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са пътници! най-мракобесната партия в света си отива!
13
13
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 13 години
Абе, още ли не е забременял?
12
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
7 - Боли ли,а?! Боли! Точно на флашките се видя истината за Боко, Танов и сие! И се разбра, защо контрабандата е 3 млрд и няма пари за здравеопазване, пенсии, млади майки!
11
12
 
19
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 13 години
Давай Яне,разкажи им играта на мутромилиционерите,браво!Не ме интересува личния ти живот ,а и няма защо да ме интересува,но в политическото българско пространство ти остана единствения мъж!!!
10
11
 
19
 
! Отговори
ПЕПЕ преди 13 години
ГЕРБ направиха една чистка в ДАНС и флашките секнаха :)))
9
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Яне! Изкарвай лъжите на Боко! сега ще излезната и ще признаят, няма къде да отидат и ще го пишат в графата "прозрачност"!