4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков

Има щедри обезщетения – 10, 20 заплати, иронизира министърът
Обновена: 23 мар 2011 09:22 | 22 мар 2011 18:12,
328
4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков
Снимка: БТА

4000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация до края на годината, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков.

По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията.

"В началото харчиш повече, защото, като излиза някой от държавната администрация, има много щедри 10 заплати, 20 заплати в някои агенции и части на администрацията", каза вицепремиерът и допълни, че по тази причина вероятно тази година оптимизацията ще струва повече.

На форума по представянето на доклада на ЕБВР той обаче изрази увереност, че в следващите години разходите ще намалеят.

По думите му от началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души.

Симеон Дянков отчете успешните и неуспешните реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента – здравната реформа.

"Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи", отчете вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
39
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Дянков аут до края на 2011 г. - зарекоха се чиновници:).
28
6
 
20
 
! Отговори
ЛЪЖАТ НИ ХОРАААА преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е успешна пенсионната реформа - след 5 години няма да има пенсионери, способни да изпълнят изискванията и няма да се плащат пенсии... Сега се пенсионират последните мохикани, който извадиха невероятен късмет.
26
3
 
16
 
! Отговори
питам? преди 13 години
Красьо черничкия,Сумиста ,Ал.Петров и знайните и незнайни ...такива ,.....включени ли са ?
25
3
 
12
 
! Отговори
drobo 22 преди 13 години
malko sa tiq 4000 pone 10 000 trqbbva da si idat , no da ostavqt kad1rnite pak 6te ima bratov4edi leli i tn
24
2
 
31
 
! Отговори
лъжци преди 13 години
лъжа...всеки ден се създават агенции и комисии с огромни заплати,които не си вършат работата ..корупция на всички нива.Така се заблуждат хората че държава работи прекрасно.
23
3
 
5
 
! Отговори
цъъъсс преди 13 години
до МУЮ/ ти явно не си шибал от години / знаеш какво е вулва пане /
22
0
 
11
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Dyankov, ta ti si chinovnik be i to N 1. Kakvo sledva, barabar s teb li? Bravo. Tova shte e edinstvenoto ti mashko reshenie vzeto v BG do sega.
21
4
 
41
 
! Отговори
Next преди 13 години
Първо - не трябва да се бърка държавната администрация и държавните служители с бюджетните служители. Това са две различни неща!Второ - в наша голяма софийска болница имаше отдел за сервиз на медицинска техника от 50 човека, които струваха на болницата по 50000лв. месечно максимум. Бяха уволнени и сервиза се пое от фирми. Сега подръжката струва 500000лв. месечно със всичките му рушвети и комисионни. На печелившите, честито!!! Съкращенията не винаги са най-добрия ход и не винаги пестят средства!
20
0
 
12
 
! Отговори
dantes преди 13 години
aide sega na nivata
19
4
 
35
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
КОЛЕГА ДЯНКОВ КОЛКО ЩЕ САКРЪТИМ ОТ МВР И ДАНС А ОТ ТАМ И МНО.НИЩО ЛИЧНО КОЛЕГИ .
18
2
 
29
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
А питал ли е Бойко Борисов ? Борисов миналата година заяви, че няма да прави съкращения в администрацията, защото ще останат недоволни семейства и заедно с това и родата им. С това рейтингът му щял да падне, а той не искал да му пада. И човека се врече като Реформатор ! :DТочно преди избори да съкращават... не вярвам , по-скоро обратното. Виждате как създават нови агенции и агенциики.
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
N:3, да не би да имаш предвид завършилата стругарски рабфак другарката Цецка Цачева? Или милиционерчетата от типа на Цвъцко, дето и те не знаят какво са учили? Е, нормално е да те не разберат гастродиаричните напъни на Пърдянков
16
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давай Дянков. Съкращавай хора, вдигай цените, замразявай заплатите, лъжи за нивата на безработица и за размера на средната работна заплата и излез накрая на площада народа да ти покаже колко те обича и колко ти е благодарен.
15
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм..абе нищо не се знае..че ще си отидат това е сигурно..но ти може и да си първи клоун смотан
14
5
 
15
 
! Отговори
ДРЪН ДРЪН преди 13 години
САМО ЛЪЖИ
13
3
 
28
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Във времена на криза трябва да се съкращават разходите и да се увеличават приходите и при тази раздута и освен това невършеща работа администрация.......това е един добър ход..Но освен това търябва да се стимулира производството,а това уви не става
12
2
 
24
 
! Отговори
да бе преди 13 години
4000,като 3999 ще бъдат БГ --съдии?
11
4
 
43
 
! Отговори
ами преди 13 години
Факт е,че служителите от администрациите са повече от работниците.А Дянков не го харесвам ако има някакво значение
10
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен! При това нека даде личен пример и първият чиновник, дето ще е аут, да е Симеон Дянков!