4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков

Има щедри обезщетения – 10, 20 заплати, иронизира министърът
Обновена: 23 мар 2011 09:22 | 22 мар 2011 18:12,
328
4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков
Снимка: БТА

4000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация до края на годината, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков.

По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията.

"В началото харчиш повече, защото, като излиза някой от държавната администрация, има много щедри 10 заплати, 20 заплати в някои агенции и части на администрацията", каза вицепремиерът и допълни, че по тази причина вероятно тази година оптимизацията ще струва повече.

На форума по представянето на доклада на ЕБВР той обаче изрази увереност, че в следващите години разходите ще намалеят.

По думите му от началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души.

Симеон Дянков отчете успешните и неуспешните реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента – здравната реформа.

"Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи", отчете вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
дозо преди 13 години
Вие луд ли сте или да.
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние българите се заричаме да ви съкратим вас до края на 2011 г. Бива некадърност и наглост ама вашето и на вашите приближени ни идва в повече. Тези пинизи ги знаем от ЕРП-тата, ще уволним персонала за да дадем работата на нашите фирмички и да смучем пари. Май само картофи можете да садите.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво съкръщава, ама трябва да остане някой и да работи... То в момента не смогват на някои места....камо ли като останат в камерен състав....
46
1
 
30
 
! Отговори
баба Пена преди 13 години
И както винаги съкращенията ще започнат от долу на горе. Ще си отидат пчеличките, които и сега им излиза въздухът от работа и бачкат за по 300-400 лв. А онези с големите заплати, които нищо не вършат пак ще са си началници и пак ще обират каймака. А останалите пчелички ще работят за същите пари двойно повече работа, а някой освинил се шеф на агенция ще прилапа фонда на съкратените служители.
45
4
 
12
 
! Отговори
Кмета на Курило преди 13 години
Нещата в Щатите потръгнаха,като ни пратиха тоя некадърник Дянков и сега цял свят ни гледа резила и сеира.По-добре в Япония след цунами,земетресение и радиация,отколкото в БГ в прекрасен пролетен ден !
44
2
 
1
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Абе 42-ри, не давай определения за какъв съм. Поне имам псевдоним, а ти даже и това не си си направил труда да измислиш.
43
2
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
мда!ВЕРВАМ!пък ке назначим 60 000.*** у други служби:-)))
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО Г-Н Д Я Н К О В В предишното правителство Н.Василев /колкото е дребен толкова по вреден/ правеше административни реформи като увеличаваше щатоветуе ,които сега са още по набъбнали.
41
3
 
11
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Това ми звучи ,като на времето ,по Костово време ,:А сега ще съборим ..мавзолея,след това ще махнем петолъчката /през това време ,аз си откраднах 500млн $ /,колко хуманно ,----"Кой не скача е червен ",а който скачаше няма акъл?
40
3
 
6
 
! Отговори
do shark преди 13 години
glupav si mi,shark,glupaaav
39
6
 
15
 
! Отговори
Жожо преди 13 години
Мозък ли? Те точно такива са тотално изчаткали!Как ще застане срещу народа и ще му говори да влиза в постоянни пости с усмивка? Къв мозък е това?Това си е чисто луд човек! Ама баш ненормален!Тоя народ е беден,измъчен,робски народ. В такива случай се покава загриженост! Не да ми се хили! Мозък бил....ок....учил е.......ама това не го прави кадърен и читав министър политик!Тежко на роднините ти жалки човече-ти този който го помисли за мозък!!!
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това го казва тоя, с чиято финансова благословия бяха създадени такива 'народополезни органи' като БорКор и комисията "Антиспекула". Ей, управляващите, закъснявате със създаването на КНСК - Комисия за Незабавно Сваляне на Кадафи! Вождът още вчера призова за това!
37
9
 
20
 
! Отговори
Кико преди 13 години
Да ги гони! И без това не вършат никаква работа. Само бозаят от държавата!
36
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало Дянков, не се ли срамувате, че управлението Ви се състои само в съкращения на хора и вдигане на цени? Защо не създавате работни места, къде ще отидат тези хора да работят и от какво ще се препитават? Или Вие не се интересувате от това какво ще прави бедния народ, защото джобовете Ви са препълнени. СРАМ И ПОЗОР ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В БЪЛГАРИЯ!
35
9
 
7
 
! Отговори
истината преди 13 години
БСП-МАФИЯТА МРЕЕЕЕЕЕ
34
13
 
27
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Абе *** недоносен, хубаво ще съкратиш 4000 души, че е раздута администрацията раздута е. Ама кой ще им плаща обещетенията за безработица после а, кретенче такова. Мисли преди да приказваш че дяволите те взели.
33
6
 
25
 
! Отговори
www преди 13 години
А КОГА ЩЕ ИМА 4000 НОВИ РАБОТНИ МЕСТА
32
1
 
6
 
! Отговори
Серго преди 13 години
А ве къде е СТРАНДЖАТА, нещо се губи вече, да не е сменил ВЯРАТА?
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, да...съкращават се незаети щатни длъжности. И пред пенсия хора. Вероятно ще има и други, но те няма къде да отидат. За две години Дянков ликвидира бизнеса и сега той не създава работни места. Проблемите, Дянков се задълбочават. Бавно ли стопляш, нарочно ли го правиш, не мога да разбера. Всичко наопаки и всичко с лош резултат. Класик :)
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да се съкрати целия МС, заедно с всички там. И без друго т.нар. 'премиер' каза, че е потомствен картофокопач, нека не му пречим на родствените заложби. Да си копа на нивата, да не се мъчи на премиерски пост. Той и сам си каза, че толкова си може.