Съдбата на "Белене" ще се реши в Лондон

"Комерсант": Решението за централата ще бъде взето до 1 юни
Обновена: 11 апр 2011 07:27 | 11 апр 2011 07:15,
248
Съдбата на "Белене" ще се реши в Лондон
В неделя Борисов, Дянков и Трайков изясниха недоразуменията около АЕЦ „Белене”.Снимка: БТА

 Съдбата на АЕЦ "Белене" ще се реши в Лондон, пише руският  вестник "Комерсант". Ежедневникът отбелязва, че според българския министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в понеделник трябва  да бъде подписан договор с британската банка HSBC за разчет на ефективността на проекта.

Политическото  решение за съдбата на АЕЦ "Белене" ще бъде взето до 1 юни въз  основа на заключенията на HSBC , пише изданието.

По повод развитията от миналата седмица "Комерсант"  коментира, че българските власти са променили отново позицията  си по проекта. Скандалът в българското правителство във връзка с новото споразумение с руската държавна компания "Росатом",  която е предвидено да построи бъдещата атомна електроцентрала,  бе решен в полза на Трайчо Трайков, твърди вестникът.

Още по темата

Руският  ежедневник посочва, че премиерът Бойко Борисов е решил енергийният министър да остане ръководител на проекта. По думите на Борисов, обръща внимание "Комерсант", АЕЦ "Белене" ще има  бъдеще само ако е икономически целесъобразна, т. е. ако бъде  доказана възможността за увеличаване на износа на електроенергия в съседните държави. 

След промяната в позицията на българския премиер, пише  руският вестник, като има предвид решението Трайчо Трайков да  бъде оставен на своя пост и да продължи да отговаря за "Белене", "Росатом" отново е изправена пред реална заплаха да загуби  проекта в България.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: АЕЦ БеленеКомерсант
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 36: А Путинова Россия кога ти е била приятел?
33
3
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Като нямат акъл нашите управници, заради тях ще решават Лондонските банки, който никога не са били наши приятели.
32
5
 
8
 
! Отговори
4o4ko преди 13 години
На всички е ясно предварително какво ще бъде заключението - англичаните винаги са ни удряли сатъра. В земетръсна Турция ще има АЕЦ, може би на разстояние по-близо до наше населено място, отколкото до тяхно, а ние ще купуваме ток от тях и от французите.
31
6
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 30: Защото, драги, не строим младия цоциализъм вече. Не стават нещата с разписване на някакви хартийки с пожелателен характер, наречени ТИД, където разни Дойновчета, Стоян-Овчаровчета, Живковчета и прочие *** да записват някакви имагинерни чисълца и да се надяват, че след наливането на няколко милиарда сметките ще излязат и предприятието ще излезе на печалба.Работтаа на консултанта е да каже дали тоя АЕЦ ще излезе на печалба някога или просто ще плащаме многократно по-скъп ток само ей така
30
8
 
6
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
Поредното манипулативно заглавие на червения сайт. Ako "в Лондон" се замени с "от водещ консултант в областа на енергетиката" ще звучи друго, нали?:))
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако изразходвахме електричеството, както го правят белите хора, щяхме да изнасяме два пъти повече и нямаше да имаме нужда от от допълнителни мощности. Производствата ни са едни от най-енергоемките в света. По битова консумация също сме сред най-големите лапачи. Така и две АЕЦ още да построим оак ще ни е скъп токът и няма да ни достига.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да го построите тоя АЕЦ и вие ще ми плащате тока г-да депутати. Нищо чудно че народа крие данъци.
27
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Подробностите не са ли уточнени в дошегашните документи - за какво ще се намесват консултатни - за да се източат много пари ли ?!
26
1
 
17
 
! Отговори
ПЕТКО преди 13 години
Кое ли по важно решение се е взимало в България . България суверена държава ли е?
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре тиква , отколкото *** с татуиран сърп и чук на ***
24
5
 
21
 
! Отговори
артисти-статисти преди 13 години
Най-големият риск за България е тиквеният герб! Той е пълен с бомби със закъснение и подводни мини, готови всеки момент да избухнат! Като самия пожарникар, (който още докато говори си променя безброй пъти мнението), Цецо Сересето, Трайчо, Миро, Мони и другите самоинсцениращи се артисти-статисти.
23
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ - само за това че прекратиха примитивната практика да се гласува с чужди карти
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 6 преди да пишеш за земетресения 8 и 9 по Рихтер и да даваш за пример Варна Чирпан, София, Пловдив и къде ли не още в България вземи разгледай земетръсната карта, и виж в коя зона се пада Белене, това е важно, а не Варна , Ню йорк, Фукошима и т.н. имаш конкретен град в конкретна земетръсна зона. и да не се учудиш че Белене е по 7 степен на МШК в актуалната карта и даже е завишена с 1 степен.
21
2
 
19
 
! Отговори
очевидно преди 13 години
Не зная дали ще имаме полза от Белене, но е очевидно, че полза от тиквения герб нямаме!
20
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20 номер - *** не те ли е учила че не е хубаво сам да си пишеш плюсове
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко построено от руснаците в БГ или фалира или е изключително нерентабилно
18
3
 
10
 
! Отговори
в тиквата на тиквата преди 13 години
Другари тиквени гербави, какво става в тиквата на тиквата? Точно така! По всяко време ще имплодира, поради наличие на вакуум в нея!
17
4
 
18
 
! Отговори
вицекралят на Българ преди 13 години
Пожарникарят: Аз не зная какво мисля, защото още не съм чул какво е казал вицекралят на България Ворлик!
16
3
 
14
 
! Отговори
восъчни фигури преди 13 години
Ако пожарникарят замени министрите си, включително и себе си с надуваеми кукли, или с восъчни фигури, никой няма да забележи!
15
0
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
2-ри, интересно, ако реактора и по-голямата част от централата бяха made in USA, какво ли щеше да пишеш тук?И още нещо-кой каквото ти говори, знай че става дума за пари, много пари!