Плевнелиев: Магистрала "Тракия" е в срок и в бюджет

Твърди, че за мандата си ГЕРБ ще построи 3 магистрали
10 юли 2011 21:31,
87
Плевнелиев: Магистрала "Тракия" е в срок и в бюджет
Снимка: архив Булфото

"Тракия" се строи. Магистралата е в срок и в бюджет", обяви пред Нова телевизия строителният министър Росен Плевнелиев.

В отговор на нападките на Синята коалиция, че правителството ще увеличи цената на "Тракия" с 50 милиона и ще забави финализирането й, министърът каза:

Още по темата
"Като са такива големи специалисти по магистрали, защо не ги направиха? За 46 години нито една завършена. Ние ще направим три за нашия мандат. Разликата е, че ние не се правим на специалисти, а гласуваме доверие на експертите.

Те направиха две важни неща. Първо, така направиха договора на магистрала "Тракия", че няма как да е по-прозрачен и по-ефективен и ние вече две години, след като работим по българските магистрали, нямаме никакъв анекс, с изключение на този на магистрала "Люлин", с който ускорихме, спасихме европейското финансиране и намалихме цената практически от планираните 230 милиона на 180 милиона", каза още Плевнелиев.

Министърът изрази още подкрепата си за пакта "Евро плюс", като я определи като "страхотна европейска програма, ориентирана към постигане на стабилност и устойчивост".

"Евро плюс" означава всички държави да адресират дългосрочно темата с устойчивостта на средата за правене на икономика, бизнес и растеж", допълни Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътувах покрай морето от Созопол за Ахтопол, но точно преди да излеза на шосето Бургас-Приморско МАНТИНЕЛА, опасала всички възможни подстъпи и "посилена" с насипи ...Ало Гусин министър, това ли правиш - заграждаш и правиш какво си искаш?Оти тъйцък бе министре, нали омазан Трайчо се пени, че правел туризъм!Туризъм с завардени (за наши хора) крайбрежни шосета не се прави!Магистрали, магистрали, сухото тече, но мен ме интересува да си закарам семейството на морето а не да ходя у омразна Турция!
59
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Плевнелиев, минете край работниците-българи, които работят на магистралата и ги попитайте кога и колко им е заплатата и кога им плащат?
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3 километра за 5 мандата...бюджета неизвестно на кой е за кой е откъде идва и накъде отива...остава след себе си неква асфалтова пътечка, която ще почне да се рони вече от древност...Аре ве тая магистрала вече ше се изрони от вятъра там дето е почната..Проверявайте дал не се е нацепил асфалта вече и да не са поникнали бурени в цепките...За толкоз време и дърветата ше изгният от старост...
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
54 за кво дигане на заплати от Боко бълнуваш, след като повечето хора работят в частни фирми и заплатите им не зависят от Великия Везир и съдрания чувал на държавния бюджет...Герберите специално ли са отглеждани с предварително запаметени възхвали и хвалебствия към всевишния Велик Пожарен *** и никаква друга мисъл у глъвътъ...Ежте асфалт. От 20 години само за тая магистрала слушаме. Докат я напраят до края и тряа почват ремонт в началото.
56
6
 
9
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
Отче наш,който си на небесата, благодаря Ти, че си имаме Бойко Борисов! Амин!
55
7
 
6
 
! Отговори
toqgata преди 13 години
ne sam 4uval drug narod da si izbira upravnici zaradi stroej na pati6ta i zali 4uden narod si imame .....5
54
3
 
2
 
! Отговори
toqgata преди 13 години
stiga ste davkali tozi asfalt be goveda pat li ne ste vijdali
53
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Роска.......напред самокомуните нека ***,те за друго не стават.
52
15
 
11
 
! Отговори
an преди 13 години
ОТ ТОВА ПЛЕМЕ СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ МУ ОСТАНАТ САМО МАГИСТРАЛИТЕ. *** ЩЕ СА МНОЗИНСТВО И ЩЕ ПРЕКРЪСТЯТ ДЪРЖАВАТА НА ЦИГАНТИЯ. ЗАЩОТО КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ *** СА ОСТАНАЛИ ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКИ УМНИ И КАДЪРНИ ОТДАВНА СЕ ИЗНЕСОХА В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ. ТУКА СА ОСТАНАЛИ БАБИЧКИТЕ СТАРЦИТЕ АЙДУЦИТЕ И СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ.
51
16
 
20
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 13 години
Колкото и да ревете не можете да отрчете,че ББ прави много повече от трзи преди него...не вдигал пенсии и заплати..нормално като няма откъде да вземе,а и на българските песнионери комунисти (всички са такива...) няма да им се угоди,свикнали са при Бай Тошо да имат всичко... да лапат като невидели..всички са били в структурите на партията ,дори и нашите баби и дядовци...ама сега не е Тошо на власт...така че докато не се сменят поколениято поне още 20 години няма да има доволни...!
50
0
 
1
 
! Отговори
кво преди 13 години
Взриви тунелите при Витиня бре
49
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 45..господин бяла коса..сбъркал си адреса..в БГ отдавна няма "***" а малобройна групичка с голям замах към голямата пара...или казано точно и ясно" новото поколение "демократи"на БГ което гони парата на всяка цена и със всички средства,позволени или не..и някак си хич не вървят вече такива като теб пишещи за някакви "***" парите нямат цвят и не миришат господинчо..или и ти си от тях.и за теб има по малко ли? вече интереса клати феса и не говори глупости за някакви си партии там
48
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Римската Империя навремето е процъфтяла и заради пътищата които е строила. Също и Япония. Прочетете малко история. Лесното предвижване е основна предпоставка за развитието на една икономика.
47
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твърди, че за мандата си ГЕРБ ще построи 3 магистрали ..... ДА ... ЗА ПЪРВИЯТ МАНДАТ , А ЗА ВТОРИЯТ , ТРЕТИЯТ И ЧЕТВЪРТИЯТ ???
46
1
 
9
 
! Отговори
gost преди 13 години
до Хуан Миглу; къде ги видя тия 200км в посока Унгария бе ***, от 2007 до сега строят оставащите 65 км от Нови Сад, а и моста им между Нови Сад и Белград е като нашия при Русе, просто не ми давай сърбите за пример.Виж хърватите може. салед като станаха независима държава за едно десетилетие си построиха магистралите.
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
45 - *** , *** , *** ...
44
3
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 13 години
ми, кво да кажем, освен, че според разни измислени статистики те/сърбите/ живеели по-зле от нас
43
36
 
17
 
! Отговори
an преди 13 години
НА ТИЯ МУТРО-*** НЕ ИМ ЛИ ОМРЪЗНА ВСЕКИ ДЕН ДА СЕ ХВАЛЯТ С ТИЯ МАГИСТРАЛИ? КОГА ЩЕ ПОСТРОИТЕ ЗАВОДИ ЗА ДА ИМА ХОРАТА КЪДЕ ДА ИСКАРВАТ ХЛЯБА ЗА ДЕЦАТА СИ? ЗА 21 ГОДИНИ МУТРО-КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ НЯМА ПОСТРОЕН НИТО ЕДИН ЗАВОД. А УНИЩОЖИХА СТОТИЦИ. МИЛИОНИ ОСТАНАХА БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ. ПОЛОВИНАТА ИЗМРЯХА А ДРУГАТА ПОЛОВИНА СЕ ИЗНЕСОХА ОТ МУТРЕСТАНИЯ. ТОЧНО ТОВО БЕШЕ И ПЛАНА РАН-ЪТ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ. УНИЩОЖЕНИЕ И ПЪЛЕН РАЭПАД НА БЪЛГАРИЯ И ПРЕВРЪЩАНЕТО И В МУТРЕСТАНИЯ.
42
18
 
30
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Браво Росене! ГЕРБ ПОБЕДА! На нормалните хора им е ясно, че не може на едно място, на което е срано 22 години да се почисти и дезинфекцира за 2 години. Лека полека ще станат нещата. Само така!
41
9
 
20
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 13 години
Дотук само 18 километра. А братята сърби строят цели 200 километра посока ЍУнгария плюс 2 моста над Дунав и Сава... Без еврофондове. Какво да кажем повечеЍ?