12 независими до кабинета: С вас сме!

"Няма да станете заложник на Сидеров и кукловодите му"
Обновена: 20 юли 2011 22:57 | 20 юли 2011 22:46,
279
12 независими до кабинета: С вас сме!
12 независими "за" кабинета. Снимка: Булфото

12 независими депутати заявиха в декларация, че ще гласуват против внесения вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов.

Валентин Николов, Венцислав Върбанов, Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Касим Дал, Кирил Гумнеров, Корман Исмаилов, Марио Тагарински, Огнян Пейчев, Стоян Иванов и Тодор Великов заявяват, че категорично се противопоставят "срещу опита за реанимиране на Волен Сидеров от страна на Ахмед Доган, Иван Костов и Георги Първанов".

"Искаме да покажем, че правителството има необходимата подкрепа и не е нужно да става заложник на нечисти сделки и намерения. По този начин няма да се реализира сценарият правителството отново да стане заложник на Волен Сидеров и кукловодите му", посочват 12-те в декларацията си.

Те припомнят, че Сидеров пръв е поискал от парламентарната трибуна оставката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, "заради проявената от него безпристрастност и принципност при отстояване на закона по повод инцидента пред джамията в София".

По всяка вероятност дебатите по вота ще са в понеделник, на извънредно парламентарно заседание. Самото гласуване пък ще е във вторник.

Вече е ясно, че освен парламентарните групи на ДПС и Коалиция за България, вотът ще бъде подкрепен и от депутатите от Синята коалиция и независимите от РЗС. Сметката показва, че те имат общо 94-ма народни представители.

От "Атака" заявиха, че няма да подкрепят вота.

Това ще е третият вот на недоверие, който внасят Коалиция за България и ДПС срещу кабинета "Борисов".

Първият беше за "провала на политиката в сферата на здравеопазването". През юни тази година последва и втори вот, който бе за "провала в антикризисната политика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Което всъщност означава , че " Независимите" депутати изведнъж - хоп ! Организирали са се , и са станали зависими !!! От финикийските знаци естествено . Все пак , дори и дечицата знаят , че безплатно е само сиренцето забодено на кукичката в капана ...
29
12
 
9
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
БСП И ДОНОСНИЦИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА СЛАГАТ МИНУСИ...........СЕГА З А П О Ч НИ
28
2
 
14
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 12 години
Димитър Колев- *** на *** на олигарха Людмил Стойков и Котараците на Бойко. Сега *** на Боко.
27
2
 
11
 
! Отговори
Ст.Ст.-Ст.Загора преди 12 години
Поредното словоблудство от парламентарната трибуна,вместо да се решават проблемите на българите.Слуги на НАРОДА-вятър и мъгла...Дано прогледнем най-после и в мъглата,та да изберем нещо по-читаво!!!
26
15
 
7
 
! Отговори
независим преди 12 години
Дотук всички коментари са от някой който е на втори договор към Позитано.Наивно и неприятно.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов,Ердоган-МП на Турция иии...Касим Дал са Вечеряли заедно при посещението на Борисов в Турция !!!Борисов Продава България на Турци и евреи,Ердоган купува .Ама какво точно прави Касим Дал там ?Той ли е новият представител на Турция в Българският Парламент??!!А за Борисов по-добре нищо .
24
2
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Мисля,че са некадърници.
23
1
 
13
 
! Отговори
Един преди 12 години
Тези нещастни вече хора имат нужда от декларации, за да могат да се осребряват.
22
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените изцапаха гащите от яд!
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По закона,независим е депутат,събрал 7000подписа,регистриран от ИК и избран МАЖОРИТАРНО!Тези са партийци,напуснали партията,чрез която са влезли!Наричат се-невъзвращенци!
20
9
 
6
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
КАТО ВИ ЗАТВОРИХМЕ КРАНЧЕТАТА ЩЕ СЛАГАТЕ МИНУСИ ,РАЗБИРА СЕ
19
3
 
16
 
! Отговори
един БГ помияр преди 12 години
Тия 12 *** си защитават тлъстите депутатски заплати и нищо друго. Много ги е еня за правителството
18
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Валентин Николов-БОКЛУКВенцислав Върбанов-БОКЛУКДарин Матов-БОКЛУКДимитър Колев-БОКЛУКДимитър ЧукарскиКасим Дал-БОКЛУККирил Гумнеров-БОКЛУККорман Исмаилов-БОКЛУКМарио Тагарински-БОКЛУКОгнян Пейчев-БОКЛУКСтоян Иванов-БОКЛУКТодор Великов-БОКЛУКТова не са НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!Народните представители представляват избирателите, които са ги избрали.Тези *** представляват само собствените си интереси.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Независими":))) От кой са "независими":)))
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това значи че независимите и касим дал са съюзници и съмишленици.също така и че герб е съюзник със касим дал който е краен ислямист
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***!!!!!!!!
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалки ренегати,би трябвало веднага да напуснете парламента,защото подменяте народния вот. Гнусни лапачи и *** .Боже каква *** има в тоя парламент! Потъвам от срам.
13
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е депутатите да избягат от такива издуханяци като Сидеров и Янев. Не се сериозни политици, а сериозни комици. Не са вождове при които да градиш политическа кариера по скоро циркаджииска.
12
6
 
21
 
! Отговори
До Речта на Яне на в преди 12 години
Прав е Яне,особенно тези негови думи че ГРОБ дойде на власт благодарение на полицаите и техните семейства. България е на 1-во място по брой полицаи на човек от населението./ А какво правят тези търтеи- имат заповед от тиквата да съставят масово актове на всеки автомобил който спрат за да пълнят бюджета. 63 000 полицаи средна заплата 1 460 лв. са 94 милиона лв. на месец а за увеличение на мин.раб. заплата и пенсиите трябват 25 мил. на месец.....Оставка тикво оставка. прав е Яне.
11
13
 
21
 
! Отговори
Речта на Яне на вота преди 12 години
Толкова е сбъркана и оплетена политическата немощ на ГЕРБ, че не е в състояние да излезе от нея. В нито едно направление на държавното управление вие нямате ясна политическа визия. Да не говорим за държавната администрация превърнахте я в чиновници сенки, които като излизат палят свещи, че не са арестувани. Това каза от парламентарната трибуна председателят на РЗС Яне Янев, предаде репортер на Агенция Фокус. Дойдохте на власт благодарение на българските полицаи и техните семейства. Ударихте хората толкова тежко, че те никога няма повече да се сетят за абревиатурата ГЕРБ. Бойко Борисов знае сам, че няма компетентност и не може да осъществи едно европейско управление, каза още Янев. По думите му премиерът е предпочел властта, защото го е страх от тези сенки, тази тъмнина, която е обитавал в други години.България е на път да бъде първата държава-член на ЕС, която ще банкрутира икономически. Толкова тежко ударихте българския бизнес, че той на практика не работи. Бойко Борисов разбра, че е загубил доверието на народа и дойде ред да иска доверието на личните народни представители на Цветан Цветанов. Днес сме свидетели на апаратен сценарии. Чрез Йозеф Дитрих няма нищо да спечели, така както Хитлер не е спечелил, защото е бил просто един касапин на втора позиция в третия райх. Както един физкултурник стигна на втората позиция в държавната власт, каза още Янев. Според него, всичко, което се прави в България от година и половина е на принципа проба-грешка.Бойко Борисов има един единствен ход, ние можем да му гарантираме, че ако си подаде оставката и си отиде с мир, а не да предизвика улични протести... Предлагам му да го назначим за шеф на НСО. С това горе долу може да се справи. Той беше добър телохранител на Тодор Живков и Сакскобургготски, но няма смисъл повече това правителство да тормози българските граждани. Няма по-голям провал от това и няма да има, запомнете ми думата, заяви Янев.