Приоритетите на ГЕРБ – в стила на късния соц

Станишев с остра критика към "самозабравилата се власт"
Обновена: 31 авг 2011 10:47 | 31 авг 2011 10:47,
74
Приоритетите на ГЕРБ – в стила на късния соц
Снимка: БТА

ГЕРБ от месеци си прави PR и предизборна кампания, а не решава реалните проблеми на хората.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев обобщи работата на управляващите в началото на новата пленарна сесия.

Той призова всички партии извън ГЕРБ и "Атака" за консултации за гарантиране на провеждането на едни честни избори.

По думите му имаме един все по-неработещ и изпразнен от съдържание парламент, от който нищо не зависи.

Според Станишев все повече зейва пропастта между твърденията на управляващите, че живеем в прекрасна страна с инвестиции и бизнес, и реалността, в която хората живеят. 

Той остро разкритикува "самозабравилата се власт" и твърденията й, че нещата в държавата разцъфтяват.

"Като е толкова силно МВР, защо ежедневно ни залива черна хроника? Като сме излезли за пореден път от кризата и сме обект на завист, защо безработицата се е увеличила двойно? Това е по статистика на НСИ. Като здравеопазването е по-добро, защо хората умират, защото няма кой да им окаже помощ, защото закрихте болници?", заяви Сергей Станишев и продължи: 

"Като имаме толкова силна митница, къде са ни приходите в бюджета? Като се борите неуморно със спекулата, как така хранителните стоки поскъпнаха с близо 10%?“

Според лидера на БСП няма по-смешен и нелеп лозунг от този, който са избрали ГЕРБ: "Градим България".

Още по темата

"Всъщност ограбихте бизнеса, ограбихте резерва на здравната каса, изядохте поне половината от фискалния резерв и постоянно спестявате на гърба на хората", заяви Станишев.

Той прогнозира, че новата пленарна сесия ще мине под знака на предстоящите избори.

"Върхът на тази тенденция ще бъде, ако наистина две седмици преди изборите разпуснете парламента", отбеляза Станишев.

Лидерът на БСП определи декларацията на ГЕРБ за приоритетите като "ритуално изказване" за "нови намерения в стила на късния соц".

"Само си задавам въпроса кой им вярва вече", коментира Станишев и цитира статистика на неправителствена организация за неизпълнените обещания на кабинета и лично на министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
8
 
! Отговори
работник преди 13 години
при бсп пак даваха нещо тия само взимат , кои са доволни при герб - богатите аз не чух един безработен да ги хвали , всички крадът и ще крадът , като при пазарджик направиха магистрала с какво се подобри живота на хората те парите си отиват в частния бизнес този бойко помага ама на монополистите и то си личи елате в северозападна българия да видите герб той е само от комунисти и всякакви партий а на хората говорат глупости
46
0
 
6
 
! Отговори
faneti преди 13 години
в момента ситуацията в България (и не само) е следната: бизнесът контролира законодателната и изпълнителна власт, законите обслужват определени структури (Лукойл България работи на загуба и избягва данъци???), респективно цените на основни стоки и услуги продължават да растат, доходите на работещите граждани са "стабилизирани", което означава, че покупвателната способност намалява. Все повече хора са принудени да живеят в лишение, а безработните се увеличават...България е изградена...
45
6
 
13
 
! Отговори
обективно преди 13 години
ама какво заяте срещу Станишев? една част от хората помним времето на БКП... (и да Цецка, Краси Велчев, лично Боко и други другари принадлежаха лично на партийните редици, за разлика от Станишев), както и помним последния мандат с премиер Станишев. Има някой който тук, който да каже, че сега живее по-добре от преди 2 години?! затова ли преди толкова много хора можеха да планират живота си белег за което беше раждаемостта, кредите, имотите и т.н. Това се прави, когато човек живее сравнително добр
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sergei4o boiko spre li ti kran4eto da krade6 zatova vsi4ki revete
43
9
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
Станишев с остра критика към "самозабравилата се власт": - Тия се самозабравиха пречат ни да си крадем и да си изграждаме семейния комунизъм!!!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
41 Поне не се обаждай, като не знаеш за какво иде реч
41
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Какво сте ревнали за социализъм бе хора,толкова ли сте млади,та не го познавате или нямате потребност да сте отделни свободни личности !?Тези сега дето ни управляват са дебелоглави биволи.Да, вярно е ,но можете да си хванете куфара и да отидете където си поискате за компенсация, а преди в хубавия социализъм за такъв опит ви чакаше пандиз и гонение до 9-то коляно.Все пак тъпоумните ,дебелокожи гамени от съвремието са по-добре.
40
2
 
7
 
! Отговори
еретик преди 13 години
До 40Сергей Станишев никога не е членувал в БКП. И какво - - също като Кадафи, който никога не е заемал държавен пост.
39
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
то, че си задрътсен - ясно. Поне мълчи. Човека ти говори за банки, от които БКП и правителство теглеха заеми.
38
2
 
2
 
! Отговори
към 41 преди 13 години
Dear,а държавния дълг,мило!!!Фани прОчети нещико по икономика.
37
2
 
4
 
! Отговори
оптимист преди 13 години
Чесно да си кажа ако бяхме в стила на късния соц то щях да съм спокоен. Лошото е, че в този стил сме само на думи. Битието ни наподобява по скоро стила на ранният соц в следвоенната обстановка...
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Цените дотирани от държавата ,за да е евтин хляба и салама.Така се натрупват дългове към банки кредитори.След това обявяваме фалит."Я стига бе. При социализма имаше една банка БНБ, през нея минаваха всички разплащания,къде е имало други банки и дългове към банки кредиторки, да не говорим за фалити.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поставянето по много различни поводи на равенство между БСП/БКП и ГЕРБ е новият продукт на червената идеологическа доктрина за промиване на мозъци.Чакай малко, за сведение Сергей Станишев никога не е членувал в БКП, за разлика от Бойко, Цецо, Цецка ...... Не мога да разбера защо старите седесари, като Петко Бочаров, Йордан Соколов и др. виждат в Герб новото СДС. В Герб са мутро-милиционери и бивши комунисти и би трябвало да са смъртния враг на всички вярвали в синята идея.
34
12
 
10
 
! Отговори
ДПС & ГЕРБ преди 13 години
ГРАБИМ БЪЛГАРИЯ ! Grabim; Гласувайте за ГЕРБ и Венко Измамата ще ви извози за Малдивите !
33
8
 
9
 
! Отговори
шопът преди 13 години
ГЕРБ вече имат химн и девиз.Аз им предлагам герб за знамето-хипопотам с широко отворена уста.Смисълът е -колкото повече утъваме в блатото,толкова по-широко отваряме уста да лъжем.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 23: изрядни и идилистични общества никога не е имало, така че недей да ревеш, но и една ЖИВКОВИСТКА партия като ГЕРБ да ми замазва очите, яе е дясна , а тихомълкум да налага най-лошото от СОЦА, НЕ, благодаря.
31
5
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Носталгия по времето,когато всеки имаше работа и бързаше да мине през портала точно на време,а след това последното ,което прави е да работи.Подпираш се 8 часа и си биеш шута.Цените дотирани от държавата ,за да е евтин хляба и салама.Така се натрупват дългове към банки кредитори.След това обявяваме фалит.Така беше по времето на Тошо.Да ви е познато?Сега това се случва в Гърция.Евтините години ни излизат през носа
30
4
 
4
 
! Отговори
Към 30 преди 13 години
Истинска сигурност.Всеки от нас знаеше ,че е наблюдаван,че го следят ,че всичко се донася.Винаги бяхме нащрек.Стегнати и във форма.Супер си беше.Ходехме на почивка за 25 лв.Една четвърт от заплата на висшист.Ами аз и сега така си ходя на почивка за една четвърт, но искам за повече и на по-хубави места.
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз съм за БСП
28
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обичан,или мразен Станишв е прав.Живеем в разрастваща се мизерия,прикривана с нагла соцагитация.