Приоритетите на ГЕРБ – в стила на късния соц

Станишев с остра критика към "самозабравилата се власт"
Обновена: 31 авг 2011 10:47 | 31 авг 2011 10:47,
74
Приоритетите на ГЕРБ – в стила на късния соц
Снимка: БТА

ГЕРБ от месеци си прави PR и предизборна кампания, а не решава реалните проблеми на хората.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев обобщи работата на управляващите в началото на новата пленарна сесия.

Той призова всички партии извън ГЕРБ и "Атака" за консултации за гарантиране на провеждането на едни честни избори.

По думите му имаме един все по-неработещ и изпразнен от съдържание парламент, от който нищо не зависи.

Според Станишев все повече зейва пропастта между твърденията на управляващите, че живеем в прекрасна страна с инвестиции и бизнес, и реалността, в която хората живеят. 

Той остро разкритикува "самозабравилата се власт" и твърденията й, че нещата в държавата разцъфтяват.

"Като е толкова силно МВР, защо ежедневно ни залива черна хроника? Като сме излезли за пореден път от кризата и сме обект на завист, защо безработицата се е увеличила двойно? Това е по статистика на НСИ. Като здравеопазването е по-добро, защо хората умират, защото няма кой да им окаже помощ, защото закрихте болници?", заяви Сергей Станишев и продължи: 

"Като имаме толкова силна митница, къде са ни приходите в бюджета? Като се борите неуморно със спекулата, как така хранителните стоки поскъпнаха с близо 10%?“

Според лидера на БСП няма по-смешен и нелеп лозунг от този, който са избрали ГЕРБ: "Градим България".

Още по темата

"Всъщност ограбихте бизнеса, ограбихте резерва на здравната каса, изядохте поне половината от фискалния резерв и постоянно спестявате на гърба на хората", заяви Станишев.

Той прогнозира, че новата пленарна сесия ще мине под знака на предстоящите избори.

"Върхът на тази тенденция ще бъде, ако наистина две седмици преди изборите разпуснете парламента", отбеляза Станишев.

Лидерът на БСП определи декларацията на ГЕРБ за приоритетите като "ритуално изказване" за "нови намерения в стила на късния соц".

"Само си задавам въпроса кой им вярва вече", коментира Станишев и цитира статистика на неправителствена организация за неизпълнените обещания на кабинета и лично на министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Мизерията ие състояние на духа,оттам и на икономиката и политиката.
26
4
 
8
 
! Отговори
мера според мера преди 13 години
ДО17 На теб ако ти стигат парите на 80% от българите не им стигат и живеят ден за ден.Знаеш ли че ако се върнат гурбетчиите от чужбина каква ще е безработицата в България???? А това че нямало какво да си купиш не съм съгласян народа беше сит и облечен Първата ракия пиеше със салата а останалите със суха луканка Ходеше на почивка две седмици за 25 лв А сега едно спане е 80 лв Да не би да получавам 10000лв заплата Освен това работа имаше за всеки и живота беше спокоен и сигурен.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По времето на соца не си заключвахме къщите.Ами нямаше кражби по домовете,защото в домовете нямаше нищо.Баща ми купи цветен телевизор рубин в дървена кутия и това беше единствения цветен телевизор на улицата-съседите дойдоха да гледат.Имахме и един транзистор веф,на който татко слушаше радио Свободна Европа и аз много се притеснявах да не му се случи нещо неприятно,защото беше забранено.
24
1
 
9
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Като чета коментарите и почвам да си мисля, че единственото спасение е емиграция.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е то ако вие не разбирате от соц.,кой?Много сте нагли!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 25 Най-успешните бяха преди есента на 1944 г.
21
0
 
0
 
! Отговори
до Безочиее преди 13 години
А кои са най-успешните 4 г. ?
20
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До 11. Да беше стотинки.Вярно.И заплатата беше стотинки.А свободата ти нищо не струваше, защото ти беше роб и нямаше такав и всички бяхме.Запотения розов чичко ти решаваше съдбата както му хареса до най-интимните подробности.А ти благодареше, иначе няма живот, иначе даже и на 3 смени във фабриката не може да работиш.Децата ти не може да учат ,защото са по-умни от неговите ,а жена ти по- хубавка и трябва да е негова.Не си ли възвърна нещичко в промития мозък.
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мачкай, Серго. Да изринем мутрите на бунището при Моню и ***.
18
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А не е ли все едно какво е причинил този първобитен грубиян на комунистите,цесекарите и т.н.?Не е ли най -важното как това се отразява на вашия живот и просперитет.?
17
14
 
15
 
! Отговори
ВВ преди 13 години
НЯМА ПО НАГЛИ ХОРА ОТ МРЪСНАТА ЧЕРВЕНА КРАДЛИВА ПАСМИНА ....КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ , И ДА ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ХИЧ ДА ВИ НЯМА ...
16
7
 
7
 
! Отговори
еретик преди 13 години
Поставянето по много различни поводи на равенство между БСП/БКП и ГЕРБ е новият продукт на червената идеологическа доктрина за промиване на мозъци. Основавайки се на популярното "всички си маскари", червените пропагандатори не се опитват да наклонят везната към себе си - нещо което вече им става все по трудно. Те се опитват да намалят електоралните гласове на противника, едновременно с други подобни "мероприятия", като създаване на марионетни кандидати издигнати от инициативни комитети
15
13
 
14
 
! Отговори
do Бати Серго преди 13 години
Бати Серго , на ГЕРБ може и да не вярваме, но на теб ИЗОБЩО !!! Остани в историята с нищо !
14
1
 
6
 
! Отговори
до дан преди 13 години
А тя сега понеже Калнина с известната си диплома не иска да ти вземе нивата,или тоя малумен договор според който след две години ще платиш 3000лв за паспорт на апартамент,все едно в америка ще заминава.Разлика няма,дали ще те градат те,или сегашните.Аз разлика не виждам.Социализма не е лошо нещо,стига да ума кой да умее да го управлява.най мощната икономика в света не е ДЕМОКРАТИЧНА държава!!
13
7
 
6
 
! Отговори
дан преди 13 години
до 11...пропуснах да кажа, че да сръвняваш цени е добре, но сравни ги на фона на заплатите...да ти кажа - проблема е, че тогава нямаше какво да купиш и ти стигаха парите, а сега магазините пълни и се блазниш, затова не ти стигат...незнам за теб, но на мен не ми се мизества като преди 89-та
12
7
 
13
 
! Отговори
Безочиее преди 13 години
Във всяка една нормална държава, ако си бил на власт 4 години, за които да твърдиш, че са били най-успешните през последните 20 години, а да изгубиш изборите катастофално и оше да сив политиката, означва само 2 неща или си уникално безочлив или неможеш да престанеш да крадеш. Това е за Станишев, Жан поне имаше достойнство !!
11
7
 
6
 
! Отговори
дан преди 13 години
до 11...според статистиката да, но в действителност много НЕ...незнам колко години си живял преди 89г, но май не са много...като ти вземат нивата, къщата и наебат жена ти и дъщеря ти, тогава ще говориш
10
2
 
10
 
! Отговори
скептик преди 13 години
Наскоро гледах по телевизията откриването на паметника на Тошо в Правец там бяха и ловджията и пожарникаря или както пее Фреди " Шоуто трябва да продължи. "
9
17
 
17
 
! Отговори
до дан преди 13 години
Само дето до преди 89-та,според статистика на Европа,в България се живее по добре от колкото в 31 страни то Континента.Те затова и го забраниха тоя лош социализъм,за да плащаш по 1,10 за хлаб,по 250 лв за парно,2,60 бензин.Беше много лошо като всичко беше стотинки истински ужас!!!!
8
16
 
10
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Даже със Жанчо през 97-*** не бяхме по- зле, защото имахме надежда,че ще намерим други да ни ръководят и ще тръгнем нагоре.Тези сега пак ще купят ромите и аутсайдерите, отхвърлени от обществото,каквито са те и ще подминем мизерията в Африка,за да станем мерило по тъпотия.нищета и глупост.