Цветанов: Влизаме в "параграф 22"

До 17 октомври се очакват допълнителни консултации за приемането ни в Шенген
Обновена: 22 сеп 2011 20:24 | 22 сеп 2011 20:23,
244
Цветанов: Влизаме в "параграф 22"
Снимка: БТА

Холандия и Финландия остават единствените две страни в ЕС, които не подкрепиха днес предложението за приемане на България и Румъния в Шенген, без да дадат логично обяснение, с което влизаме в "параграф 22". Това заяви пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в коментар на изхода от заседанието на Съвета на ЕС.

Той уточни, че до 17 октомври се очакват допълнителни консултации за приемането на България и Румъния в зоната, като решението може да бъде взето дотогава на извънреден Съвет, или "на подпис", стига през това време да бъде намерен компромис.

Вицепремиерът цитира становището на Европейската комисия, според която настъпва "юридическа колизия", след като София и Букурещ са изпълнили изцяло всички поставени критерии, а въпреки това не получават необходимата обща подкрепа за присъединяване към пространството.

Според Цветанов представителите на Холандия и на Финландия днес са обяснили, че "нямат мандат" да подкрепят разширяването на Шенген. Той отбеляза, че позицията, ощетяваща София и Букурещ, е залегнала във вътрешнополитически споразумения, които подкопават устоите на европейския проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: Параграф 22Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Цецо! Каза им го в лицето, както постъпват смелите и честни мъже! А не като СерГея и Гоце да просите със слузесто плъзгане пред европейците!И те трябва да разберат, че имаме гордост, а и че не са ни притрябвали толкова!
20
7
 
23
 
! Отговори
Кутев асфалтоЯД преди 12 години
ние Шенген не ядем !
19
9
 
16
 
! Отговори
електорат преди 12 години
КОЙТО СЕ ЧУСТВА СВОБОДЕН Е ГРАЖДАНИН НА СВЕТА , А КОЙТО ИМА КОМПЛЕКСИ РЕВЕ ЗА ШЕНГЕН!!!!
18
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кво ви е този Шенген бе, за да се напълним с още араби и *** щото са ни малко нали?После ще трябва да храним и тях.
17
20
 
6
 
! Отговори
Истината преди 12 години
ВСИЧКО КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ СА ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ,НО....ТАКА МИ Е НАРЕДЕНО,ЗА ТОВА МИ СЕ ПЛАЩА ОТ БСП.
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия холандски *** ще си патят, като извадиме дебелия, ***.а геовете наркомански!
15
2
 
33
 
! Отговори
Калин преди 12 години
цвъцко .. кого лъжеш бе комун нещастен, кого? на документи сте готови .. реално нъц. ходили там са ви гледали хранилките по границите .. сякаш В Европа не се знаее, що за мафия сте .. !цвъцко няма параграф 22 .. има пореден провал, не за друго щото СТЕ СЕРИОЗНА ЛЯВА МАФИЯ :) ОТВОРКО.. НАЛИ МНОГО СЕ НАТИСКАШ В МИТНИЦИТЕ .. АЙДЕ ЯЖ ...!
14
11
 
8
 
! Отговори
генчо преди 12 години
дайте ми некоя червена *** .*** ми се.бухахахахахаха
13
3
 
22
 
! Отговори
iliq преди 12 години
CECO golem si tikvenik be xa xaxaaaaa...Otivai si vremeto ti izte4e...
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За нас най-важното е съдържанието, членството в Шенген не е технически, а политически въпрос...заяви Леер.Той изрази загриженост от трафика на млади момичета, оръжие и наркотици през българските и румънски граници. В изявление за холандските медии министърът добави, че липсва доверие в работата на граничните служители в двете страни, чийто "хлабав контрол" може да стане причина за внос на престъпност в ЕС.Цецо, какво по-логично обяснение искаш?
11
5
 
43
 
! Отговори
ГНевен преди 12 години
Тоя физкултурник да е чел "Параграф 22"? Не мога да повярвам!
10
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглост, наглост долу гроб, корупция, престъпност, некадърност от това по логично, нsма оставка некадърници.
9
1
 
36
 
! Отговори
Иван преди 12 години
4 млн. лева е похарчил земеделският министър Мирослав Найденов, за да обнови автопарка на ведомството си. Още с встъпването си в длъжност през 2009, в разгара на кризата, министърът започнал с мащабните покупки на луксозни автомобили.Обществените поръчки за тузарските возила умишлено включвала специални екстри, които притежават определени марки. Така, например, сред най- предпочитаните автомобили бил джип Тойота ланд крузер на стойност над 160 хил. лева. Единственият човек освен Бойко Борисов който се вози в същия модел автомобил, е шефът на Агенцията по храните Йордан Войнов.Освен парите за нови коли, Мирослав Найденов опука крупни суми и за собствения си пиар. Говори се, че министърът на земеделието редовно си купувал ефирно време в най- гледаните национални телевизии. Най- вече по време на кампанията му за промотирането на държавния стандарт на редица продукти, което всъщност целеше облагодетелстването на определи фирми. Резултатите от продажбите на храни, произведени уж по държавни изисквания, се оказаха плачевни.Оказа се, че подмяната на автопарка е била първата задача на всички нови министри от кабинета Борисов. Наскоро излезе информация, че министъра на околната среда и водите Нона Караджова е похарчила 800 хил.лева от парите на данъкоплатците за тузарски автомобили.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве Цвъци ти самият си Параграф 22 !Не може да си подадеш оставка понеже тогава всички ще те сметнат за нормален
7
4
 
46
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Министърът на вътрешните работи на Холандия Геерд Леер заяви в Брюксел, че страната му не e склонна да разглежда отново темата преди следващия доклад на Европейската комисия за борбата с организираната престъпност, който се очаква през февруари 2012 г.Цвък, къв октомври бе смотльо? Човека ти е казал февруари 2012 най-рано.
6
3
 
28
 
! Отговори
Цвък Цвък преди 12 години
Чакайте да цвъкна още нещо по медиите да го пробутат на народа. Горния текст беше ли ви достатъчен или още да цвъкна? Аз съм винаги готов да цвъкна. Ето сега съм клекнал. Само дайте сигнал и пак ще цвъкна.
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам като сме влезли в параграф 22 какво да очакваме, но със сигурност знам, че сме влезли в един тъмен дълъг тунел от който излизане нямаааааааааа!
4
6
 
34
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Борисов, като не искаш Доган, защо ползваш медиите му?!Не искам подкрепа от ДПС за изборите! Това заяви гордо Бойко Борисов тези дни. Пропусна обаче да добави, че вече втора година получава най-голямата си подкрепа именно от медиите на Доган, в които има забранителен списък на хора от властта, срещу които не може да се пише. Всъщност тази подкрепа е много по-голяма и по-важна от политическата.Ако Доган открито подкрепи ГЕРБ, хората ще се отдръпнат от Борисов. Сега никой не знае, а и на никого не му пука, че по-голямата част от медиите са свързани с обрач от фирми, близки до ДПС, а у масовия читател, зрител и слушател на новини остава впечатлението, че най-различни издания и медии говорят все хубави неща за властта. Представяте ли си какво щеше да остане от правителството ако ДПС беше истинска опозиция и атакуваше всеки ден управляващите през своите медии. Тогава със сигурност щеше да се стигне до предсрочни избори, за каквито нези дни се обяви и самият Доган. Само че в стила на българската политика, която е театър, той произнесе реплики, които нямат нищо общо с истинските му намерения. ДПС не иска предсрочни избори, но го казва, за да изглежда че е опозиция. Борисов иска подкрепата на ДПС, но такава каквато е и сега скрита, и затова обявява публично, че не се нуждае от нея.Впрочем за по-голямата част от българските политици ДПС е любимото необходимо зло на сцената и най-желаният партньор зад кулисите. Дори тайната надежда за успех на сините днес са гласовете на Ахмед Доган. Неслучайно той е може би най-откровено корумпираният и в същото време най-недосегаемият политик. Всички печелят гласове, когато преди изборите говорят срещу него, но никой не го закача, щом дойде на власт. Бойко Борисов е поредното потвърждение на това наблюдение. Той подмени вота на голяма част от избирателите си, които гласуваха за него с надеждата най-после да се потърси съдебна отговорност за далаверите на лидера на ДПС. Борисов обаче не само, че не го закачи, но му даде и огромна медийна власт.
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецко, нема се притесняваш брат, голема работа че не ни искали в Шенгенаи за кво ми е тоя Шенген, хич не ми требе...ни се яде, ни се пие...ай мерси и без Шенген съм си добре
2
8
 
43
 
! Отговори
Те това е преди 12 години
Борисов се свлече на европейското дъноВсички в ЕС сочат България като прокажена заради закриляната от властта организирана престъпност и корупция.България вече няма приятели в ЕС.Този момент настъпи завчера, когато в Брюксел външните министри на 25 държави от ЕС заговориха на висок глас за хроничните недостатъци на България и никой не ни защити.Съветът на ЕС по общи въпроси не само одобри последния доклад на ЕК по правосъдие и вътрешни работи, но и пое щафетата от еврократите да критикува остро властта като неспособна да се справи с проблемите.