Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
27
 
! Отговори
синдикалист преди 12 години
Що ще подава оставка? Та той е толкова умен и способен-такъв със свещ да го търсиш. Бойко както казва, когато ги е назначавал за министри се е консултирал с Брюксел.Значи сега Брюксел трябва да каже да си ходи Тотю или не.
26
2
 
20
 
! Отговори
! преди 12 години
Виждали сме такива хвърляци! И на премиерчето му стърчеше от джоба оставката, ама и цял един народ да му каже в прав текст да се маха, все тая!
25
1
 
27
 
! Отговори
Капулет преди 12 години
Тотю бе, вдигнете горния осигурителен праг от 2000 на 3000 лв. Един футболист на Левски получава 56000 лв. заплата, а се осигурява на 2 бона, това е ганоцид над бедните българи, които в България хич не са малко.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toz ako be muj veche da be si zaminal schi mi dava onja jult karton
23
2
 
26
 
! Отговори
нн преди 12 години
при всеки повод няма да спра да пиша-гласувалите на последните избори за герб НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВАТ,заради тях сме на това дередже и нямаме шанс вече да се оправим
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каже ли премиера и хоро ще играеш
21
0
 
30
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Партията и нейният ръководител никога не грешат,даже и когато грешат те пак са прави.Каквото каже нашия баш-гербер го правим без да се замисляме.Ние не мислим,там ни е силата.Гарантирано от ГЕРБ !
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Тотю беше на страната на народа, сега и него ще го махнат.Боже, докъде я докарахме,нема лабаво...
19
2
 
20
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Ето, пак ясно си пролича, защо точно Тотю беше назначен за такъв министър - ами, защото е послушно пале. Само да кажел премиерът-слънце и щял да си даде оставката. Абе, аланкоолу, ти министър ли си, бе, инженер ли си, мъж ли си, най-накрая или ***? Тоя неандерталец, дето го гледаш в очите, нито ти е на годините, нито на образованието. Използва те като изтривалка. След като вдигнахте трудавия стаж и възрастта за пенсия, И социалните осигуровки. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ ДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ С БОКО!
18
2
 
19
 
! Отговори
Герберче преди 12 години
Предлагам не да хвърляш оставка, а да се хвърлиш сам от някъде...
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кот каже премиеру туй праим:))) Даже *** секакви:)))) И върбови дори:))
16
0
 
19
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
На местните избори в Разлог преди две години се появи феноменът контролиран вот. След първия изборен кръг единият от кандидатите за кмет водеше с 20 процента пред опонента и победата му бе извън всякакво съмнение.Но след открития натиск върху избирателите, в който се включи и местната полиция, и след публичната кампания за купуване на гласове, на втория кръг вотът бе обърнат. Изненадващо победителят изгуби, победеният спечели, а гражданите на Разлог разбраха, че са били опитни мишки в лабораторията на местната олигархия.Ако в страната изборите бяха опорочени, в София те бяха откровено присвоени от герберското ЧК. Общинската избирателна комисия (ОИК) попълни служебно 55 протокола и с чиста съвест ги предаде на Централната избирателна комисия (ЦИК). Почти 100 процента от протоколите в избирателните секции бяха сгрешени и допълнително поправяни. Върхът на изборното безсрамие бе присъствието на двама депутати от ГЕРБ в сърцето на ОИК в зала Универсиада, където се брояха бюлетините.Дали има европейска държава, в която такъв скандал завършва с амнистиране на престъпилите закона депутати от самия министър-председател? В този криминален казус Борисов възприе ролята на непогрешимия самодържец, безочливо наричащ черното бяло. На въпроса на репортера на СКАТ Мария Цветкова ще накаже ли двамата депутати, изнасяли чували с бюлетини от зала Универсиада, премиерът заяви, че те не са били тамНа ход е съдебната система, която трябва да отсъди справедливо и касира опорочените избори. Ала кои са лицата на системата, на която възлагаме последната надежда за реанимация на демокрацията. Ако Цветанов е милиционерски ***, персоналните му съдии са професионални циници.
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** си чудото ! И пред Тодор Живков не са се навеждали толкова ниско !
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми премиера хем иска да управлява еднолично, хем не му стиска... тоя като обяснява, що бил обяснявал, като не обяснява, що пък не обяснява, няма угодия
13
1
 
20
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
Ръководеното от Цветан Цветанов силово ведомство играе ролята на Чрезвичайна комисия, елиминираща критичните към ГЕРБ избиратели, за да постигне служебна победа на местните и президентските избори.А какво да кажем за появилите се 229 884 недействителни бюлетини само на първия тур от изборите? Толкова много невалидни бюлетини предполагат две обяснения или избирателите са крайно неграмотни, или е налице организирано заличаване на опозиционния вот? Установените случаи на подменени и унищожени бюлетини в избирателни секции в малки населени места засилват съмнението за наличие на масова манипулация, прикривана с удобното обяснение за неграмотния избирател.Темата за прозрачни бюлетини не е нова, но на тези избори истината лъсна с ослепителна светлина. Защото не е нормално да отпечаташ милиони прозрачни бюлетини, след като това вече се случи на предишните избори и бе порицано от Европейския съюз и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Да сгрешиш веднъж е простимо, но да повториш грешката и накърниш тайната на вота и на следващите местни избори това е брутален сценарий за опорочаване на народния вот.Питам се дали и най-продажният юрист ще отрече, че Избирателният кодекс бе погазен с откриването на избирателни секции с над 1000 избиратели. И не трябва ли на тези места изборите да бъдат светкавично касирани? Ако юристите отминат изнесените дотук факти, как ли ще отсъдят за погазения закон с решението на ЦИК изборният ден за продължи над предвиденото от закона време?Това нарушение е предостатъчно основание за касиране на изборите за местна власт и президент. Но само ако върховенството на закона е норма, а не изключение. Понеже у нас правото е подчинено на политиката, а съдът е приют за престъпниците, Темида е без превръзка на очите и е кух декор в Съдебната палата.
12
1
 
26
 
! Отговори
NRC преди 12 години
Каже ли премиера , надупвам се на секундата и ..
11
2
 
19
 
! Отговори
Премиера говори: преди 12 години
О, така ли? Веднага казвам, хвърляй оставката!
10
1
 
11
 
! Отговори
деж. редактор преди 12 години
Викторчо, не си слагай сам "+", само се издаваш колко си ***
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв диалог бе П*тьо, пардон Тотьо? Вие подписвате документи и след това се отмятате и наричате това диалог? Всеки мъж който се отмята от дума и подпис е женски полов орган, заради такива като тебе, Боко, Цуцо, Мони - министерски съвет е като публичен дом - пълно е с п*тки, които не си държат на думата! И не се измъквайте че когато сте подписвали напролет не сте знаели какво ще последва - ако сте такива *** - махайте се!
8
35
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
С голямото дърво по червените кратуни!