Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
32
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
Октомврийската революция на ГЕРБНа 23 и 30 октомври в България се извърши изборен преврат, който подмени вота на народа и даде цялата власт в ръцете на Бойко Борисов.След изборната нощ на 30 октомври ГЕРБ пое по пътя на болшевиките, а Борисов е българският Ленин. Както превратът на Владимир Илич е немислим без Дзержински и неговата Чрезвичайна комисия (ЧК), така и Борисов има своя екзекутор шефът на МВР Цветан Цветанов.България стана първата държава в ЕС, чийто вътрешен министър е шеф на предизборен щаб на управляващата партия. Българският Дзержински творчески приложи болшевишкия лозунг Вся власт Советом и една партия превзе държавата, а един човек държи съдбата на седем милиона граждани.Официално Бойко Борисов е премиер и председател на управляващата партия, неофициално президент и председател на парламента. Добавим ли, че министрите в кабинета са дистанционни управления на премиера, време е да говорим за едноличен режим на управление.
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ГЕРБ не били комунисти ! :D Да бе да !
5
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каже ли ти премиерът:"надупи се !", сваляш гащите, обръщаш се и се навеждаш
4
2
 
19
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Ами казвай, Борисов, какво чакаш???
3
1
 
33
 
! Отговори
nikoj преди 12 години
КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ -ВИНАГИ Е ПРАВ !!!Не виреели послушковци хаиде де, не на нас тея.НОВ ТОТАЛИТАРИЗЪМ НИ ЗАВЛАДЯ!!!
2
0
 
18
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, (лекция за политици)Пари за пенсионната система, има и при днешните нива на вноските, но!. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна- Капиталова лична (но, защо частна?)- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който се плаща КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата Социалното осигуряване!!! Държавата и Гражданина трябва да си изпълняват Конституционните задължения. Как ли - като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата поеме, чрез бюджета, Конституционното си задължение по Чл.51 от К-ята И ДА ПЛАЩА ОТ СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ - Социалните помощи , КАКВИТО СА ВДОВИШКИТЕ ДОБАВКИ КЪМ ПЕНСИЙТЕ И ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИДнес:1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия, КОИТО СЛЕД ТОВА умишлено фалира и парите за пенсии изчезват в личните им сметки - ЗАТОВА КАТЕГОРИЙНИТЕ ПЕНСИИ, КОИТО МОГАТ ДА ПЛАТЯТ ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ, СА ПО 40 ВМЕСТО ПО 400 ЛЕВА!!!2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно от задължителните социални системи се крият над 1 милиард лева..., а от Девидентите (обложени само с 5% ДОД?!?!?) и доходите от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво макар, че получаващите ги бабаити крадат, като за световно, а се лекуват и получават пенсии като всички оставалиИ накрая: - Това, че някой днес някой чичко паричко има големи доходи не означава, че утре не може да ги загуби..., та нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата кризаПо Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равни
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хврърляй, ти си от друг отбор!