Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КОРУПЦИЯТА ДОБРЕ, ЩЕ Я ИЗТЪРПИМ,НО ЗАЩО НЯМА ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото БСП и ГЕРБ имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!- ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!!- За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, и за инвестираната печалба, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- Премахване на таваните за всички видове осигурявания, ще донесе в НОИ още около 2 милиарда годишно- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никогоДнес:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 270лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- ПО КОНСТИТУЦИЯ И МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО - ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАТО ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА !!!
46
2
 
10
 
! Отговори
mmmmm преди 12 години
Стига сте се оплаквали-като кажат "мъдрите" ни управници до 80 години работа,ние ще работим до 85.Това ако се случи в Гърция война ще стане,а ние тук само си траем и тълпим.Работя 10 години,а в книжката си имам 4.Дали е виновна наивността ми или отвратителните работодатели,които експлоатират кадрите си и после безмилостно ги прецакват с помощта на счедоводителите си.Ако някой ме иска на ТРУДОВ договор,с регламентирано работно време и осигуровки-насреща съм.
45
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Тотю е народен човек затова Бойко го заплашва с уволнение. За човек от народа Боко се провъзгласи преди 2,5 г. и не иска никой да му отнема тази почетна плебейска титла с която, между другото, се титулуваше и Тодор Живков.
44
2
 
22
 
! Отговори
ами преди 12 години
Преди изборите по телевизията една бабичка каза,че ще гласува за ГЕРБ защото тя можела да живее всякак но внуците и след време трябвало да живеят добре а това можело да се случи само ако ГЕРБ са на власт.Ето мили народе какво представляваме.Така че всичко което ни се случва си го заслужяваме.
43
3
 
15
 
! Отговори
Много сме зле ! преди 12 години
По цял ден слушам как гърците били в криза, но ще ви кажа, че ако с гърците се гавреха така както с българите в момента, в Атина нямаше да има един жив политик.Я да помислим какво ще стане, ако на един грък, испанец, германец или французин му кажат, че ще взима 300-400 евро заплата??? Дали пък няма да стане моментална революция???Вместо да са по-ниски от тревата и да поограничат кражбите, те натискат все по-силно народа в калта ! А олигарсите си живеят живота и не плащат и една стотинка данък!
42
4
 
19
 
! Отговори
АНТИ ГРОБ преди 12 години
ЕМИ ЩЕ Е ХВЪРЛИШ Я,,,ТО МУТРАТА АКО ТИ КАЖЕ ДА ЯДЕШ *** И ТОВА ЩЕ ЯДЕШГЛУПАЦИ БЕЗ КАПКА СЪВЕСТ В ТИКВИТЕ..ЕДИН БАНДИТ СИ РАЗВЯВА БАЙРЯКА НАД ЦЯЛ ЕДИН НАРОД
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов си повярва..... 20 години, 20 години съществуваме... При този премиер вече ще се мре....Пази боже, сляпо да прогледа!!!!
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проекта ВЕНЕРА е спасението на този свят в противен случай ще се самоунищожим като хора.
39
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 12 години
така е 32 ние внчсяме данъци но *** са за циг--ята саи си ги развъждаме докато не се спрат помо6ти след трето и за непълнолетни майки 6те е така но няма да се спрат понеже и ГЕРБ ве4е 4акат на техните така 4е може да сме спокоини и да не се надяваме държавата е обре4ена
38
1
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ти се радавай да не те ошамари...
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Тотю беше на страната на народа, никога нямаше да се захване с ГЕРБ.
36
4
 
25
 
! Отговори
издънка мамина преди 12 години
Тотю е една обикновенна издънка ! Мижитурка под голямото зло за България - Симеон Дянков !!!Тотю ще го жертват за да запазят човека на Световната Банка - ликвидаторът на българския народ - Симеон Дянков !!!!!
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каже ли Премиерът, така става. Не го дразнете, защото ще подпише на инат!
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министъра ще бъде сменен, но проблемите остават за следващите десетилетия...
33
0
 
12
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Ne samo ti no vsichki ,a sas vas i deputatite .Kriza ima a te she mi kupuvat koli i kilimi kato ne vi e udobno napusnete.Ispania sas 36 miliona naselenie imat 300 deputati a nie kato po tarikati vi hranim 240 pri edva 7 miliona naselenie,mahaite se zaedno naroda ne vi shte nikakvi.
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На пазара на труда мисля как да се вредя,Дянков нежно ми шепти: Ще работиш без пари.Работа, че две и три, тъй ще си намериш ти.Няма да се пенсионираш, ще работиш без да спираш.С много труд за без пари, конкурентен ти ще си.За почивка не мисли, работи и работи.Само с работа безкрай ще фалираме Китай.Ако вземеш, че умреш, ще отидеш то се знай във финансовия рай.Ех, че радост ме обзе, ясно като две и две,там във райските селения няма никви задължения.Тока, парното, водата ще оставя на земята.За какво са ти пари? Бачкай, бачкай и ***.
31
1
 
16
 
! Отговори
Ранърса преди 12 години
Тоте,вън си,Батка....
30
0
 
35
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЯМАЛО ДИКРИМИНАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ? ЛЪЖЕШ ТОТЬО, ЛЪЖЕШ КАТО ДЪРТ ВРАЧАНСКИ ***!!!ЕТО ВИ ГЛАВНОТО ОСНОВАНИЕ ЗА РИМЛЯНСКАТА НАГЛОСТДетските са поне 19 вида но, повечето са само за ***!!!I - ЗСПД = Закон за Семейни Помощи за Деца.1. Детска помощ при бременност = 150 лв. еднократно - Според член 5а, от ЗСПД, тази помощ се полага само на бременни жени, които НЕ СА ПЛАЩАЛИ осигуровки по Кодекса за Социално Осигуряване (КСО) - тоест ПРЕДИМНО ***.- На майки, които са се осигурявали върху месечен трудов доход, от над 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА...!2. Детска помощ при раждане на дете (еднократна) - 250 лв. за първо дете, 600лв. за второ, и по 200 лв. за трето и последващите деца НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството 3. Детска помощ при раждане на дете с увреждания - 100 лв. еднократно, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.4. Детска помощ за близнаци - 1 200 лв. на близнак еднократно, до навършване на 1 година, при 2-*** близнаци - 2 400 лв., при 3-*** - 3 600 лв. и т.н. НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството. - ДЯНКОВ СЕ ОПИТА ДА НАМАЛИ НАПОЛОВИНА, тази помощ!5. Детска помощ за майка студентка - 2 880 лв. еднократно - Според член 8в, от ЗСПД, тази помощ е за майки-студентки. - ДЯНКОВ СЕ ОПИТА ДА СПРЕ НАПЪЛНО тази помощ!6. Месечна помощ за дете, до завършване на средно образование - 35 лв. месечно. - Според член 4 и член 7 от ЗСПД, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА на родители, които СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, на член от семейството.- ТОЧНО ДАНЪКОПЛАНЦИТЕ не получават тази помощ. Тази помощ не се дава и за деца, които не посещават редовно училище, но това НЕ СЕ СПАЗВА!!!7. Месечна помощ за деца-близнаци, до завършване на средно образование - 52,50 лв. месечно.- Тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА на родители, които СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, на член от семейството. - С други думи, - ТОЧНО ДАНЪКОПЛАНЦИТЕ не получават тази помощ!!!8. Месечна помощ за дете с трайни увреждания, до завършване на средно образование - 70 лв. месечно.Тази помощ се дава НЕЗАВИСИМО, от месечния брутен доход на семейството.9. Добавка към месечната помощ за деца с увреждания - 189 лв. месечно - Според Член 8д от ЗСПД.Общо такова дете получава 259 лв. детски на месец10. Месечна помощ за дете, до навършване на 1 година - 100 лв. месечно - Според член 8, от ЗСПД, тази помощ е само за родители, които НЕ СА ПЛАЩАЛИ осигуровки по КСО.- На родители, които са се осигурявали върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА. - С други думи, - ТОЧНО ДАНЪКОПЛАНЦИТЕ не получават тази помощ!!!11. Целева помощ за първолаци = 150 лв. еднократно - Според член 10а, от ЗСПД, на учениците записани в 1-ви клас, се дава еднократна помощ от 150 лв.- На родителите, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА .- С други думи, - ТОЧНО ДАНЪКОПЛАНЦИТЕ не получават тази помощ!!!12. Помощ за детска градина - 100 лв. месечно - Според член 10б, от ЗСПД, родителите чието дете (деца), не може да бъде записано в общинска детска градина, имат право на 100 лв., за всяко дете - което е на възраст между 3 и 6 години.Но има специална наредба на МФ, по тази помощ... И ПОЗНАЙТЕ КОЙ ГИ ПОЛУЧАВА НА ПРАКТИКА13. Безплатно пътуване за многодетни майки - Според Член 8г на ЗСПД, многодетните майки имат право на безплатно пътуване веднъж в годината (отиване и връщане) с влак или автобусКои са многодетните майки ПРИ ГОРНИТЕ УСЛОВИЯ - вие много добре знаете !II - ПП на ЗСП = Правилник за Прилагане,на Закона за Социално ПодпомаганеПомощите по ПП на ЗСП, се наричат ДМД (Диференциран Минимален Доход) - ГМД в момента е 65 лв. месечно, а процентите са различни, за 11-те вида, целеви подпомагани групи. Или ... 65 лв. х N% = ДМД14. ДМД за дете, до завършване на средно образование = 59,15 лв. месечно - Според точка 8, от ал.3, на член 9, от ПП на ЗСП. - Тази помощ, по силата на следващия член 10 от ПП на ЗСП, се дава САМО НА ЦИГАНЧЕТАТА!15. ДМД за родител, отглеждащ сам дете/деца, до 3-годишна възраст = 78 лв. месечно - Според точка 10а, от ал.3, на член 9, от ПП на ЗСП на самотните майки - И тази помощ, по силата на следващия член 10 от ПП на ЗСП, се дава САМО НА ***!III - ПП на ЗЗД = Правилник за Прилагане,на Закона за Закрила на Детето16. Детска помощ, за превенция на изоставянето - до 325 лв. еднократно - Според член 48, от ПП на ЗЗД, ако майката ЗАПЛАШИ, че ще изостави детето си (ПОЗНАЙТЕ КОИ МАЙКИ ГО ПРАВЯТ). Тази помощ е за превенция, за да се откаже от намерението си. - На практика тези пари, отиват САМО ЗА ***!17. Детска помощ, за реинтеграция в семейството пак до 325 лв. еднократно - Пак според член 48, от ПП на ЗЗД, ако майката реши да си върне отгледаното дете, което като малко е изоставила в дом, то тя получава помощ за реинтеграция. - И тези пари на практика, отиват САМО ЗА ***.18) Детски за изоставени деца, настанени в приемни семейства - средно 227,50 лв. месечно- И тези пари, на практика в 99% от случаите, отиват за изоставени ***.19. Заплати за приемните родители, отглеждащи изоставени деца (в 99% ромчета)Според член 57в, от ПП на ЗЗД, тези заплати са ...- 351 лв. месечно ( МРЗ от 270 лв. х 130 % ), при отглеждане на 1;- 378 лв. месечно ( МРЗ от 270 лв. х 140 % ), при гледане на 2;- 405 лв. месечно ( МРЗ от 270 лв. х 150 % ), при отглеждане на 3 и повече, изоставени ромчета.( Заб. - На практика приемното семейство, получава едновремено парите по тази и предишната точки. - Споко..., това не е всичко. Според другия Закон за семейни помощи, ако същото ромче е с някакви увреждания, то получава още 259 лв. месечно.Така, че общо на такова дете родено от *** безотговорност, държавата плаща 805 лв. на месец !!! А за българчето 35 лв. или ... или даже и те са спрени...?!?!20. Съществуват още многобройни и лукаво прикрити социални помощи, размера на които е, според броя на циганчетата в семейството. Погледнато през тази призма, социалните помощи също са детски ...- Всички пари, за гореизброените 20 вида детски, Управниците ги взимат от данъците, осигуровките, таксите и високите цени, смъкнати от гърба на белите данъкоплатци ВЗЕМАЩИ ПЕНСИИ ПО 136 ЛЕВА!!!- Над 85% от общия размер на тези детски, се изплащат на вече стотиците хиляди ***, УЖ самотни майки, чрез който хранят не само себе си, но и безбройните дърти ***, в многобройните *** фамилии, в които никой не иска да работи.Значи, к'во съ получава накрая ? - Едни ядат и пият цял живот в държавния ресторант, а други цял живот работят, за да им плащат сметките ! Узаконено робство ! Именно това представлява социалната политика, закодирана в горните три закона. Цяло чудо е, че ние данъкоплатците все още сме живи. Но не за дълго ...
29
4
 
20
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Към края на седмицата го дават да вали сняг.
28
3
 
34
 
! Отговори
ined преди 12 години
Тотю е един нещастен бушон, сложен от Борисов когато се наложи да опере пешкира вместо него или Дянков.