С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
2
 
! Отговори
До 293 преди 12 години
Приятелю, в никакъв случай не твърдя, че е добре. Даже се тръгва не от минус 10, а често от по-ниско стъпало.Това го разбираме само тези, които сме дошли без предварително осигурена работа и препитание.Идеята ми е да разберат сънародниците ни, че ако тук не работиш на черно, получаваш добра заплата, даже две извънредни в размер на редовните,20-22 дни отпуск.Дори си предпочитаният заради качествата и уменията ти. А политиците не се натрапват в живота ти по никакъв начин. Свободен си.
280
0
 
10
 
! Отговори
112 преди 12 години
" С търпение и упоритост" ние ставаме все по-богати. ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА УПРАВЯВАЩИТЕ, А НАРОДА........ ДА НЕ Е СТАВАЛ " МАТРЕАЛ"
279
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тека както Ви се хили, ще опука и останалата част от резерва, ще увеличи с още 4,5 млрд външния дълг през тая година и накрая ще се срине борда, ама той пак ще Ви се хили и ще ни обяснява как Станишев и Костов са виновни, а вие нема да имате и 5 лева в джоба, но пак ще гласувате за него, щото само той ще има пари да Ви купи гласовете .
278
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главният Говнояд на БТВ Слави Трифонов, окрилен от финансовите стимули на Гоце Койота /тайния собственик на БТВ/ всяка делнична вечер от ефира на Гоцевата ТВ ни поднася личното си меню, а то винаги е едно и също: притоплени стари многократно дъвкани от него и трупата му изпражнения на Гоце и приятелския му кръг от червени милионери-олигарси, които не могат да се примирят с факта, че Борисов трайно ги изрита от властта и сега не могат да крадат както преди! Но ако си мислят, че с тая жалка трупа от лайногълтачи ще успеят да навредят на правителството на ББ много се лъжат ще си ядат смърдоляците още дълго време до като празните им кратуни най-после разберат, че вредят само на себе си!
277
1
 
5
 
! Отговори
PLATENI PISA4I преди 12 години
UBEJDAVAM SE ZA SETEN PUT,GERB PLA6TA NA HORA DA PI6AT V POLZA NA TAZI PARTIQ.6TO ZA 4OVEK 6TE SI AKO ZA6TITAVA6 TAZI POLITKA NA GERB, GORIVATA S KOSMI4SKI CENI, HRANITE PO-SKUPI OT AMERIKA,GAZA POSKUPVA VSEKI MESEC, LEKARSTVATA KATO NIKUDE PO SVETA.TOKA VSE SU6TO, VODATA MISLITE LI, 4E 2.60LV ZA DIZEL E NROMALNO ZA BULGARIQ? PITATELI SE DALI BORISOV KOITO VSE POVE4E MI NAPOMNQ ZA T.JIVKOV VE4E ZNAE KAK JIVEEM?I KOLKO TUP TRQBVA DA SI DA MU VQRVA6 NA GLUPOSTITE. DA IZMETEM TOZI NAGLEC PO-SKORO!
276
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Glasuvaite za momcheto ot Bankia,vseotdaen i rabotliv niama drug kato nego v cialata Galaktika.
275
1
 
12
 
! Отговори
Аман преди 12 години
Кога ще прозре тоя галвоч, че народа ми емигрира, умира и вегитира.И колко трябва да си нагъл за да обявиш страни със 2000 евро средни заплати за застрашени от фалит.Но както казваше дЕдо ми - " На такъв г***з, такъв к***р" или казано по нашенски - На таквиз кратуни, такива тикви за управници!
274
0
 
11
 
! Отговори
мен преди 12 години
стари дългове към пъпчивата вмирисана скумрия на боквоча и хората които ни го назначиха за премиер. мъко канска балканска, какво толкова са направили дедите ни че плащаме така зверски в последните 30на години.
273
2
 
17
 
! Отговори
XXXL преди 12 години
Ежечасното показване на премиера-нарцис по всички възможни ТВ и преса, е действие близнакна кинопрегледите от едно , не чак толкова едно време. Тогава поне показваха успехите на някое предприятие, АПК или ударник. Сега само една и съща мутра. Това е чиста проба популизъм и промиване на човешкото съзнание с измислените и лансирани версии за възход. А вечер, турски сериал, който те довършва със сюжет едва ли не изваден от собственото ти ежедневие. А утре всичко се повтаря, за да си зомби!
272
1
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
260, Вождът ти незнайно как е завършил селската гимназия в Банкя със златен медал. В същото време е прочел само една книга. Как е получил шестица по литература. Как е получил шестица по западен език (изучаваше се задължително). Много просто. Майка му е била учителка в същото селско училище. Много е *** горкия. и както казва една бивша министърка и много му личи. Некадърен е. Пази Боже от работлив ***. Той няма идея . Работи на принципа " с по-малко пръдня, повече боя".
271
0
 
6
 
! Отговори
Koi e po-dobur? преди 12 години
Edno vreme nenavijdah Bai To6o,doide Demokraciqta,zaradvah se,nai--posle 6te zajiveem kato horata.I kakvo se okaza za 20 godini.Jadem vse po-debel i golqm ot kradlivite i lujlivite upravnici.Kogato be Bai To6o ne se krade6e.Otkradne6 nad 10 000 leva i smurtna prisuda.Sega Boridsov e ve4e 60% na 40% pri vsqka sdelka za nego.Govori se, 4e e napravil ediin MILIQRD leva i e 4erpil v Drahgalevci,I ni6to.Izlqzoha po forumite agenturnoto mu minalo, banditskite mu godini i ni6to!Kajete koi e po-doburt?
270
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен2 преди 12 години
До 278 : И навън да не би да е лесно, а? Я кажи като стана гурбетчия, колко време ти трябваше и колко труд, нерви и какво ли още не ти трябваше да за се установиш и да живееш що годе добре?Само хората които живеят и работят навън, знаят колко е трудно и извън България.И аз живея навън.Знайте, че навън не се започва от 0, а от минус 10.Ей това не може да разберете вие-че навсякъде е трудно, всичко зависи от самия теб.Ако се трудиш винаги се намират хора които да те оценят.
269
0
 
9
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
"Ситият на гладния не вярвал" - те това е истината в призива на Бойко.Мери с неговия джоб.
268
0
 
9
 
! Отговори
До 274 преди 12 години
Явно българина има сбъркано мислене . Явно робското му е останало от турското робство.Да и като работим на две или три работи какво от това .Тези като примера да не ги интересува как кара народа.За него е важно да си играе мач летата,да реже ленти ,а да тече от разните медии.Крайно време е разните управляващи да си вършат работата, а не да ми говорят разни мишоци че за състоянието в което е България сме виновни ние гражданите.Трябва разберем че основните виновници са те и ние че ги притискаме.
267
0
 
5
 
! Отговори
do bg преди 12 години
Da osdtavim "choveka" Borisov kazva6.Dobre,da go ostavim no pitam az, da go ostavim li kogato tolkova obe6ta i edno GOLIAMO NISHTO!!Vse niakoi mu vinoven. Kolkoto i da mrazeh Stani6ev pri nego vsichko be po-normalno!! A sega kakvo,"obichania" Borisov zatriva pensionerite taka kakto nikoi ne go e pravil.Koi shte dojivee v BG da vzema penasia?edva li shte ima i 30%.Osven tova zashto ostavi Toplofikacia, Vodosnabdiavane. Elektrorazpredellenie, gorivata, hranite, lekarstvata da sa taka skupi?Nali m
266
9
 
4
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Точно упоритост и търпение ни трябват! Не може тая държава да е цапана 20 години и да искате да лъсне за 4. Ще трябват поне 10 години управление на ГЕРБ (или някой по добър) и ще се оправят нещата :)
265
4
 
19
 
! Отговори
народа преди 12 години
ГЕРБ-Групировка Единствено за Разграбване на България точно и ясно
264
0
 
4
 
! Отговори
VSQKA edna vlast... преди 12 години
OT VSQKA EDNA VLAST OTKAKTO SE POMNQ 4UVAM TOVAM TURPETE, STQGAITE KOLANITE, IDVAT PO-DOBRI VREMENA.I ..VREMENATA NE IDVAHA. TO KAKVO LI NE BE, KAPITALIZMA, SUHI GODINI, MNOGO DUJDOVNI GODINI, PREUSTROISTVO, PERESTROIKA I BULGARINA VSE PO-BEDEN. PRODULJIM LI DA TURPIM I TOVA UPRAVLENIE NA BORISOV KOETO NAISTINA E UBIISTVO ZA BIZNESA I HORATA EDIN DEN 6TE SI KUSAME KOSITE , 4E SME DOPUSNALI TOLKOBA NAGLI, NEKADURNI, PODLI, KRADLIVI I BEZKRAINO AL4NI DA NI SE IZREDQT ZA POREDEN PUT.VIJTE RUSIQ..
263
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено - можеш да изкараш милиционера от компартията, но комунистическото от милиционера - никой не може да го изкара! Тоя *** Борис-off сега я кара като другарите през 1945: За всичко са виновни предишните, светлото социалистическо бъдеще ще дойде. Какво ли щяло да бъде ако управлявали ГЕРБ преди кризата - че Боко е във властта от 2001ва година 2001ва до 2009та криза нямаше!
262
1
 
12
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 12 години
до 274Затягаме коланите твърде много време,след като кризата почти не я чувстваме,толкова сме свикнали с нея.До кога да даваме шанс ,та той живота ни мина .Не остана излишък от време за шанс.