С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
14
 
! Отговори
1234 преди 12 години
като разглеждах новините си помислих ,че днес деня ще е хубав ,слънчев и изведнъж, ох пак тиквата.манете го тоя най после от ежедневието ни.
300
1
 
14
 
! Отговори
ОБАМА преди 12 години
ТАКЬВ *** НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ БЬЛГАРИЯ ОТ ХИЛЯДА ГОДИНИ
299
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там в клуба на АБВвсичко живо се е-екомуняги с голи паткиси прилагат разни хваткиДедо Гоцко стар ибрикнаведен се оглежда в новия си чепикВ туй време някой от партньорите му в АБВдявол да го вземе отзад току го изненадаа друг пък го покани на Ламбадаи става една такава другарска тройка че ако случайно те добаратбързо ставаш новата им бройка !
298
2
 
19
 
! Отговори
ЧНГ преди 12 години
Някой другари тук ще кажат че съм комунист,но никога не съм членувал в БКП.И защо съм комунист, защото не харесвам вожда им Борисов.Да не го харесвам не харесвам начина му на махлянско говорене,начина му на хвалене без да има за какво,начина му на оплюване на тези които не са удобни към момента,начина му на управление на държавата,мисленето му че ние всички до един в тази държава сме му длъжни за нещо.
297
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за тиква трябва да е човек за да възприема ГЕРБ и ББ като алтернатива на комунистите ???Някой ГЕРБер да ми каже поне 1 дясна мярка, която да е предложил и реализирал ББ през последните 2 години и половина
296
1
 
3
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Do Ivan : abe lichi si ,che vzimash po niakoi lev za vazhvaliavaneto na BOKO VELIKOLEPNI .No kakto i da e tvoia rabota samo nedei taka da psuvash pod pat i nad pat ne mojesh da mi padnesh she vidish togava koi na kogo she *** maikata userko takav :)))
295
7
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
Тук не чета коментари,а виждам предсмъртния гърч на комунистическата пасмина!!! Олеква ми,малко ви остава!!!
294
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да се начудя на червените кухи кратуни, които ежедневно лаят като бесни срещу Борисов, не разбраха ли най-после, че са аут още поне 5 петилетки и крадливата БСП ще си остане завинаги на бунището на историята. Всички добри предложения на правителството и в частност на Борисов, дори и за предложението за забрана на пушенето в затворени обществени местта, което вече от години се прави в Европа и няма как да се дават милиони за лечение на белодробно раково болни, които се увеличават със стотици на година, а да не се предприемат строги мерки срещу тютюнопушенето, та дори и за тези неизбежни мерки, червените потурджии /които са дупе и *** с ДПС за това носят червени потури под панталоните и полите си/ та същите напълниха червените си потури от надуване при канското си викане и плюене по Бойко! Същите комунистически идиотии ги наблюдаваме и за пенсионната реформа, реформата при фалиралата вече БДЖ с учтивото съдействие на ТройнО крадливата коалиция, при дебатите за шистовия газ, където се правят фантастични Армагедонски изказвания от платени измислени природозащитници, сакън далаверата на червената енергийна мафия с Газпром да не прекъсне, абе изобщо червения *** цирк Станишко и Ко е пълен, а цирковите артисти-умели лайногълтачи като Славчо Трифонов от БТВ и други ***, платени от Позитано ни предлагат все нови и нови циркаджийски номера! Радвам се, че хората вече ги разбраха какви вълци в *** кожи са и никога повече няма да ги допуснем на власт, Никога!!!
293
12
 
7
 
! Отговори
do sony преди 12 години
еи *** щом си против ГЕРБ значи искаш да се върне пак тройната коалиция да ти *** майката то е ясно, че за две години няма да се оправят нещата ама поне хората се опитват ***
292
9
 
5
 
! Отговори
до иван 311 преди 12 години
напълно те подкрепям червените червеи да отиват и да останат там и аз гласувах за ГЕРБ и пак ще гласувам
291
0
 
5
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Do IVAN: Abe smotaniak takav na men sa mi vsichki protivni i cherveni i cherni i pembeni no nedei horata da gi slagash pod edin znamenatel .Ina men pak tozi segashnia ministar mi sashto otvratitelen kakvo postigna de shto beshe ostanalo sega gleda na barza raka da izprodade .A TI MI SE STRUVA CHE SI GOLIAMA NAKOLENKA HODI SI V ANADOLA ILI V HAMERIKA TAM TI E MIASTOTO KAPUT SPLESKAN.
290
0
 
9
 
! Отговори
Кефя се пак и пак! преди 12 години
260, Вождът ти незнайно как е завършил селската гимназия в Банкя със златен медал. В същото време е прочел само една книга. Как е получил шестица по литература. Как е получил шестица по западен език (изучаваше се задължително). Много просто. Майка му е била учителка в същото селско училище. Много е *** горкия. и както казва една бивша министърка и много му личи. Некадърен е. Пази Боже от работлив ***. Той няма идея . Работи на принципа " с по-малко пръдня, повече боя".
289
1
 
3
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Kolko ti e lesno imash si parichki pak nie ostanalite da tarpim i uporiti da badem .Ne te li e sram da govorish takiva prostashki dumi.
288
7
 
6
 
! Отговори
иван преди 12 години
майка ви да *** на всички от БСП гадни червени червеи отивайте в Северна Корея при своя нов лидер и следващите избори ГЕРБ пак ще ги спечели ахахаахах
287
4
 
7
 
! Отговори
Другаря Кутев преди 12 години
Моля всички другари да научат нашия нов "Химн на комуниста" за да го пеем на митингитеСПОРТНИ ЗАЛИ НИЙ НЕ ЩЕМ!МАГИСТРАЛИ НЕ ЯДЕМНАЙ НИ КЕФИ ДА КРАДЕМЗАТУЙ ВСИЧКО ЩЕ ДАДЕМГАДЕН БОЙКО ДА СВАЛИМТОЗИ ГЕРБ ДА ПОБЕДИМ!!!ПРИПЕВ:БеСеПе, ОООО БеСеПе !!!С ТЕБ НАЙ СЛАДКО СЕ КРАДЕКАТО ТРОЙНАТА КРАДНЯНЯМА ВТОРА НА СВЕТА /повтаря се 2 пъти/
286
0
 
8
 
! Отговори
До 306 преди 12 години
В-к Фигаро - България се превръща в задънена улица, за най-бедните мигранти. Излез от този форум, прочети и нещо друго. Аман от глашатаи.
285
0
 
8
 
! Отговори
Спонги за президент преди 12 години
260, Вождът ти незнайно как е завършил селската гимназия в Банкя със златен медал. В същото време е прочел само една книга. Как е получил шестица по литература. Как е получил шестица по западен език (изучаваше се задължително). Много просто. Майка му е била учителка в същото селско училище. Много е *** горкия. и както казва една бивша министърка и много му личи. Некадърен е. Пази Боже от работлив ***. Той няма идея . Работи на принципа " с по-малко пръдня, повече боя
284
0
 
3
 
! Отговори
tankist преди 12 години
до 301, ей намери се един *** да твърди , че бтж не ближе гъ...а на тиквата, ашколсун машалах, ама си много *** почити колкото боко.
283
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ББ и ГЕРБ, те върнаха доверието на хората в държавността. Факт. А това, че тъпите кухоглави комуноиди ежедневно плюят правителството и Борисов, показва само едно, че държавата ни се управлява много добре, щом червените крадци толкова недоволстват! И ако ГЕРБ продължават с проевропейската политика, която сега водят при пълна прозрачност на управлението на държавата, то със сигурност ще спечелят още няколко поредни мандата, въпреки непопулярните мерки, които са принудени да направят. А червените кратунковци нека си лаят, важното е, че България се превръща бавно, но сигурно от посткомунистически тъмен балкански мафиотски субект в истинска европейска държава!
282
0
 
6
 
! Отговори
ДО 301 преди 12 години
Като ти чета писанията с често повтарящи се *** производни,твърдо съм убеден,че си правен в клозета на шкембенджииница,между две бири-ти си от семейство на алкохолици нали ?