Първанов предава властта на Плевнелиев

Двамата приеха строя на почетния караул
Обновена: 22 яну 2012 12:14 | 22 яну 2012 11:21, Елка Василева
257
Първанов предава властта на Плевнелиев
Снимка: архив, Булфото

Церемония по встъпване в длъжност на новия президент Росен Плевнелиев започна в София. На нея Плевнелиев ще приеме поста от досегашния държавен глава Георги Първанов.

Президентът Първанов прие за последен път строя на почетния караул от представителните части на Българската армия. Той се поклони на националното знаме и поздрави гвардейците.

Новият президент Росен Плевнелиев също прие строя, поклони се на знамето и поздрави почетния караул.

Сред присъстващите на церемонията са председателят на Народното събрание Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, министри, депутати, президентът Желю Желев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, главният прокурор Борис Велчев, висши духовници и висши военни, дипломати, представители на екипите на президентите Първанов и Плевнелиев. На церемонията присъстват също еврокомисарите Кристалина Георгиева и Йоханес Хан, които са на посещение у нас.

В речта си президентът Георги Първанов посочи, че президентската институция е млада, но стабилна със своите утвърждаващи се традиции. Вярвам, че събраните тук, сме обединени от разбирането, че България е имала и трябва да има силен, активен, действен и работещ президент, посочи Георги Първанов. Първанов пожела на Плевнелиев да продължи усилията за утвърждаване на президентската институция, за да не се превърне в "декоративна".

Президентът Росен Плевнелиев посочи, че миналото ни учи, че сме успявали само тогава, когато сме били обединени и сме имали цел. Ще обединявам, а няма да разделям, ще работя за съгласие по националните приоритети, каза още той. Плевнелиев допълни, че вече е дал заявка да е прагматичният президент на модерна България.

Гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, по време на който 21 артилерийски салюта отбелязаха смяната на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

Първанов и Плевнелиев положиха венец пред паметника на Незнайния воин. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите за свободата на България.

След това в храм-паметника "Свети Александър Невски" бе отслужен тържествен молебен по случай встъпването в длъжност на новия президент Росен Плевнелиев.

Президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин посрещнаха пред сградата на "Дондуков" 2 своите приемници Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Събралото се множество аплодира излезлия пред парадния вход на президентската институция Георги Първанов, както и пристигащия Росен Плевнелиев. Последва официална снимка на двамата президенти в Гербовата зала на "Дондуков" 2, след което двамата се оттеглиха на среща в Зелената зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цоциалистите газ (шистов) пикаят. Честит ни нов президент!
150
2
 
3
 
! Отговори
До 172 преди 12 години
Позапри се малко,много лиги хвърляш,ще се подхлъзнеш на тях!Не забравяй ТИКВО,че малкото камъче преобръща колата,не канарата!
149
1
 
4
 
! Отговори
до 202 преди 12 години
Той и Бойко обеща да разсипе шумкарите и престъпниците от клецанье и съд и накрая нищо,че Плевнята ли?Ти видя ли кой са му избранниците в екипа-десари от посолствата в чужбина и милиционери с комсомолско-демократична закваска.Тия работи сам не си ги вярваш.
148
3
 
2
 
! Отговори
za 203 преди 12 години
А хапченца пийна ли другарю...........ако помниш преди 3 години Кремъл ни остави на студено посред зима........а на власт беше Гоце и украйнското еврейче..........що така.....надупването не помага, другари, подозирам,че вие го правите за кеф
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
председателят на Народното събрание , премиерът , министри, депутати, президентът , столичният кмет , главният прокурор , висши духовници и висши военни, дипломати, представители на екипите на президентите На церемонията присъстват също еврокомисарите , които са на посещение у нас. ЕТО ТАКА НИ МАНИПУЛИРАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ-ТАКА СЕ ГРАДИ ЛИЦЕТО НА ВЛАСТТА!С ДУМИ И ИЗРАЗИ АЛЛОУ!
146
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Най безличният президент досега.Толкова е скучен,че спирам звука на телевизора,щом започне да говори.
145
5
 
6
 
! Отговори
До 195 неграмотник преди 12 години
КАТО НЕЩЕТЕ РУСКОТО *** ПЪРВАНОВ ЩЕ КАРАТЕ КОЛИ НА 3 ЛЕВА БЕНЗИНА, ЗАПЛАТИТЕ ВИ ЩЕ ОСТАНАТ ЗАМРЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЗЕНИ ПОНЕ ОЩЕ 3 ГОДИНИ И ЩЕ ХРАНИТИИИИИИИИИИ *** КАКТО ВИ НАРЕДИ ЕС. ЗАТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ И ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА ДОКАТО НА ГЪРЦИТЕ ОПРОСТЯВАТ 100 МИЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯРДА ДЪЛГ И СТАЧКАУВАТ ЧЕ ИМ НАМАЛИЛИ ПЕНСИЯТА НА 600 ЕВРО. ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС, АКО БЯХТЕ НАЦИЯ ЩЯХТЕ ДА СТЕ НА УЛИЦАТА КАТО РУМНЪЦИТЕ, НО ВИЕ СТЕ ПОМ..ЯРИ И СЕ РАДВАТЕ НА НОВИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ ДЕТО ЩЕ ВИ КАРА ДА ЗАТЯГАТЕ КОЛАНИТЕ, МАЗОХИ
144
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шумкарите,леко да не си докарате някой инфаркт от яд!Свиквайте,щото последния ви бастион-Червения съд,си отива с Гоце!Тогава ще видите кон боб яде ли!Престъпници крадливи,идва Видов ден и за вас!
143
1
 
4
 
! Отговори
до 194 преди 12 години
Не забравяй,че и при оня-жею-жабата и бракоразводният адвокат с кривият нос съдиите бяха същите!
142
1
 
4
 
! Отговори
АЛО преди 12 години
Сред присъстващите на церемонията са Цецка , Бойко , Желю Йорданка , БОРИС. На церемонията присъстват също Кристалина и Йоханес , които са на посещение у нас.
141
3
 
7
 
! Отговори
за 196 преди 12 години
Че то от 10 години и бензина и газта са най-скъпите в Европа.............ако забелязваш надупването пред москва не помага....
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафията вече си има държавен глава и гейберастията пищи от кеф.
139
1
 
4
 
! Отговори
до 175 преди 12 години
Не е,ама е от црвеното комсомолско котило.То там случайни ора нема.Като независимите кандидати в Щатите-всичките падат в канала и изгряват само подкрепените с много пари.Демокрация ръйш ли.Хитлер са го подкрепяли едрите индустриалци,в Америка-банките.А овцете си мислят че избират.
138
3
 
9
 
! Отговори
ВАРШАВА преди 12 години
КАТО НЕЩЕТЕ РУСКОТО *** ПЪРВАНОВ ЩЕ КАРАТЕ КОЛИ НА 3 ЛЕВА БЕНЗИНА, ЗАПЛАТИТЕ ВИ ЩЕ ОСТАНАТ ЗАМРЪЗЕНИ ПОНЕ ОЩЕ 3 ГОДИНИ И ЩЕ ХРАНИТИ *** КАКТО ВИ НАРЕДИ ЕС. ЗАТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ И ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА ДОКАТО НА ГЪРЦИТЕ ОПРОСТЯВАТ 100 МИЛЯРДА ДЪЛГ И СТАЧКАУВАТ ЧЕ ИМ НАМАЛИЛИ ПЕНСИЯТА НА 600 ЕВРО. ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС, АКО БЯХТЕ НАЦИЯ ЩЯХТЕ ДА СТЕ НА УЛИЦАТА КАТО РУМНЪЦИТЕ, НО ВИЕ СТЕ *** И СЕ РАДВАТЕ НА НОВИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ ДЕТО ЩЕ ВИ КАРА ДА ЗАТЯГАТЕ КОЛАНИТЕ, МАЗОХИСТИ.
137
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуноидите кръв пикаят сега!Кеф голям!А като почне и смяната на съдиите-комунисти какъв вой ще има по форумите не ми се мисли!Давай Плевнелиев,унищожете ги мръсните комунисти!
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на демокрация ще ви упавляват само ***, защото демокрацията е управление на мнозинството.Не на умните и на можещите, а на тези които са повече.А глупаците винаги ще са повече от умните.
135
3
 
5
 
! Отговори
за 185 преди 12 години
Агент Гоцко беше п-Резидент на Кремъл, а не Президент на България.......най-хубавото е ,че си отива
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев явно е започнал бизнеса с крадени мафиотски пари и ги е умножил замесвайки се в корупционни схеми и плащайки подкупи на чиновници и общинари.Един достоен Президент на България!
133
5
 
3
 
! Отговори
Супер ГЕРБ-ер преди 12 години
Честитооооо! Хайде сега една метла в президенството.......и после наред е последната крепост на шумкаризаторите -съда...........бай,бай, няма да ни лисвате ,другарчета
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айдеееее смотаните хейтери запо4наха да избиват комплекси в сайта !