Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 3 дни Борисов се беше скрил в миша дупка заради доклада, сега след тази трагедия пак се появи и започна да бълва оправдания. Срам ме е от този премиер! Оставка на цялото правителство!
106
6
 
1
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
aideeeeee po4naha komunistite ...... OT vashte nqkoi priznal li si e neshto be ??? Nqkoi kazal li e neshto ?? Vinagi vsi4ko e dobre pri vas!!! Nqma razvaleni televizori , hladilnici. Nqma razvaleni stoki...
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната престъпна небрежност на управляващите! ОСТАВКА
104
2
 
19
 
! Отговори
СРСта преди 12 години
Цветанов е хвърлил всичката полиция и СРСта в борба с политическите опоненти и сега се чуди защо некъв с фалшиви документи не е подслушван
103
3
 
11
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
А сигурно и взрива не може да бъде проследен, а ***? Или камикадзето, което се е шляело насам-натам с абсолютно фалшиви документи? Тоя що не вземе да МЛЪКНЕ поне веднъж от многото пъти, в които се *** ??? Не, че нещо, ама тоя път УМРЯХА ХОРА, *** !!!
102
1
 
4
 
! Отговори
всяко чудо ,за 3 дни преди 12 години
Когато стана големият терористичен акт в Мадрид,беше наредено ,за особено внимание на вички летища,метро,жп.гари,,...но в Бг след 3 дни сме ---ЗАБРАВИЛИ !Какво да се прави ,...толкова можем да ПОМНИМ!
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имало е сигнал за бомба, пък те не обърнали внимание. Камикадзето било с фалшиви документи. Ех, инцидЕнт ли е или немарливост? Държавните мъже са тези, които управляват държавата и от тях се изисква. Не е то само да крадеш и да си гледаш интереса.
100
5
 
13
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Пълен ***! Всместо да говори за трагедията за пострадалите, да поиска прошка че са проспали атентатора, изприказва 100 оправдания как той бил невинен.Да не би някой да му седне на стола. Това го интересува само и единствено.Никога не ме е било срам че съм роден тук, но откакто това нищожество е начело ми се иска да потъна в земята.
99
2
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Тиквата е пълен с акъл , с други думи скъпи терористи по света, добре дошли сте на българските летища , тука всеки може да си се шляе колкото си иска и да си взривява на воля. Тоя е престпно *** ! Преди беше казал, че с арабите нямало как да имаме проблеми защото на всеки ъгъл в София имало дюнерджийница. Вожда ще спаси западния свят от тероризма , на всяко летище поне по дюнерджийници и всичко ще е наред !!! Ако американците познаваха *** през 2001 , 9/11 нямаше да се случи ! Гений !
98
2
 
4
 
! Отговори
RAD преди 12 години
Такаа,съгласен съм с това,че премиерът доста неадекватно коментира атентата, но...Гледам тука има доста хора, които започват веднага да съдят как това можело да се предотврати,как сме имали държавни граници и т.н. Хайде да помислим малко трезво: България не е единствената страна, в която е станал атентат! Далеч по-серизони държави с много по-стройна организация са си патили. Проблемът е,че не са били взети достатъчно мерки! И това трябва да се промени!Феновете на Станишев нека да не злорадстват
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато ГДБОП се занимава с обиски за 5 ктии цигари в името на разни политически пръчки е нормално да се случват подобни неща..............
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов пак излъга. Не еърбъса на Борисов извозва израелците, а те са пратили свои два самолета!
95
4
 
3
 
! Отговори
ПОКЛЕТИ ДА СА преди 12 години
ДА НЕ ЕПО СИЛАТА НА *** НЕКОМПЕТЕНТНО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРЕДОТВРАТИ КАКЪВТО И ДА БИЛО ТЕРАКТ,ЗАЩОТО1.НЯМАТ КАПАЦИТЕТ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,А САМО КАЛИНКИ- ЦЕЦО ЦВ.,ФЛОРОВ, САМИЯ БОКО И ПР.2.НА Т.НАР.УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ИМ ПУКА.3.ВЗЕХА ВЛАСТТА,ЗА ДА ОКРАДАТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ-НАЛИ СИ СПОМНЯТЕ,ЧЕ ТОЧНО ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЦИРКАДЖИИ, ПРАВЕХА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ПРЕЧАТ С ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ ТЯХНОТО ОТПУСКАНЕ ПРИ ПРЕДИШНИТЕ.ОПАСНИ ПРОСТИ,ПРИМИТИВНИ И АЛЧНИ МУТРИ,ЧИЙТО ЕДИНСТВЕН ИНТЕРЕС СА ПАРИТЕ "УПРАВЛЯВАТ" БЪЛГАРИЯ.
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Борисов щита от дюнери не сработи. Остака некадърнико!
93
1
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара, отбеляза премиерът.Не бе, Борисов! Може да е от извънземните! Професионалист си голем ти!
92
1
 
2
 
! Отговори
anonimen 5 преди 12 години
ABE STIGA STE SI MILI RACETE S BOIKO .ZA VSICHKO VI E VINOVEN SAMO TOI. KAKVOTO SE SLUCHI V BALGARIA VSE BOIKO E VINOVEN, STIGA DE STAVATE SMESHNI VECHE. EDENA PTICHKA PROLET NE PRAVI, TAKA CHE BOIKO NE E SLANCE DA OGREE NAVSIAKADE , ZATOVA IMA SAOTVETNITE MINISTRI , I OCHTE MNOGO KATIO TIAH , NEKA I TE DA PORABOTIAT MALKO . BOIKO TA BOIKO .....DOBRE E CHE NA BOIKO NE MU PUKA KAKVO SE GOVORI ZA NEGO. BRAVO BOIKO, SAMO TAKA!!!!!
91
3
 
5
 
! Отговори
прав е Бойко преди 12 години
наистина всеки може да влезе и излезе в и от България както си иска-Галеви, Маргини, атентатори. И ние сме външна граница на Европейския съюз!!!!!!!!!! Така пазим граници- митничарите са заети с далавери, полицаите- със СРС-та, кой да ни пази- и армия нямаме, и правителство нямаме, и Президента се чуди как да угоди на Бойко, кой мисли въобще за сериозните неща в България? Утре може и АЕЦ Козлодуй да ни гръмнат
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami logi4no e vmesto Todor Jivkov sega bad Boiko da qade kalaqa
89
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#64, Луков, в 90% от случаите загиват невинни и цивилни граждани. Замисли се, защо ли е така? Ако аз неистово искам да пречукам комшията от кв. Надежда, дали ще отида да пречукам някой непознат в Младост 3? Тц, надали .... отговора е простичък - атентатите се вършат от "жертвата"!
88
2
 
7
 
! Отговори
просто питам преди 12 години
Бойко е за психиатрично лечение.Ако това което говори е вярно- Цветанов да си ходи и можем да я караме без МВР,ДАНС и тем подобни.Въпросът е дали взривното вещество е българско и ако е така,кой го е доставил?Да не се окаже,че има нещо общо с утилизацията и фирми и банка близки до премиера.И да попитаме Боко - има ли скандален износ на оръжейна продукция под покровителството му и това на Николай Младенов?Убиват ли се с български оръжия НАТОвски войници?