Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То там е проблемът - че всеки може да се "шляе" в аерогарата необезпокояван.
6
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боко - гений невиждан - нямало пробив в сигурността, всеки можел да се шляе по летището...Ако всеки може да се шляе по летището, това значи, че има МНОГО СЕРИОЗЕН пробив в сигурносттаАко този *** имаше грам достойнство, отдавна да е подал оставка и да се е захванал с дългото описване на всичките си престъпления...
5
4
 
15
 
! Отговори
Ач преди 12 години
Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тукСе само да порабитите малконационалната сигорност иска постоянна работа!
4
12
 
21
 
! Отговори
72620 преди 12 години
Бог да ги прости загиналите и вечна им памят ! Виждам много коментари за трагичния инцидент , но истината е една : сетовната общност трябва да престане с криваразбраната си толерантност към пан ислямизма и фундаментализма . Крайно време е потоците и свободното движение на ислямисти и мюсолмани из еврозоната да секне . Джамиите в германия , франция и у нас да останат в историята . Да се забранят всички религии освен християнството . Крайно време е Ранпой и нашият Рънпой да разберат че ислямизма поражда агресия и тероризъм спрямо християнството и юдеизма . Крайно време е САЩ да осъзнаят грешката си за създаването на Косово . Оставането дори и на няколко семеиства мюсолмани в ЕС е като тлеещ въглен в купа сено . Не трябва да лицемерничим и да се правиме на демократи , от чиято демокрация полза има само терора на ислямизма . ЕС трябва да затвори границите си за бежанците и туристите от близкия изток . и накрая нека помолиме милата на всички нас Данчето Фандъкова да спре аудиото от джамия баши , а премиера , от цялата страна , защото нека знаят че воят им е призив за това което се случи в Сарафово . Г-н . Премиер , не се страхувай от Турция , Косово и Хашим Тачи . ЕС , Израел и Русия ще ни подкрепят , а Данчето нека и утре разреши на дюнеркебапите да протестират пред Руското посолство !Бесен съм
3
5
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма пробив в сигурността, защото няма сигурност!Елементарно, нали?!
2
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за тебе всичко няма как да стане,отърви ни от мъката да те гледаме и слушаме
1
19
 
50
 
! Отговори
6 56 6 преди 12 години
Защо лъжете хората,никакви Араби не са гръмнали Автобуса.Американец с фалшив паспорт.Тук е намесено ЦРУ.Американците не се спират пред нищо за да нападнат Иран.Ето големият приятел на Борисов Америка какво прави на наша земя.Убиват невинни хора и съсипват туризма ни