Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
0
 
! Отговори
j преди 12 години
Zategnete kolanite na letistata tova e. I da vlizat tezi koito sa samo po rabota
26
4
 
32
 
! Отговори
Тъпак преди 12 години
Всяко изказване на този *** ни излага пред света......
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този атентат напомня за атентата в църквата Св Неделя.
24
2
 
24
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 12 години
Това е малка част от истината.По-запознатите могат да потвърдят, че има израелски служби за сигурност по аерогарите, когато се налага кацане на израелски самолет. Проверяват професионално, затова всичко се е случило навън в автобуса. Не останаха експерти в службите ни. настаниха се разни приближени до управляващите и тези, които си разбираха от работата отдавна работят в частния сектор.Жалко за хората, не е това начина, но някой така е решил.Мир Вам.
23
2
 
9
 
! Отговори
ratigan преди 12 години
А дали охранителите и полицаите да обучени да разпознават подозрителните лица? Ако са обучени, дали им пука и дали искат да си свършат работата? Няма нужда чужда групировка да поема вината. МВР са главните виновници.
22
2
 
28
 
! Отговори
Аспарух преди 12 години
***...Разбиха разузнаването, сега нямало как да се предотврати...
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов. "Доста откровено казано.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Инъче добре са го сметнали тия "терористи" - Нетаняху го заряза най-големия му коалиционен партньор, Боко му хванаха приятелчетата по *** как искат подкупи и си продават власта - и хоп атентатче, и вече никой не се сеща за корумпираната пасмина на Боко а оня дърт дебел *** може да се изтъкне като защитник на народа си...Те терористите сигурно специално чакат най-удобния момент за противниците им, че да извършват атентати точно тогава...
19
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали само ми се струва, че *** потриват доволно ръчички?
18
3
 
15
 
! Отговори
спешни мерки преди 12 години
МВР предприема спешни мерки за укрепване на границите! На всеки сто метра ще сложат по едно бостанско плашило!
17
3
 
13
 
! Отговори
бг преди 12 години
тоя говори,като димитър пенев,нищо не му се разбира
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пробив във сигурността наистина няма по простата причина, че няма никакви процедури за сигурност
15
5
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Що ли не се очудвам. Доктор Борисов един пожар не можа да загаси, нищо че има цяла дисертация, а вие очаквате с някакви терористи да се справи.
14
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атентаторите са на Позитано 20. Партия с опит и традицици в тези дела!
13
2
 
17
 
! Отговори
Защо не казвате нищо преди 12 години
предупреждението ЕДИН ЧАС ПРЕДИ АТАНТАТА? Ако наистина го е имало и е било така конкретно- ЗАЩО НЕ СА ВЗЕТИ МЕРКИ? Дали не е могло да се избегне това кръвопролитие след като е имало предупреждение!
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като гледах по репортажите как полиция и сМешна помощ се шляеха и се мотаеха като напасани крави на полето...
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се смееш ли да плачеш ли не знам
10
5
 
28
 
! Отговори
подривна дейност преди 12 години
От както режимът на пожарникаря е на власт, не е заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те са поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Цецо Лажецо, чрез бездействието му!
9
5
 
30
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ами не може да го предотвратите, то е ясно. То не е като ритане на топка и рязане на ленти. Барем един дюнер да бяхте направили на това летище, че да спим спокойно, ама от лакомия изгонихте и дюнерджийте оттам
8
5
 
47
 
! Отговори
Операцията мина успе преди 12 години
Няма пробив в сигурността, категоричен е обаче пожарникарят. Само дето има 8 убити и 32-*** ранени. Това ми напомня вица "Операцията мина успешно, само дето пациентът умря"!