Дават жп гарата в Пловдив на концесия за 35 години

Инвеститорът ще трябва да вложи 10 204 430 лева без ДДС
22 авг 2012 18:00,
41
Дават жп гарата в Пловдив на концесия за 35 години
Снимка: архив Булфото

Централната жп гара в Пловдив ще бъде дадена на концесия, реши днес кабинетът. Правителството открива процедура за предоставяне на концесия за строителство на обект „Централна железопътна гара Пловдив”.

Срокът на концесията е 35 години, а за този период инвеститорът ще трябва да вложи 10 204 430 лева без ДДС. За първите 4 години концесионерът ще трябва да направи инвестиции за  9 380 650 лв. без ДДС.

Задължението му ще бъде изграждането на автогара, два ескалатора, три пътнически асансьора, многофункционална обслужваща сграда, с магазини, колетно отделение, спедиция, пощенски услуги, обществени тоалетни, пералня със сушилня и гладачно отделение, офиси, транзитен хотел, търговски обекти и места за разполагане на рекламно-информационни елементи.

Концесионерът ще бъде определен в открита процедура. Според правителството  предоставянето на концесия за строителство на централната жп гара в Пловдив ще донесе допълнителни средства в държавния бюджет и ще създаде условия за обезпечаване в полза на държавата на дейностите по модернизация на гаровия район, за привличане на допълнителен трафик на пътници и откриване на нови работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българи - продават ни родината - събудете се!!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А началник гара ще глобява ли влаковете за закъснения
15
3
 
18
 
! Отговори
petkov преди 12 години
Влаковете не са празни както си мислят някой.Ще дам един пример който дадох тези дни под някаква друга статия.Автобусния билет в едната посока от София до русе е 29 лева,а с влака в двете посоки е 30.30 лева.Направете си сметката с какво пътува бедния българин.Що се отнася да концесията-дано гарата в Пловдив стане по-чиста и хубава.
14
2
 
14
 
! Отговори
Fur1ous преди 12 години
Гласувайте още за дебелия *** и му се радвайте , докато мамата на България.Какво да си мисли Европа за нас щом необразован *** ни е примиер ?
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Буржоазната олигархия посредством частната собственост подчинява държавата на себе си и получава огромна власт.Държавата се управлява от едри фамилии от частни собственици,така наречената буржоазия и техните най преки помощници-мениджъри ,банкери и други едрокалибрени бизнесмени.С отнемането на държавата си отиват ,образованието,здравеопазването и икономиката ,а трайно се настанява престъпността.
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой беше написал, че влаковете са празни, а това изобщо не е вярно. Влаковете на БДЖ са пълни до горе и даже не достигат влакове и вагони до поберат всички пътници. БДЖ са поставени в унизителното положение да съкращават пълни влакове, защото нямат достатъчно вагони, локомотиви и персонал и пътниците са принудени да пътуват с автобуси, където цените са няколко пъти по-високи и ще растат заради бензина.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От статията се разбира, че жп гарата ще се приватизира, после събори и накрая ще се строи частна автогара.
10
22
 
5
 
! Отговори
столичанин преди 12 години
На тия *** филибета, кой ще им наеме тъпата гара.
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО, ДНЕС ДЯНКОВ ПРИЗОВА СПЕШНО ДА СЕ ПРОДАВА ВСИЧКО ДЪРЖАВНО И СЕ ПОЧНА- ЩЕ ИНВЕСТИРА ЗНАЙШ КОГА? ЗА 35 ГОДИНИ Е ПОДАРЕНА ТАЗИ ГАРА, НО ТОВА Е НАЧАЛОТО- ДЪНДИ ПРЕШЪС ВАДЯТ ЗЛАТО ЗА 35 МИЛИАРДА ГОДИШНО И ДАВАТ КОНЦЕСИЯ ОТ 12 МИЛИОНА.ТА ТАКА И С ТАЗИ ГАРА И С ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ. ЕЙ, ФАЛИРАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА- ВЯРНО ДЯНКОВ Е ИЗПРАТЕН ДА ДОВЪРШИ ПЛАНА РАН-ЪТ
8
4
 
33
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
Браво ! Чудесна идея ! ~11 млн. лева за 35 год. е нищо.И отсега съм убеден, че въпросния концесионер ще иска такса от БДЖ за обслужване на влаковете, подобно на НКЖИ, и въобще далаверата е огромна.
7
2
 
18
 
! Отговори
мълиии преди 12 години
"Задължението му ще бъде изграждането на автогара, два ескалатора, три пътнически асансьора, многофункционална обслужваща сграда, с магазини, колетно отделение, спедиция, пощенски услуги, обществени тоалетни, пералня със сушилня и гладачно отделение, офиси, транзитен хотел, търговски обекти и места за разполагане на рекламно-информационни елементи." ... тва всичкото трябва да го направи концесионера за 10 милиона лева ли бе???
6
2
 
22
 
! Отговори
подигравка преди 12 години
10млн за 35 години е едно нищо.
5
1
 
14
 
! Отговори
гара яна преди 12 години
А мен за колко ще ме шитнете
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Инвеститорът няма да вложи нищо, това е сигурно.
3
9
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
варненската е
2
4
 
18
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Да, бургаската е.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е жп гара Пловдив