Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕГА ЩЕ ВИ ОБЯСНЯ ВСИЧКО - ПЪРВО- П.СТОЯНОВ Е ЧЛЕН НА ТРИЛАТЕРАЛНАТА КОМИСИЯ НА РОКФЕЛЕР, КЪДЕТО НА ВТОРА СТРАНИЦА В СПИСЪКА НА ЧЛЕНОВЕТЕ ФИГУРИРА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА, А НА 4- МЕГЛЕНА КУНЕВА. ТРИЛАТЕРАЛНАТА КОМИСИЯ Е НАЙ-ВИСШАТА МАСОНСКА ЛОЖА В СВЕТА, КОЯТО ДИКТУВА СВЕТОВНИЯ РЕД- ВРЪЗКАТА БОЙКО- ЦВЕТЕЛИНКА- СТОЯНОВ- КУНЕВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНА. КОЙТО НЕ ВЯРВА, ДА ПРОВЕРИ.
117
2
 
25
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Отново " злодеят " Костов е виновен . Да видим новият пудел ( Кабаиванов ) на Борисов , как ще излази от ситуацията . Театърът продължава .
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама как си приличат с брат му - като две герберчета...
115
5
 
7
 
! Отговори
акуд преди 11 години
с две думи миллета костов ПАК върти *** пазарлЪци
114
3
 
15
 
! Отговори
от площадите преди 11 години
бат Питьо няма как да се нарече седесар, отдавна и завинаги. Мршшш. гербераст нйеден...
113
0
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Отказал??? А може би гроздето е кисело за бат'Петьо!
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Пешо, да не си луд да напускаш Швейцария бе! Стой си тук, в Алпите и не се занимавай с ***, дето нямат оправия!
111
1
 
14
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
"Вожда" просто искаше да се убеди ,че преди изборите ОКОНЧАТЕЛНО Е СМАЗАЛ сдс!!Ще последват "хватки" с всички пдобия на партиики и движения!Само гледайте!!!!
110
3
 
9
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Добре отказа, иначе следваше голяма излагация! От расов кон - на краставо магаре!Браво Петьо, браво 100-янов!
109
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЕ6НИ и жАЛКИ са седесар4етата ... Сме6ен е дори Костов, а пък Петър Стоянов направо е патети4ен ...4удят се как да се върнат на бял кон, пък коня им все куцо магаре се оказва и наи-ве4е не могат да проумеят как така едно просто мом4е от Банкя ги сложи в малкия си джоб.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТРАХЛИВЦИ...!СДС ,винаги са били ---страхливи ,дали не е, от ---НЕГРАМОТНОСТ ?
107
6
 
6
 
! Отговори
дo 142 преди 11 години
ужас, бил презиран от сегашните седесари ...те тия петдесетина седесари надали има някого, когото да не презират, това не е нищо ново.въпросът е не дали СДС презира някого, а дали той не презира СДС.
106
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2000 г. на Рожен П.Стоянов се отрече от СДС и заяви, че ще е независим кандидат за президент, а на следващата година нарече седесарите - разбити авари! Умилкваше се да получи подкрепа от силното тогава НДСВ, а царят по характерния за него начин удари рамо на комуниста-доносник Гоце! Чудя се какво още трябва да се случи за да разбере П.Стоянов, че за нищо не става, че няма авторитет, че е презиран дори и от малкото сегашни седесари!Сега бил обиден на седесаpите?! Наглец!
105
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЕТЪР СТОЯНОВ Е ОГРОМЕН ***- ПОГРЕБА И ПОСЛЕДНАТА СВЕТЛА МИСЪЛ, КОЯТО ИМАХ ЗА НЕГО ЗАРАДИ ДУМИТЕ МУ- ИВАНЕ, ПРИЗНАЙ СИ ! КАК МОЖЕ ДА ХОДИ ПО ЯВКИ И ДА КРОИ КОНСПИРАЦИИ- ПФУ! ЗНАЧИ КВО СТАНА- ЧЕРВЕНИТЕ НЕ СТАВАТ, СИНИТЕ- ХЕПТЕН, ГЕРБ ИЗОБЩО НЕ ГО КОМЕНТИРАМ, МЕГЛЕНЧЕТО- СЪЩО. ОСТАНАХА ЯНЕТО И ВОЛЕН- И ДВАМАТА СА ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ. МОЖЕ БИ НОВАТА ПАРТИЯ НА ГУМНЕРОВ "НЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ", ПОНЕ КАТО ПЛАТФОРМА, Е НАЙ-ЧИТАВА.
104
17
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ваньо и партийката му,Малтинчо и петшестимата синкаво...червени дупедавчета си подписаха...политическата смърт.Петър Стоянов бе един от малкото...останали авторитети в това синьо...гето,а щом и на него...посегнаха,явно са стигнали отдавна...дъното,от където ще изплуват само,като...политически трупове.
103
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Мисия КС". Материал за нов филм!
102
0
 
23
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
Някои все пак усещат , че каручката СДС отдавна се е разсъхнала и е спомен...не го жалете бат ви Пепи няма да тръгне бос както и Гоце...апропа още никой не е отговорил защо ни е това Президентство освен да си харчи народна пара...
101
0
 
28
 
! Отговори
до Василев преди 11 години
Пропуснал си нещо много важно. Върху КС упражни силен натиск да няма лустрация не кой да е а именно Петър Стоянов. Част от съдиите бяха негови назначения, а и си личеше, че е лично заинтересован да няма лустрация и да не излезе наяве истината!Затова и Петър Стоянов трудно може да разсее твърденията, че е агент Виктор!
100
2
 
16
 
! Отговори
този от снимката преди 11 години
Махнете го този от снимката. По-добре покажете дупето на Ким Кардашиян!
99
0
 
20
 
! Отговори
4 000 кинта преди 11 години
Хубаво е да си конституционен съдия! Избират те за 9 години, имаш имунитет, получаваш 4 000 кинта месечно, возят те на кола на НСО, имаш секретарка, след това можеш да се пенсионираш, и гледаш най-много едно дело в годината.