Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов

Структурите на Алексей Петров се договаряли с Нейнски и Костов
Обновена: 10 дек 2012 14:24 | 10 дек 2012 10:12,
234
Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов
За Цветанов Марковска се оказа спасителка на Плевнелиев. Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че длъжността на президента в България е само протоколна. От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт.

МВР шефът отказа да коментира пред bTV изказаната хипотеза от Росен Плевнелиев, че може да не се стигне до избор на главен прокурор и да последва нова процедура.

„Кажете ми какво зависи от президента, но на президента всичко му е позволено да говори, защото той трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван“, каза Цветанов.

Още по темата
На реплика, че Венета Марковска не е конституционен съдя, защото държавният глава напусна клетвата, Цветанов отвърна:

„Проблемът Марковска не е защото президентът напусна клетвата, ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка и тя беше лансирана от опозицията, за започване на процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на Конституцията на България“.

След това обаче уточни, че е визирал само хипотеза от евентуални действия на опозицията. 

„Венета Марковска с акта си на напускане тя осуети всичко последяващо, което можеше да се развие“, добави Цветанов.

Вицепремиерът беше категоричен, че той и президентът Плевнелиев не са в обтегнати отношения. 

„Ако еманципация на Плевнелиев е за доброто на държавата, значи е за добро. Няма напрежение между нас. Той с действията си много често е ставал обединител на нацията”, добави Цветанов.

Цветан Цветанов се разграничи от коментарите за задкулисни игри между ГЕРБ и лидера на СДС Емил Кабаиванов, довели до отлива на хора от редиците на сините.

Министърът дори посочи как той и премиерът били поканени преди време на тайна среща от Иван Костов и Мартин Димитров. Те поискали зам.-областни управители, трима министри, зам.-министри във всички министерства. Но ГЕРБ обаче не влезли в такива договорки, подчерта Цветанов.

Той нападна и конкретно бившия лидер на СДС, а вече бивш член на сините Надежда Нейнски.

Вицепремиерът подчерта, че Нейнски, която сега се правила на големия демократ, била най-близката връзка с Алексей Петров. „Защо не говори за тези неща, защото според мен има абсолютно договаряне между структурите на Петров и структурите на Нейнски и Костов.”

 Нейнски стана учредител на национален съюз "Единство" в опит да обнови и развие Синята коалиция. 

 „Логично е да има диалог и да се подкрепяме в определени политики”, каза още вътрешният министър относно отношенията на ГЕРБ и СДС.

Ние сме държава на абсурдите заради бавното тромаво правораздаване, каза вътрешният министър в коментар на темата с разширяването на битовата престъпност и безнаказаността по отношение на крадците по домовете, особено по селата.
„Статистиката е, че битовата престъпност е най-разпространена и най-болезнена. Пусканите на свобода рецидивисти възприемат престъпленията като занаят. Те нямат трудови навици и като няма адекватна държава, си извършват престъпленията в продължение на години”, добави Цветан Цветанов и даде за пример младеж от село Мечка, който на 24 години бил с 10 условни присъди.

„Той трябва да бъде изваден от обществото за дълъг период от време – така трябва да изчистим обществото от тази замърсена среда”.

Според шефа на МВР вината за настоящата ситуация с битовата престъпност е в „бавното тромаво правораздаване” и факта, че делата са години наред в съдебната система и по тях няма никакво движение. „Полицията не може да задържа за повече от 24 часа, оттам нататък всичко е в ръцете на прокуратурата”, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
20
 
! Отговори
?? преди 11 години
От ден на ден ЦвЦв ми прилича все повече на Винету.
167
0
 
16
 
! Отговори
Фото-6 преди 11 години
ОТЛИЧЕН ЗА СНИМКАТА!
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ceco gresi.miam nisto podobno 4e Markat si bila podal ostavka i na ti bilka nov gebek- Plevniata se spasil ot inputmanta.Rosen e narusil konstituciata i nisto nemoje da obarne tozi fakt- drug e vaprosyt 4e na opoziciata Rosen im trebva na tozi post za da pliuat po Gerb
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
v temnoto zatamnenia iz-zo-zad skriva plamnalia ot lebov Vazelim Maslinov,kak li si ziveiat, dali o4akvat ve4e deteama prosto takova stastie lyha ot snimkata 4e 4ak kov4ejni useti za uzas me pobivat
164
6
 
4
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Факт е, че Росен Плевнелиев много сериозно сбърка и не трябваше да се меси изобщо в процедурата по встъпване на длъжност на Венета Марковска. Има късмет, че не предяви претенции към него.
163
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо, ами догодина по това време тебе кой ще те спаси, а ???
162
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ceceo izre4e: Ако еманципация на Плевнелиев е за доброто на държавата, значи е за добро. Няма напрежение между нас. Той с действията си много често е ставал обединител на нацията'.ot koeto stedva 4e izvan tezi slu4ai Plevniata e razedinitel na naciata , a negovata "еманципация" staa maina na pacia
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 188. Не тя е взета от филма "Туинпиикс".
160
1
 
12
 
! Отговори
жж преди 11 години
Снимката е велика! Светата инквизиция...
159
0
 
12
 
! Отговори
До пост № 181 преди 11 години
Заглавието на темата е правилно и коректно изписано от Днес.бг. Сайта цитира думите на физкултурника - Цветанов. Нека преди да правиш бележки на другите да се научиш правилно да изписваш думата "манипОлативно". Тази дума се пише така: манипУлативно! А бе ти да не си завършил Боковото училище ? С прочитането само на една книга "Виниту" или "Оцеола" или "Сандокан" няма да те бъде. Я виж, как този който чел само една от тези книги какъв смях прави, там където е отишъл. Хайде "Бонжуар !" от Боко.
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Българин А прав си.
157
8
 
7
 
! Отговори
kompot преди 11 години
Така си беше! Президента много грубо потъпка българската конституция и това се видя от всички. Щеше да е в реда на нещата опозицията да му поиска отстраняването.
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те сега му е момента, ако бат'бойко е мъж, за къвто се представя, да му запуши устата на тоя
155
0
 
17
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Защо му слагате на тоя тази снимка? Все едно се подава от на Боко чатала?
154
8
 
1
 
! Отговори
гого преди 11 години
ДНЕС.БГ... Заглавието Ви е грешно и МАНИПОЛАТИВНО!
153
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ива 176 Прочети! Цветанов не е казал,че има ГАФ с президента... напротив, че ГАФ щеше да има ако беше подписал указ за назначаването на Марковска!... Това е можело да предизвика инпийчмънт!
152
0
 
21
 
! Отговори
145 преди 11 години
Представяте ли си че този човек ходи в чужбина да представлява България.Чуйте го какви ги говори тука,и какви озцепки сигурно прави в чужбина -затова сме я докарали до това състояние.Наистина ли не разбираме,че трябва да ни представляват хора дипломати,образовани и интелигентни.Как може да сме такъв народ -да се доверяваме на амбициозни полуграмотници.
151
1
 
0
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Тук става въпрос за навлизане в процес на ЕВЕНТУАЛЕН инпийчмънт, ако и т.н....... ако конституционния съд се произнесе, че има нарушение на конституцията, ако президента бе подписал назначаването на Марковска!
150
2
 
15
 
! Отговори
Ива преди 11 години
Цветанов отдавна трябваше да си подаде оставката - за нищо не става! Но е прав за гафа на Плевнелиев!
149
20
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 11 години
ДНЕС нюз, на кого служат ? Веднага слагат специлани снимки на този тип , ами сложете му и рога !Що за долни журналисти що за сайт , до кога ще служите на БКП , БСПкакъв е този нихилизъм, няма ли поне национално достойнство което да ви възпре в служнеие на най престъпните спрямо човешка политически структури