Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов

Структурите на Алексей Петров се договаряли с Нейнски и Костов
Обновена: 10 дек 2012 14:24 | 10 дек 2012 10:12,
234
Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов
За Цветанов Марковска се оказа спасителка на Плевнелиев. Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че длъжността на президента в България е само протоколна. От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт.

МВР шефът отказа да коментира пред bTV изказаната хипотеза от Росен Плевнелиев, че може да не се стигне до избор на главен прокурор и да последва нова процедура.

„Кажете ми какво зависи от президента, но на президента всичко му е позволено да говори, защото той трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван“, каза Цветанов.

Още по темата
На реплика, че Венета Марковска не е конституционен съдя, защото държавният глава напусна клетвата, Цветанов отвърна:

„Проблемът Марковска не е защото президентът напусна клетвата, ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка и тя беше лансирана от опозицията, за започване на процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на Конституцията на България“.

След това обаче уточни, че е визирал само хипотеза от евентуални действия на опозицията. 

„Венета Марковска с акта си на напускане тя осуети всичко последяващо, което можеше да се развие“, добави Цветанов.

Вицепремиерът беше категоричен, че той и президентът Плевнелиев не са в обтегнати отношения. 

„Ако еманципация на Плевнелиев е за доброто на държавата, значи е за добро. Няма напрежение между нас. Той с действията си много често е ставал обединител на нацията”, добави Цветанов.

Цветан Цветанов се разграничи от коментарите за задкулисни игри между ГЕРБ и лидера на СДС Емил Кабаиванов, довели до отлива на хора от редиците на сините.

Министърът дори посочи как той и премиерът били поканени преди време на тайна среща от Иван Костов и Мартин Димитров. Те поискали зам.-областни управители, трима министри, зам.-министри във всички министерства. Но ГЕРБ обаче не влезли в такива договорки, подчерта Цветанов.

Той нападна и конкретно бившия лидер на СДС, а вече бивш член на сините Надежда Нейнски.

Вицепремиерът подчерта, че Нейнски, която сега се правила на големия демократ, била най-близката връзка с Алексей Петров. „Защо не говори за тези неща, защото според мен има абсолютно договаряне между структурите на Петров и структурите на Нейнски и Костов.”

 Нейнски стана учредител на национален съюз "Единство" в опит да обнови и развие Синята коалиция. 

 „Логично е да има диалог и да се подкрепяме в определени политики”, каза още вътрешният министър относно отношенията на ГЕРБ и СДС.

Ние сме държава на абсурдите заради бавното тромаво правораздаване, каза вътрешният министър в коментар на темата с разширяването на битовата престъпност и безнаказаността по отношение на крадците по домовете, особено по селата.
„Статистиката е, че битовата престъпност е най-разпространена и най-болезнена. Пусканите на свобода рецидивисти възприемат престъпленията като занаят. Те нямат трудови навици и като няма адекватна държава, си извършват престъпленията в продължение на години”, добави Цветан Цветанов и даде за пример младеж от село Мечка, който на 24 години бил с 10 условни присъди.

„Той трябва да бъде изваден от обществото за дълъг период от време – така трябва да изчистим обществото от тази замърсена среда”.

Според шефа на МВР вината за настоящата ситуация с битовата престъпност е в „бавното тромаво правораздаване” и факта, че делата са години наред в съдебната система и по тях няма никакво движение. „Полицията не може да задържа за повече от 24 часа, оттам нататък всичко е в ръцете на прокуратурата”, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
16
 
! Отговори
партенка преди 11 години
Това, Цецовото "интервю", се нарича акционизъм за отвличане на вниманието. На български - партенка.
107
2
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЦОКО,- ТОВА СА "ДОМАТИ" В ТВОЯТА ГРАДИНА...Статистиката показва, че битовата престъпност е най-разпространена и най-болезнена. Пусканите на свобода рецидивисти възприемат престъпленията като занаят. Те нямат трудови навици и като няма адекватна държава, си извършват престъпленията в продължение на години, добави Цветан Цветанов и даде за пример младеж от село Мечка, който на 24 години бил с 10 условни присъдиЦоко,- Това значи, че ЗА ДА СА НЕГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, 10 пъти твоите милиционери са взели подкуп от този палавник
106
2
 
8
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
121 Правилно, достоен човек си !
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 121"Кравата не сучи от Телето"Явно има и изключения!Аз отдавна го правя.
104
0
 
24
 
! Отговори
челна стойка преди 11 години
Единственият изпит с глава, който е държал вицепремиерът Цветан Цветанов, е челна стойка, доказва разследване. Днешният силов министър е влязъл по втория начин в бившия ВИФ Георги Димитров, носещ днес името Национална спортна академия. Роденият през 1965 година студент се е уредил да следва, без да се явява на кандидатстудентски изпити като своите набори. Бившите служби са дали рамо на сина на един от шофьорите в МВР да попадне в академията с бележка-искане от община Кирково, Кърджалийско. Чрез тази бележка Цветан Цветанов влиза без изпит във ВИФ, но се задължава впоследствие да отиде на работа в общината като учител по физическо.
103
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам, но тази зима АЗ ще съм този който дава бонуси към пенсиите, по-конкретно на моите баба и дядо! Къса ми се сърцето, когато разбрах с колко пари на месец живеят!!! И мисля поне в последните им години живот, да им направя някакъв малък жест, за всичко което са изживели заедно! АЗ ще им помогна, защото няма други които да мислят за тях освен близките на тези стари хора! НО ГОЛЯМА ВИНА ЗА ТОВА ИМАТ ТЪПИТЕ *** МЕДИИ! ВСИЧКИ ДО ЕДНА ЗАМАСКИРАТ ВАЖНИТЕ ТЕМИ ЗА ХОРАТА! ***, ***!!!
102
6
 
17
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
В ГЕРБ : Боко Тиквата, Цецо Апартамента, Лъчо Мозъка и да за да не се обиди някой, защото мога да пропусна някой тук ще спра !
101
2
 
1
 
! Отговори
Do anonistite преди 11 години
Vie ANONISTITE-(anonimnite) za6to se srami6 da se nare4e6 s svoeto ime carvuli dvuli4ni samo slivi ima v tozi blog povra6tami se ot nekadarnici i revia6ti ononisti.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нищо по лошо от завистта и ревността!
99
0
 
17
 
! Отговори
как вървят цените ? преди 11 години
Цецо, как вървят цените на апартаментите на пазара?
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дерзайте Цецко,Боко!Сега като си изберете Цацаров за главен прокурор ще напълните затворите с престъпници като онзи,дето вашия човек му повдигна обвинение за обир,без да го е еня за експетриза на видеозаписа,който категорично доказа, че човекът е абсолютно невинен!Важно е да отчете бройката,нали другари комсомолци!
97
0
 
12
 
! Отговори
цецобоко преди 11 години
мда, цецо наистина изревнува. или по-скоро иззлобя понеже колкото повече наближават изборите, толкова повече става видно, че той си отива от власта, никога да не се завърне (цецо е назначен и затова има този единствен шанс). елементарно службогонство и уплаха (която само ще расте). яд го е че плев се циментира във власта а той не можа..
96
0
 
8
 
! Отговори
кръвосмешение преди 11 години
Прав е Цецо Апартаменто! При т.н. "десни" има инцест (кръвосмешение)! Пожарникарят оправя наред и сестринските и братските партийки!
95
1
 
18
 
! Отговори
socialist 1944 преди 11 години
Да излезеш и да кажеш това за съпартиец ето това е върха на простотията, те сами се забъркват във грандиозни скандали по италиански и след това нали знаете кой е виновен - лошият Станишев !!!
94
0
 
3
 
! Отговори
bosnak преди 11 години
satiq: Малко наблюдатели обаче припомниха, че през последните три години цената на природния газ за страната ни се увеличи над два пъти, като едва ли има друга стока или услуга, която да е поскъпнала толкова много в рамките на този период.След като управляващите оповестиха на всеослушание за голямото намаление, което били извоювали, дойде ред и за по-трезви преценки. Най-значимите от тях се съдържат в редовния тримесечен доклад на Европейската комисия за пазара на природен газ в Общността, ко
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подарили на една баба папагал, който непрекъснато повтарял:- Долу Бойко, долу Бойко!Един ден дошли Цецовите хора и когато чули какво говори,заплашили, че след една седмица ще се върнат и ако папагалътпродължава да скверни името МУ, ще "приберат" бабата.Жената се притеснила , отишла при попа и разказала какво е станало.Успокоил я той и взел папагала на превъзпитание в храма.След седмица, агентите се върнали, но папагалът мълчи и дума не обелва.Те решили да го провокират и започнали да викат:- Долу Бойко, долу Бойко!- Бог да чуе молитвите ви, синове мои - благо отвърнал папагалът
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъци изревнува!
91
0
 
7
 
! Отговори
Роско преди 11 години
От БКП сме и двамата...затова си погаждаме такива номерца...бой по каската...като не слушам...то аз си го заслужавам...не му се сърдя...сгрешил съм, ще му извиня на Цецо...и да не съм, пак ще му се извиня...то това не е унижение...даже ми харесва да ме припляскват...мен жена ми колко ме е пляскала...
90
0
 
18
 
! Отговори
Една2 преди 11 години
Боже, прибери си вересиите! Хубава снимка:) Егати държавата, щом тези я управляват!
89
1
 
19
 
! Отговори
7 преди 11 години
Цветанов е патологичен гербаджийски лъжец.