Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов

Структурите на Алексей Петров се договаряли с Нейнски и Костов
Обновена: 10 дек 2012 14:24 | 10 дек 2012 10:12,
234
Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов
За Цветанов Марковска се оказа спасителка на Плевнелиев. Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че длъжността на президента в България е само протоколна. От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт.

МВР шефът отказа да коментира пред bTV изказаната хипотеза от Росен Плевнелиев, че може да не се стигне до избор на главен прокурор и да последва нова процедура.

„Кажете ми какво зависи от президента, но на президента всичко му е позволено да говори, защото той трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван“, каза Цветанов.

Още по темата
На реплика, че Венета Марковска не е конституционен съдя, защото държавният глава напусна клетвата, Цветанов отвърна:

„Проблемът Марковска не е защото президентът напусна клетвата, ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка и тя беше лансирана от опозицията, за започване на процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на Конституцията на България“.

След това обаче уточни, че е визирал само хипотеза от евентуални действия на опозицията. 

„Венета Марковска с акта си на напускане тя осуети всичко последяващо, което можеше да се развие“, добави Цветанов.

Вицепремиерът беше категоричен, че той и президентът Плевнелиев не са в обтегнати отношения. 

„Ако еманципация на Плевнелиев е за доброто на държавата, значи е за добро. Няма напрежение между нас. Той с действията си много често е ставал обединител на нацията”, добави Цветанов.

Цветан Цветанов се разграничи от коментарите за задкулисни игри между ГЕРБ и лидера на СДС Емил Кабаиванов, довели до отлива на хора от редиците на сините.

Министърът дори посочи как той и премиерът били поканени преди време на тайна среща от Иван Костов и Мартин Димитров. Те поискали зам.-областни управители, трима министри, зам.-министри във всички министерства. Но ГЕРБ обаче не влезли в такива договорки, подчерта Цветанов.

Той нападна и конкретно бившия лидер на СДС, а вече бивш член на сините Надежда Нейнски.

Вицепремиерът подчерта, че Нейнски, която сега се правила на големия демократ, била най-близката връзка с Алексей Петров. „Защо не говори за тези неща, защото според мен има абсолютно договаряне между структурите на Петров и структурите на Нейнски и Костов.”

 Нейнски стана учредител на национален съюз "Единство" в опит да обнови и развие Синята коалиция. 

 „Логично е да има диалог и да се подкрепяме в определени политики”, каза още вътрешният министър относно отношенията на ГЕРБ и СДС.

Ние сме държава на абсурдите заради бавното тромаво правораздаване, каза вътрешният министър в коментар на темата с разширяването на битовата престъпност и безнаказаността по отношение на крадците по домовете, особено по селата.
„Статистиката е, че битовата престъпност е най-разпространена и най-болезнена. Пусканите на свобода рецидивисти възприемат престъпленията като занаят. Те нямат трудови навици и като няма адекватна държава, си извършват престъпленията в продължение на години”, добави Цветан Цветанов и даде за пример младеж от село Мечка, който на 24 години бил с 10 условни присъди.

„Той трябва да бъде изваден от обществото за дълъг период от време – така трябва да изчистим обществото от тази замърсена среда”.

Според шефа на МВР вината за настоящата ситуация с битовата престъпност е в „бавното тромаво правораздаване” и факта, че делата са години наред в съдебната система и по тях няма никакво движение. „Полицията не може да задържа за повече от 24 часа, оттам нататък всичко е в ръцете на прокуратурата”, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
22
 
! Отговори
член на ГЕРБ преди 11 години
Разкайвам се и се извинявам, че гласувах за престъпното правителство на ГЕРБ !!! Хора като Цветанов и Борисов след падането им от власт трябва да бъдат съдени и вкарани в затвора!!!
127
2
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
СЕГА СЕРИОЗНО - ЗАЩО В ЕВРОПА СМЯТАТ БОКО ЗА ЛАИКЗАЩОТО БЮДЖЕТА ДЯНКОВ, Е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН НА РЕАЛНОСТИТЕ!!!Националния интерес на ВСЯКА ЕВРОПЕЙСКА НАЦИЯ е ясен БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА Проектобюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, и ИСТИНСКИ РЕФОРМИЗаради:1. Световната финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, в която да се внесат парите на държавните с над 51% фирми, при лихви 2-3%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща, ВРЕМЕННО, като собственици на земята САМО БЪЛГАРСКИ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА и само до 1 000 декара и 500 гора. Всички селскостопански плащания, да са за СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ (не на ратайте/арендатори-милионери) и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте..., която продължава да ги унищожава!!!2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, САМО ЧРЕЗ ББР, на износно ориентираните и най-вече крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с Лична дебитно-кредитна картова сметка здравно досие;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми и един западен език гимназийте, са доказана загуба на време (с изключение на физико-математическите);- В Регионалната политика шестте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни ОБРАЗОВАТЕЛНИ И НАУЧНИ поръчки, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Софийския Университет, 3 Специализирани и 9 Областни Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене..., което се нарича и рязане на лентички
126
1
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
ГЕРБ доказаха, че във всеки един момент за всеки един техен член може да последва нож в гърба! Всеки, който застрашава имиджа им, "кадърността им", "качествената им политика".... всеки един е потенциален техен враг! ГЕРБ не носят отговорност за нито едно свое действие и са готови на всичко с всички, само и само да са във властта и да продължават с лъжите, беззаконята си и геноцида над всички хора в тази държава!
125
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Барозу да си назначи чужденци за министри и съдии в България, а ГЕРБ да се махат като са некадърни и правят само батаци с назначаване на калинки и корумпирани.
124
0
 
18
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Когато едно ренде ,турук, компир се изказва и неговото име е Цвъ., вече нищо не може да ни изненада..Той е 'специализирал" право :)))Става дума за Конституция, за Право , за Законност , за ИНСТИТУЦИЯ - а не за *** , които временно е на този пост :)Цвъ., явно и тези неща обърква :) Гледайки Плевнелиев, той се смята за прав ..Прочете ли Конституцията, ще види , че става дума за върховен главнокомандващ, разпускащ Нар. събрание - при определени случаи, назначаваш служебно правителство, с квоти във ВСС- можещ дори САМ да обяви война и т.н...Няма да му цитирам всичко на недоразумението Цвъ.,,..)ВСИЧКИ длъжности са "протоколни" , когато един или два прас-лука , компири , са начело на България ..)Тъпотата, глупостта е в такова настъпление в момента в България ,че не можем да я "асимилираме" цялата ..Тя е ежедневна, ежечасна, бликаща от чукундурите , начело на България ..Необхватна е ..))
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прочетете нещо обективно webcafe.bg/id_1309366873_Da_glasuvam_ili_da_strelyam
122
0
 
24
 
! Отговори
кк преди 11 години
Гадничко и цинично е това изказване на този крадец, по случяйност Министър на вътрешните работи. Снощи и при Бойковия разговор с Диана найденова, когато тя го чукна за рейтинга на Президента, прозвуча една неприязън и пренебрежение от страна на Премиера, едва ли не, че Президента е само "декоративна" личност. Убеждението, че държавата е в ръцете на двама полуграмотници, се затвърждава. А това е страшно!!!!
121
0
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Ролята на Президента беше превъзходно изиграна от ГЕРБ в едни вече предрешен краен резултат от питането на ЕС и призива на Б.Б. за отставка на В.Марковска. Президента трупа плюсове /че е независим/ при първия удобен повод, защото това ще трябва на ГЕРБ след изборите догодина, които те няма да спечелят, а президента ще играе важна роля при сформирането на поредната коалиция. И друго. ГЕРБ всячески се опитват да ни втълпят, че са на ТИ със сегашното ръководство на СДС - без да има нищо официално. Това се заклеймява от "вечните" вече бивши депутати в СДС и от ДСБ. Декларирането, че ППГ ГЕРБ ще гласува за издигнат конституционен съдия от СДС не означава НИЩООО. Това се потвърждава и от последното развитие с Гешева. Напротив прехвърлиха на неопитното ръководство на СДС горещия картоф намирането ЧИСТ И НЕОПЕТНЕТНЕН магистрат или прокурор, което явно е непосилно дори на ГЕРБ, БСП и ДПС. КОГО обслужва всичко това? На първо място ГЕРБ партия ръководена от бивши партийни функционери /или наследници на такива / на БКП поредната нейна разклонка под вещото ръковдство на ДС. На второ място олигарсите и мафията, които вече си имат държава България, които не искат по никакъв начин да се промени сега съществуващото статукво. На трето място и т. н. стан много дълго за четене.Крайния резултат, е че по всячески начин се опитват да ни убедят, че на следващите избори ням за кого и за какво да се гласува тъй като резултатът от тях ще е същият поредната коалиционна и БЕЗОДГОВОРНА ламя.
120
1
 
23
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЦОКО,- ПОКАЗВАШ ПЪЛНО КОНСТИТУЦИОННА НЕВЕЖЕСТВО...:" - Цветанов обяви, че длъжността на президента в България е само протоколна. От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт..."Но какво да очакваме от милиционерски ***, който смята, че...:- ЗАКОНИТЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ САМО С ЮМРУЦИ...- ЕТО ТОЗИ Е ГОТОВ В 21 ВЕК ДА ПРОЛЕЕ... БЪЛГАРСКА КРЪВ..., ЗА ДА ЗАПАЗИ ВЛАСТТА СИ...
119
0
 
8
 
! Отговори
Бл.Благов преди 11 години
В нормалните държави като хванат крадец,дребен мошеник или всеки виновен за дребно битово престъпление веднага на другия ден сутринта на съд и никакви условни присъди ,съдене и в затвора , може и да е за 5 дена ,но в затвора!
118
1
 
17
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Явно Росен вече не е удобен на Цв и Боце, за това сега така са го емнали. Плевнелиев си беше доста прегрешил с тази постъпка по време на клетвата на Марковска, ама сто процента беше много добре подхлъзнат.
117
2
 
17
 
! Отговори
КенеКолоК преди 11 години
На тази снимка все едно,че се показва от на майка си п*тката.
116
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов е луд и трябва да се въдвори принудително за лечение.
115
5
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Гнусна криминална селска физкултурна физиономия ,типичен гербераст ***!
114
4
 
15
 
! Отговори
Граждански протест преди 11 години
Страната е във Фалит Отново!Представителните политици си играят с Нас, защото Гражданите просто Нямат Постоянна Власт.Затова Вземете Всички Вие-Вашата Съдба в Своята Ръка!Пряка Демокрация е Решението за Това.Тогава и само тогава - политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите!Референдум за представителна или пряка Демокрация -това е изходът за ДЕМОКРАЦИЯ.Кой Тип Демокрация ще има утре и у Нас? Референдум със Своят Глас ще Реши Това за Нас!Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици".Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Когато стане това - то Времето на Досегашните Безумни политици ще Свърши и ще Настъпи Времето на Обикновените Граждани.Докогато това е истина, това ще е Истината!
113
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ КРАДЕЦ ДОКОГА ЩЕ НИ ПРАВИ НА *** *** , ЩЕ СТОИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ В ЕФИР ВСЕКИДНЕВНО И ЩЕ НИ ИЗНАСЯ ЛЕКЦИЯ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА И КАК ТОЙ СЕ БОРЕЛ С НЕЯ УСПЕШНО,ИМА ЛИ ПОНЕ МАЛКО СРАМ ТОЗИ НАГЪЛ КРАДЕЦ..СРАМ И ПОЗОР,УЖАС.
112
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само тихо пред бати (Борисов), 'щото знае каратИ!
111
4
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...СЕКСУАЛНАТА ЛАМЯ ЦВЕТАНКА...!
110
4
 
21
 
! Отговори
подривна дейност преди 11 години
От както гнилият режим на пожарникаря е на власт, не е заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те са поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Цецо Лажецо, чрез бездействието му!
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
коя партия открадна пенсионните фондове през 1990год.?