Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов

Структурите на Алексей Петров се договаряли с Нейнски и Костов
Обновена: 10 дек 2012 14:24 | 10 дек 2012 10:12,
234
Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов
За Цветанов Марковска се оказа спасителка на Плевнелиев. Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че длъжността на президента в България е само протоколна. От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт.

МВР шефът отказа да коментира пред bTV изказаната хипотеза от Росен Плевнелиев, че може да не се стигне до избор на главен прокурор и да последва нова процедура.

„Кажете ми какво зависи от президента, но на президента всичко му е позволено да говори, защото той трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван“, каза Цветанов.

Още по темата
На реплика, че Венета Марковска не е конституционен съдя, защото държавният глава напусна клетвата, Цветанов отвърна:

„Проблемът Марковска не е защото президентът напусна клетвата, ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка и тя беше лансирана от опозицията, за започване на процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на Конституцията на България“.

След това обаче уточни, че е визирал само хипотеза от евентуални действия на опозицията. 

„Венета Марковска с акта си на напускане тя осуети всичко последяващо, което можеше да се развие“, добави Цветанов.

Вицепремиерът беше категоричен, че той и президентът Плевнелиев не са в обтегнати отношения. 

„Ако еманципация на Плевнелиев е за доброто на държавата, значи е за добро. Няма напрежение между нас. Той с действията си много често е ставал обединител на нацията”, добави Цветанов.

Цветан Цветанов се разграничи от коментарите за задкулисни игри между ГЕРБ и лидера на СДС Емил Кабаиванов, довели до отлива на хора от редиците на сините.

Министърът дори посочи как той и премиерът били поканени преди време на тайна среща от Иван Костов и Мартин Димитров. Те поискали зам.-областни управители, трима министри, зам.-министри във всички министерства. Но ГЕРБ обаче не влезли в такива договорки, подчерта Цветанов.

Той нападна и конкретно бившия лидер на СДС, а вече бивш член на сините Надежда Нейнски.

Вицепремиерът подчерта, че Нейнски, която сега се правила на големия демократ, била най-близката връзка с Алексей Петров. „Защо не говори за тези неща, защото според мен има абсолютно договаряне между структурите на Петров и структурите на Нейнски и Костов.”

 Нейнски стана учредител на национален съюз "Единство" в опит да обнови и развие Синята коалиция. 

 „Логично е да има диалог и да се подкрепяме в определени политики”, каза още вътрешният министър относно отношенията на ГЕРБ и СДС.

Ние сме държава на абсурдите заради бавното тромаво правораздаване, каза вътрешният министър в коментар на темата с разширяването на битовата престъпност и безнаказаността по отношение на крадците по домовете, особено по селата.
„Статистиката е, че битовата престъпност е най-разпространена и най-болезнена. Пусканите на свобода рецидивисти възприемат престъпленията като занаят. Те нямат трудови навици и като няма адекватна държава, си извършват престъпленията в продължение на години”, добави Цветан Цветанов и даде за пример младеж от село Мечка, който на 24 години бил с 10 условни присъди.

„Той трябва да бъде изваден от обществото за дълъг период от време – така трябва да изчистим обществото от тази замърсена среда”.

Според шефа на МВР вината за настоящата ситуация с битовата престъпност е в „бавното тромаво правораздаване” и факта, че делата са години наред в съдебната система и по тях няма никакво движение. „Полицията не може да задържа за повече от 24 часа, оттам нататък всичко е в ръцете на прокуратурата”, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
19
 
! Отговори
попо преди 11 години
госин Президент, голяма гавра с вас?
27
0
 
8
 
! Отговори
кик преди 11 години
До до 13вкарал го е в ареста щото му е конкуренция, не се прави на луд!
26
0
 
5
 
! Отговори
merry преди 11 години
" Той с действията си много често е ставал обединител на нацията - Ъъъъ?
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме държава на абсурдите заради *** като теб и шефчетот ти цуцкооо .... тя природата рядко бърка ама като напреави грешка е фатална --- но въпроса е защо грешката се повтаря толова често в БГ ?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ си избраха Марковска заедно със БСП.Фидосова,Цветанов,Р.Петков много силно лобираха за нея в Народното събрание.Писма писаха до ЕК,Цветанов ходи до Брюксел да се застъпва за нея.След това е ясно какво стана.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спасяването от импийчмънт е също импийчмънт, защото е още по-тежко престъпление на прикриване на друго тежко престъпление.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В края на мандата си Цветанов казва "ние сме държава на абсурдите".Ми какво прави 4 години,че не промени това бе,абсурд с абсурдите?
21
0
 
5
 
! Отговори
до 22 от 20 преди 11 години
Следва,следва и още как.Ние не работим за 5 лева надница на дена като форумни ***.Ние гледаме и мислим,не само драскаме и плюем.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отлюспването и пенсионирането са последни етапи от удавянето на ГЕРБ преди да настъпи необратимата им гибел.
19
1
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Всичко тече,всичко се мени.Днеска обвинител,а утре обвиняем.Като ги гледам как са се разфучали с Бойко и все Костов им е виновен,като че ли някой им е подпалил огън под краката.И определено това не са комунистите,най-малко червените бабички и дядовци с комунистически нагон.
18
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Европа не искаха Марковска ...Плевнелиев постъпи нео4аквано мъжки, но това вие 4ервените селяни - комунистиняма как да го оцените. ......................Доколкото си спомням сичкото ГЕРБ гласува за Марковска.БСП също.Фидосова писма писа за Марковска,Р.Петков и Цв.Цв. оди на възхвала съчиняваха за Марковска.От което следва ГЕРБ=БСП.Нищо мъжествено не виждам в постъпката,просто изчистване на акитата на съпартийци за пред Европа.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееее, хелуин мина бе сменете снимката. Не плашете хората.Преди време пак беше същата.А него кой ще го спаси от народната любов догодина?
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ почват да се спасяват един други, но потъването им е неизбежно както стана със Синята коалиция и НДСВ.
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** Цветанов отново атакува Президента.Президента, който неговата партия издигна и подкрепи.Той още по време на кампанията му подля вода с компромати, сега продължава да извива ръце.Ех, Цецо...ще дойде и твоя ден!Гадни полицаи!Защо издигнахте тогава Плевнелиев, щом толкова го мразите?Защото ако бяха номинирали теб, щеше да се провалиш с гръм и трясък.
14
1
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Г-на май е доста раздразнен, че г-жата не можа да стане член на КС! Явно е имал някакви интереси, свързани с избирането й! Колкото до президента, без да съм му фен и да съм гласувал за него, него го е избрал целия народ. Докато г-жата е конюнктурно предложение от заинтересовани кръгове, с цел получаване на бъдещи облаги от свой човек на такъв пост. Е, кой е с по-голяма тежест и кой е застрашен от импийчмънт!? Май си говори г-на на ангро! То ако можеше него да го импййчваме щеше да е добре.
13
2
 
21
 
! Отговори
bosnak преди 11 години
Главния циркаджия, пак коментира
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що е мор и що е чума пред явлението Цветанов.Нищо работа.Тези хора съвсем се обатачиха.Нейнска била връзка с Алексей Петров.К'во му се вика на това.Та нали с найлоновото торбе,Янито угрижено носеше грозде на този,от когото на Цветанов му треперят гащите.Боже,боже ,спаси ни от Лукавия.АМИН
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея горе са навързани и оплетени като свински черва.Нищо добро не го чака народа.Ще си бленува да има гръцката криза и пенсионерите примерно в най-голямата криза да си получават спокойно Коледни добавки от по 400 Евро.
10
0
 
7
 
! Отговори
yes преди 11 години
Paul Joseph Goebbels днес беше надминат от своя зловещ наследник.
9
0
 
10
 
! Отговори
tvardiq преди 11 години
Taq,snimka kato q vidq i mi se opravq denq napravo hihihihihihihih:D