Станишев ще разкрива далаверите на кабинета "Борисов"

БСП пита Цацаров дали Мирослав Найденов е разследван от ДАНС като министър
Обновена: 18 мар 2013 18:15 | 18 мар 2013 18:15,
432
Станишев ще разкрива далаверите на кабинета "Борисов"
Снимка: БТА

БСП започва поредица от пресконференции с разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на
кабинета "Борисов", съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Днес левицата започна с „прями“, „младежки“ въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров. Има ли образувано в Софийска градска прокуратура ново досъдебно производство по входиран сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър, попита младежкият лидер на левицата Явор Гечев.

Той настоява още обвинител №1 да даде отговор на въпроса за какво е образувано това досъдебно производство и дали в него не става дума за организирана престъпна група за търговия с влияние.

Младежкият лидер на левицата настоя още да знае оказвали ли са натиск бивши служители на МЗХ и депутати от парламентарната група на ГЕРБ в 41-вото НС по обществена поръчка за 17 млн. лв. европейски пари по програма за храни за бедните.

Левицата се нагърбва със задачата да разкрие истинското положение на държавата, обясни червеният председател Сергей Станишев. По негови думи служебният кабинет е абдикирал от тази своя отговорност и в момента „замита“ следите на ГЕРБ. Хората имат право да знаят истината за управлението на ГЕРБ. Монополът във властта поражда монополи в икономиката, заяви още Станишев. Той за пореден път засипа с критики кабинета на бившия министър-председател Бойко Борисов и го обвини за бедността в България, съсипването на малкия и среден бизнес и покровителстване на монополите.

България се превърна в рекордьор по обедняване, бяха отнемани социални права, а в това време всичко поскъпваше, направи равносметка за последните години Станишев. Депутатът от 41-вото НС Мая Манолова пък върна лентата към внесените сигнали от БСП в петък при главния прокурор. Тя обясни, че шест от всички 21 сигнала засягат корупционните практики в МЗХ: продажба на дървесина, далавери в напоителни системи, сделки по Черноморието, прословутият случай с пиарките с Мирослав Найденов и далаверите по програма за храни за бедни.

На ход днес е главният прокурор, обясни Манолова. По нейни думи в сегашния момент той е единственият, който е демонстрирал воля да се справи със задачата за разплитане на далаверите на ГЕРБ.

За левицата се оказа важно да знаят дали Бойко Борисов е знаел за разследването на ДАНС срещу Найденов, знаел ли е още бившият премиер за досъдебното производство на министъра си и ако да, по каква причина го е прикривал.

Левицата очаква главният прокурор да отговори в най-кратки срокове на зададените въпроси, но досега не смята да отнася сигналите си към Брюксел. Иначе преди пресконференцията на левицата случайно или не от сградата на "Позитано" 20 излезе бившият председател на ДАНС и член на БОРКОР Петко Сертов. Дали той има някаква връзка със сигналите и по каква тема той е разговарял с представители на левицата, не стана ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
12
 
3
 
! Отговори
ДО БОКО преди 11 години
КАЖИ СИ БОЙКО ЗА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ НА ЦВЕТЕЛИНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 4 Г- И ПОСЛЕ ГОВОРИ ЗА МОРАЛ,,,, НАРОДА НЕ Е ***, КОЛКО ТИ СЕ ИСКА
266
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo stana gei4o serGei4o s pismoto na Sugarev korupcionnata Bulgariq na Sugarev do glavniq prokuror prepora4vam da go pro4ete cqlata komunisti4eska sgan,*** komunisti4eskaI PS-toq pat 6te vi ebem maikata kakto nikoga dosega....lapaite mi kura mladejki besepar4eta
265
0
 
1
 
! Отговори
steven преди 11 години
До Невена What sexsual skills u have.
264
7
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
РАЙКОВ УТОЧНЯВА С ГЛАВНИЯ РЕЗИДЕНТ НА ЦРУ ЗА БЪЛГАРИЯ криСТАЛИНКА ПРИОРИТЕТИТЕ Електронно правителство (НЕ Е ЗЛЕ, АМА КОЙ ГО ИСКА СЕГА?)Саниране на жилищата. (МЕЧТАТА НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА 3 милиона българи да са и наематели!)Ревизията на енергетиката (ТРЯБВА ЦЯЛА ГОДИНА)Промяна на фокуса в земеделието. (АХА ЗЕМЕДЕЛИЕТО БИЛО ОПТИЧЕН УРЕД)Стимулирането на малките и средните предприятия (И ЩЕ ГО ПРАВЯТ С ВИКОВЕ ЯЙ РУП, АЙ РУП)- А ИЗБОРИТЕ???ДЕБЕЛООКИ ЛЪЖЦИ И ОТКРОВЕННИ МОШЕННИЦИ ГЕРБАДЖИИ- ЦЕЛТА ИМ Е ЕДНА - ГРАБЕЖИТЕ ДА НЕ СПИРАТ!
263
1
 
8
 
! Отговори
Гей ХЕРСОНСКИ преди 11 години
Пак замириса на ***, щом тоя долен *** си отвори вонящата уста и замирисва на ***, дали е на Местанката или на Сокол Ефенди обаче не може да се прецени... А ВИЕ как мислите ???
262
1
 
13
 
! Отговори
Спас преди 11 години
Единствената цел на комунистите винаги са били ПАРИТЕ. Те се стремят да вземат властта за да окрадат държавата и народа. Това на някой ако не му е ясно значи е ***.
261
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
273 НевенаВярвам ти... - всички, които обикаляха казармите владееха отлично езика... - магистърската степен кой ти я присъди - взводният ли - ах мръсникът му с ***...Казваш, че ще ме фраснеш по мутрата, но не казваш с какво... - с дупе ли - и не забравяй за зъболекаря!...
260
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪВЕСТНИТЕ СОЦИАЛИСТИ СЕ ОТТЕГЛИХА ОТ УЧАСТИЕ В ДЕПУТАТСКИТЕ ЛИСТИ.ОСТАНА ***, НАЧЕЛО С ПЕСА.
259
1
 
1
 
! Отговори
Крали Марко преди 11 години
Абе Странджа вземи млъкни, за да не взема барабар със сапуна аз да ти го втъкна. Ще се озвериш ти навеки, и ще разбереш къде живели са древните ацтеки. За да се научиш най- накрая, как да се държиш с дама! А Невенчето е пич! И за *** е бич.
258
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов поиска прошка от народа за грешките които е направил той и ГЕРБ. А Станишев кога ще поиска прошка за неговите и на БСП грешки? Опа забравих че комунистите са безгрешни. Има една поговорка "бика като рие земята калта на гърба му пада". Този истерия ще му изиграе лоша шега и процентите на БСП ще паднат. След загубата на на изборите ще го изритат и от БСП. Помнете ми думата.
257
0
 
6
 
! Отговори
До 274 преди 11 години
Че Те монополите не са отсега,май си проспал нещо!
256
3
 
6
 
! Отговори
дядо Стефан 85г преди 11 години
Имам един въпрос към г-н Станишев.-Г-н Станишев, кога най- накрая в България ще има нормални комунисти?
255
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na Kostov mojesh samo da mu pradnesh glupak...shte go tarsite Kostov da vi opravq lainqnata darjavica , ama she e kasno
254
12
 
6
 
! Отговори
66 преди 11 години
ПАРТИЯТА НА ПЛЪХОВЕТЕ ГЕРБ
253
1
 
2
 
! Отговори
до мун4о преди 11 години
Ами то ако няма партии,какво - анархист ли си?
252
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РУМЕН221ТИ ЯВНО ИМАШ КРЕДИТИ И ИСКАШ ДА ПАДНЕ БОРДА, ЗА ДА НЕ ГИ ВРЪЩАШ.НО НИЕ ПОМНИМ КАК ВЕДНЪЖ НИ ИЗЯДОХА СПЕСТЯВАНИЯТА, ТАКА ЧЕ ТОВА ГО ЗАБРАВИ!
251
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ ТОЯ СЪСЕЛ МИ СЕ ПОВРЪЩА !
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
HAHAHA SKRII SE VE MISHOK NESHTASTEN, TI LI SHTE RAZKRIVASH DALAVERI HAHAHA TI SI ZA 100 GODINI PANDIZ!!!!!
249
2
 
4
 
! Отговори
Az преди 11 години
Е па много народ си отиде още в начало на годината, какво ли ще стане покрай изборите и до края на годината. Все пак да не забравяме, че според китайците е година на змията. На предишната е 11.09.2001-:(((( тази година предвиждат невидими катаклизми и най-вече много лоши политическо развитие на балканите, за съжаление винаги са познавали!
248
7
 
5
 
! Отговори
ДО КАЖИ СИ преди 11 години
ОВЧАРОВ СИ КАЗА- НЯКОЛКО ПЪТИ ОТ НЯКОЛКО ДЕНА ПОКАЗВА ДОКУМЕНТИ. ИСТИНАТА Е НАПИСАНА ЧЕРНО НА БЯЛО- ИВАН КОСТОВ НИ ГО НАБИ С АМ.МАРИЦИ, А БОЙКО- С ЦВЕТЕЛИНКИНИТЕ 1000 МЕГАВАТА ЗЕЛЕНА- ПО 600 ЛВ. СЕ ИЗКУПУВАТ. А НА КОЗЛОДУЙ- ПО 80 ЛВ. ЗАТОВА И СПРЯ АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЧЕ ДА МОЖЕ САМО ЦВЕТЕЛИНКА ДА СИ ПЪЛНИ ДЖОБА.