Станишев ще разкрива далаверите на кабинета "Борисов"

БСП пита Цацаров дали Мирослав Найденов е разследван от ДАНС като министър
Обновена: 18 мар 2013 18:15 | 18 мар 2013 18:15,
432
Станишев ще разкрива далаверите на кабинета "Борисов"
Снимка: БТА

БСП започва поредица от пресконференции с разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на
кабинета "Борисов", съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Днес левицата започна с „прями“, „младежки“ въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров. Има ли образувано в Софийска градска прокуратура ново досъдебно производство по входиран сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър, попита младежкият лидер на левицата Явор Гечев.

Той настоява още обвинител №1 да даде отговор на въпроса за какво е образувано това досъдебно производство и дали в него не става дума за организирана престъпна група за търговия с влияние.

Младежкият лидер на левицата настоя още да знае оказвали ли са натиск бивши служители на МЗХ и депутати от парламентарната група на ГЕРБ в 41-вото НС по обществена поръчка за 17 млн. лв. европейски пари по програма за храни за бедните.

Левицата се нагърбва със задачата да разкрие истинското положение на държавата, обясни червеният председател Сергей Станишев. По негови думи служебният кабинет е абдикирал от тази своя отговорност и в момента „замита“ следите на ГЕРБ. Хората имат право да знаят истината за управлението на ГЕРБ. Монополът във властта поражда монополи в икономиката, заяви още Станишев. Той за пореден път засипа с критики кабинета на бившия министър-председател Бойко Борисов и го обвини за бедността в България, съсипването на малкия и среден бизнес и покровителстване на монополите.

България се превърна в рекордьор по обедняване, бяха отнемани социални права, а в това време всичко поскъпваше, направи равносметка за последните години Станишев. Депутатът от 41-вото НС Мая Манолова пък върна лентата към внесените сигнали от БСП в петък при главния прокурор. Тя обясни, че шест от всички 21 сигнала засягат корупционните практики в МЗХ: продажба на дървесина, далавери в напоителни системи, сделки по Черноморието, прословутият случай с пиарките с Мирослав Найденов и далаверите по програма за храни за бедни.

На ход днес е главният прокурор, обясни Манолова. По нейни думи в сегашния момент той е единственият, който е демонстрирал воля да се справи със задачата за разплитане на далаверите на ГЕРБ.

За левицата се оказа важно да знаят дали Бойко Борисов е знаел за разследването на ДАНС срещу Найденов, знаел ли е още бившият премиер за досъдебното производство на министъра си и ако да, по каква причина го е прикривал.

Левицата очаква главният прокурор да отговори в най-кратки срокове на зададените въпроси, но досега не смята да отнася сигналите си към Брюксел. Иначе преди пресконференцията на левицата случайно или не от сградата на "Позитано" 20 излезе бившият председател на ДАНС и член на БОРКОР Петко Сертов. Дали той има някаква връзка със сигналите и по каква тема той е разговарял с представители на левицата, не стана ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
12
 
! Отговори
Червеното Влечуго преди 11 години
От Понеделник по кината. Нов Български игрален филм на ужасите -гротеска с участието на СерГЕЙ КАрлович - Украински гей с баща - отявлен комунист, виновник за злочестието на нацията, Духът на др. Цола Драгойчева с памперси - ЧЛЕн на отряд Чавдар, Духчето Каспър -, преродения ПРавешки тарикат, голяма група милиционери-***, прибивали с тояги цвета на Българската интелигенция в лагерите ПЕРСИН, Слънчев бряг, Скравена и т.н. Нема ви на картата вече ниедни *** !!! Забравихме за вас !!!!
286
2
 
14
 
! Отговори
426 преди 11 години
Справка бившият вътрешен министър на Австрия Щрасер, който вече има ефективна присъда именно във връзка с Хохегер включително и във връзка с казус, свързан с българската афера. Докато за разлика от него директно отговорният за тази корупционна сделка Сергей Станишев не само пъчи гърди като уважаван европейски политик и лидер на европейските социалисти, но и си позволява да съди другите с непомерен спрямо делата им корупционен аршин. Той няма право да прави това. Няма право да говори
285
2
 
7
 
! Отговори
Аман преди 11 години
Ох, като вземете да се разкривате един други..., и все без резултат! Неефективни сте всичките!
284
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dnes.bg stiga ste go davali toq qsno 4e vi pla6tat....no proqvete malko vkus
283
0
 
7
 
! Отговори
rudolf преди 11 години
Във Б-я само за БСП и Герб ли се говори друго не се ли прави ми май от летището както сам слязал друго не сам чул иначе как сте живи здрави не виждам обаче работеща икономика защто така хората ли са кофти станали незнам.
282
4
 
11
 
! Отговори
www преди 11 години
А ВАШИТЕ КОЙ ЩЕ ГИ РАЗКРИЕ ????????
281
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
skrii se be enicher dolen *** mrasen da ti *** v ustata na teb i Hristo Biserov
280
2
 
10
 
! Отговори
oo преди 11 години
Може ли тази гадна и мазна мутра да не прави черен PR:(((
279
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов щеше да им прави на БСП ревизия. Не го направи. Сега БСП ще прави ревизия на Борисов. Баси цирка.
278
1
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Анонимен280"...До РУМЕН221 - ТИ ЯВНО ИМАШ КРЕДИТИ И ИСКАШ ДА ПАДНЕ БОРДА, ЗА ДА НЕ ГИ ВРЪЩАШ.НО НИЕ ПОМНИМ КАК ВЕДНЪЖ НИ ИЗЯДОХА СПЕСТЯВАНИЯТА, ТАКА ЧЕ ТОВА ГО ЗАБРАВИ..."КАКТО ЯВНО НЕ ВИЖДАШ,- БОРДА НЕ ПОПРЕЧИ НА ДЯНКОВ ДА НИ ВКАРА В ТЕЖКА ФИНАНСОВА КРИЗА... КОЯТО ЩЕ ИЗБУХНЕ ПРЕЗ ЮНИ, ЗАРАДИ ЗАЕМА ОТ 800 МИЛИОНА, С ПАДЕЖ ПРЕЗ ЮНИ...И ТОВА ПРИ БОРД... ТРЯБВА ДА СИ ОСОБЕНА НЕКАДЪРЕН, КАТО ФИНАНСОВ МИНИСТЪР, ТА ДА ГО ПОСТИГНЕШ...
277
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
smart na komunizma i tehnite proizvodni novo Belene no lager za biv6i(pardon tam nqma biv6i)za vsi4ki 4eneta ot DS,komsomol,partiini sekretari i tem podobni iz4adiq
276
3
 
10
 
! Отговори
фро преди 11 години
СерГЕЙ с тоя черен PR пак ще го ду...хате! КАто гласуваш за Костов получаваш Борисов. Е видяхме колко общо имат двамата .Та да се върнем на сигналите на БСП с една дума кьорфишек. Серго хората няма да ви се вържат пак .
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toq pat se obarka 4e naroda pak 6te vi izbere ot 1945 stradame 4e vi ima
274
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СърГей, защо ви напусна Георги Пирински ???
273
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Офчаров показа договора за американските ценърали но излъга нагло. Вярно е че намеренията за централата са подписани от Костов но в документа има клауза че ако не се предприеме нищо до 3 години той става невалиден. А Овчаров нагло излъга че нищо не можело да се направи и за това подписал за заробването със специалните залози. Или е кьорав и некадърен или е имал личен интерес за да подпише.
272
1
 
9
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
аба този глупавия не рзбрали че е бита карта от всякаде ,тои трябва на бойко краката да мие и водата да пие,защо ли-защото герп збърка че не осъди всички виновни от бсп
271
0
 
3
 
! Отговори
ss преди 11 години
частна обява;Търся да закупя автомат/за предпочитане Калашников/ за да гръмна няколко политика защото ме докараха до там да живея като скот и вместо да гърмя семейството си по добре да изтрепя 20на от герб,дпс,бсп,пръмова,рзс...и след това да си тегля и аз куршума .Ако всички който досега сложиха край на ,,живота,, си/в кавички защото това не е живот/ бяха направили така може би децата ни ще живеят по добре
270
5
 
2
 
! Отговори
ГЕРБовка преди 11 години
Чета тук-комунисти-антикомунисти-костовисти...А бе хора,по-големи комунисти от гербаджиите няма.Всичко най-уродливо взеха от бай Тошо и го прилагат на воля.Ми то не беше мачкане на бизнеса,пенсионерите,БАН и което и да е съсловие или група от народа. Ми то за да работиш в държавната или общинска /на ГЕРБ/ администрация трябва да си техен член. Ми те припознаха най-големите местни феодали и ги издигнаха за кметове- варненския Киро,созополското Рейзи и т.н.Баси партията...
269
1
 
9
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Стига бе авери, тоя само като го видя и ми прилошава.Днеска той търси кусури, утре някой ще му търси на него. Е; няма ли един разумен да сложи край на тая словесна вандалщина.
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
koi iska mnenieto na edin *** doveden sin ot ukrainska *** na nqkakav partizanin