Титаничен изборен сблъсък - двама експремиери един срещу друг!

Борисов и Станишев ще се борят в 25 МИР в София
Обновена: 28 мар 2013 10:12 | 26 мар 2013 16:18,
299
Титаничен изборен сблъсък - двама експремиери един срещу друг!
Сергей Станишев и Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

Титаничен сблъсък се очертава в 25 МИР в столицата на предстоящите избори на 12 май, стана ясно по време на продължаващия Национален съвет на БСП, на който се утвърждават водачите на листи за парламентарния вот.

„Червеният лидер“ Сергей Станишев ще е кандидатът за левицата за този район, като той ще изправи срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Освен в София, Станишев ще води листата на „социалистите“ и в Стара Загора.

Досегашният депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков пък за първи път няма да бъде водач на плевенската листа на партията.  Подобни слухове се носят вече от месец, но днес станаха официално факт. На мястото на Петков в Плевен ще застане Стефан Данаилов, който ще води и листата на БСП в Пловдив.

Листата в 24 МИР в столицата ще бъде поведена от Петър Курумбашев от гражданската квота на левицата. 23 МИР пък вероятно ще бъде оглавен от Жельо Бойчев, който ще заеме мястото на Румен Овчаров, който по традиция е водач на тази листа.

Бившият финансов министър Пламен Орешарски ще води листата на социалистите във Варна, а в Бургас - Димчо Михалевски.

Ето и останалите водачи на „червените“ листи: Добрич – Явор Гечев, Пловдив област – Светла Бъчварова, Ловеч – Емил Райнов, Хасково – Драгомир Стойнев, Пазарджик – Илияна Йотова,
Кюстендил – Мая Манолова, Шумен – Димитър Дъбов, Монтана – Младен Червеняков, Благоевград - Емил Костадинов, Смолян – Дора Янкова, Сливен – Валери Жаблянов, Кърджали - Милко Багдасаров,  Видин – Михаил Миков, Велико Търново – Марияна Бояджиева, Търговище – Георги Божинов, Враца и Русе – Янаки Стоилов.

Пълните листи на левицата ще станат ясни до седмица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
4
 
! Отговори
ддд преди 11 години
В първия момент прочетох "екскременти"...
219
2
 
10
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До ГМ ДимитровПо-безумен коментар скоро не бях чел. Но за едно си права: Боко много добре знае кога да се появи - на откриването на участък от 5км магистрала и детски градни, а и спортни зали! Винаги иска да е център на вниманието, но когато трябва да се поеме отговорност за нещо - него го няма никакъв! Най-големият популист в тази държава е този човек и аз лично ще обвиня всеки един от вас, който гласува за него, заради бъдещия крах на България! После да не плачете както сега...
218
3
 
6
 
! Отговори
ТОЙ Е преди 11 години
Преди час на мейла на "Варна спорт" се получи скандална декларация за битките в БСП - Варна! Четете я без редакция:ДОПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС НА БСП СЕРГЕЙ СТАНИШЕВДОЧЛЕНОВЕТЕ НА ИБ НА НС НА БСПУважаеми др. Станишев, уважаеми членове на Изпълнителното Бюро.Пишем Ви със загриженост и притеснение за бъдещето на Варненската партийна организация. Загриженост и притеснение, породени от стила и методите на работа на нейния председател Борислав Гуцанов, от неговия морален облик и от поредицата гафов
217
13
 
13
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 11 години
До pimpalicious Гледахте ли Зайо Байо,като се регистрираше в ЦИК?Така беше се излъскал,че приличаше на аслан,готов за тепиха.Скучно му е на човека без Бойко,та попита къде се крие,на което журналист му отговори тихо-при Моника.Спинишев се усмихна завистливо.А бе,мачо си е мачо.БСП цял конгрес спретна за него,след 12 май отново.Бисмарк беще казал,че политиката не е наука,а изкуство.Бойко знае кога да се появи.Нека мижитурките се изговорят ,той ще ги смаже с две думи,изговорени откровено,искрено.
216
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко и Свинокьо пак се готвят да яхнат народа, мислейки че той е овче стадо от лош матр,ял. Ако това се случи, определението на Боко е абсолютно вярно.
215
7
 
11
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До ГМ ДимитровТова Боко и Цвъчко ли ти казаха да го напишеш?
214
14
 
16
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 11 години
До Посвещени на ГЕРБ, Б Откъдето е минала червената армия,всичко е опустушила и тя доведе комунистите на власт.Селата бяха затрити през 45-години тирания на БКПи българинът винаги е бил беден.Спомнете си празните магазини,15 г чакаш кола,за хората светлото бъдеще,за партийния апарат благините.Празнуват 122 години социалкомунистите,а за престъпленията,които са извършили,ни дума.Само си сменят козината.Спомнете си виденовата зима,прибраха последните спестявания на народа,създадоха си олигарсите
213
1
 
5
 
! Отговори
аС преди 11 години
Съчувствам им на тези от 25 МИР , калпав мат'рял...Все стари муцуни ...
212
6
 
11
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Една добра стратегия от страна на Станишев да разкара старите муцуни Овчаров и Петков. Дали ще му изиграе лошо шега, тепърва ще се разбира, но като цяло има доста нови лица от БСП-то... Интересно ми да видя ГЕРБ как са?
211
1
 
11
 
! Отговори
до 210 преди 11 години
До до софиянци : и тримата са зявили, че са българи и се чувстват такива, баси първосигналния маргинал. За нормалните хора като нас е важно кои с какви икономически и социални програми иска нашето доверие. Така разсъждават цивилизованите хора, преди да дадат гласа си, *** гледат кой е по- ербап, кой е по бял или черен, кой е гей или хетеро.
210
8
 
17
 
! Отговори
Чакаме нова серия преди 11 години
лакардии как комунистите убили дядо му на "героя". Нищо че е напуснал родната пожарна по политическим причини - несъгласен с деполитизацията и не е върнал партийния билет на партията майка БКП
209
5
 
7
 
! Отговори
papuri mandakov преди 11 години
Някъде прочетох:,,Престъпление е да се гласува за ПРЕСТЪПНИЦИ''
208
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До истина 229Da se nadqvame! Problemat e 4e nas balgarite ni kontrolirat emoziite ni, koeto e predpostavka sa uspe6no promivane na mosazi.
207
2
 
18
 
! Отговори
истина преди 11 години
Никой не очакваше оттеглянето на Г-н Бойко Борисов.Това беше " ефекта на бумеранга""Конструктивната " опозиция пусна "Духа от бутилката" ,за да създаде размирици в края на мандата. И не посмяха да съставят правителство........а вече няма и да могат
206
5
 
8
 
! Отговори
nns преди 11 години
Няма нужда и от тримата,видяхме ги какво правят,имаха тая възможност..
205
2
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Титаничен сблъсък може да има само между ТИТАНИ, а тук имаме по-скоро ВЗАИМНО ОБЛАЗВАНЕ НА ***........
204
11
 
15
 
! Отговори
прекалено е 223 преди 11 години
Не отнемай суверенното право на Г-н Бойко Борисов - 100% си е българин и милее за народа си.
203
10
 
11
 
! Отговори
E.... преди 11 години
Верно триема експремиери, ама двеама от тях си изкараха пълни мандати. *** требваше да се кандиадтира и да си го мери с Жан!
202
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво представляват "изборите" в България:Какво ще обичате? Да бъдете обесен, разстрелян или удавен!И хората безотказно започват да се карат кое е "по-малкото зло"...
201
8
 
10
 
! Отговори
До 210 преди 11 години
"За кого ще гласувате? От тримата само единият е българин ."Поправка: - От тримата НИТО ЕДИН не е Българин!