Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
4
 
13
 
! Отговори
ЖороПърви преди 11 години
Циклотронът е закупен с пари от болницата, тоест с пари от здравните осигуровки! За какво да му благодарим? По тази логика пенсионерите да му благодарят, че лично той и плаща пенсиите, абе с няколко думи всички да му благодарим, че сме живи.
221
1
 
15
 
! Отговори
факт преди 11 години
Тоя толкова го обича народа че без гавази не може да направи и една крачка,ама се прави на мъж...Иначе типично по мутрнски с чужди пити помен прави.
220
3
 
17
 
! Отговори
Моряк преди 11 години
Боко, ама бива ли да се хвалиш-че и тези пари не открадна?
219
2
 
15
 
! Отговори
До 227 преди 11 години
Пич я ми кажи кога точно Станишев е бил комунист....Да не би и той да си е напуснал работата в името на партията- майка?
218
2
 
14
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Няма ли един умен в герб да му каже на тоя ,че циклотрона ,не е скенер.В края на краищата вместо да откраднати тези пари като и 2 -та милиарда,пък колко ние обикновените хора не знаем.Вие бяхте управляващите и бяхте длъжни да ги дадете.Така и така съсипахте този народ,поне се погрижете и да може да се лекува. Да не сте дали парите на герб.Дим да ви няма.
217
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света.Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия
216
4
 
13
 
! Отговори
гавра преди 11 години
Публикуването на снимката на този престъпник е гавра с всяка българка и с всеки българин!
215
0
 
8
 
! Отговори
станишев преди 11 години
където защитава научно изследване на тема Съвременна външна политика на Русия.Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г.,[6] когато придобива българско гражданство и се отказва от руското.
214
2
 
11
 
! Отговори
бода преди 11 години
Тоя излезе от хралупата.Ами от ГЕРБ кой е казал че не е от ГЕРБ.Всичко е от ГЕРБ.
213
3
 
15
 
! Отговори
църкви и гробища преди 11 години
ЕТ "герб-Буда": ние закриваме училища и болници, а за народа строим църкви и гробища.
212
3
 
14
 
! Отговори
желе преди 11 години
От много мъдри мисли, мозъкът на Буда вече се е желирал.
211
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
комунистите в корея!
210
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП - са крадци.
209
2
 
15
 
! Отговори
за циклене на паркет преди 11 години
Пожарникарят: циклотрона може да го използвате и за циклене на паркет! Ако не е асфалтиран, разбира се!
208
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъжното в България е, че народът позволи една група - наистина голяма, но не по-голяма от целия народ - група от най-жалки престъпници - да му вземе страха и да го управлява като страхливо стадо. И за това си е виновен народът. Стадото. Не глутницата овълчили се ***. Помислете: от трийсет и даже от осемдесет години кои са героите на народа? - бандити и пладнешки разбойници. След 1944-а се намърдват на върха на държавата. След 1989-а подобни неграмотни *** със сила отново взеха властта.
207
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато БСП и ДПС купят нещо с парите на народа - ЗА НАРОДА , тогава ще гласуваме за тях. Засега ще гласуваме за ГЕРБ.
206
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП са като кърлежите и бълхите - те трябва да пият кръв от народа . Ако ги оставим сами те ще умрат.
205
4
 
15
 
! Отговори
Гарантирано преди 11 години
300 000 българи се друсат всеки ден. Гарантирано от ЕТ герб-Буда!
204
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бюджета = данъци от народа . Начин на изразходване - БСП - ДПС - кражба , ГЕРБ - високотехнологична апаратура.
203
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко и всички от ГЕРБ са бивши комунисти. Може само да се спори кой е по-голям комунист. Станишев или личната охрана на Тодор Живков?НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП(БКП)ДС ВЪВ ВЛАСТТА!