Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
9
 
5
 
! Отговори
до259 преди 11 години
Сашко нервничи и не възприема добрия тон на своя гостенин.Това е все едно да си поканиш гостенин и да се опиташ да го обезглавиш.Сашко се държи като отявлен комунист.
241
4
 
11
 
! Отговори
Росен преди 11 години
Боже господи този все още се мисли за тебе Прости му господи той не знае как живеем ние които ни строиме магистрали и не ядеме асфалт а и не крадеме защото сме по глупави от него Вечная памет ГРОБ и Господи помилуй ако БУДА пак си купи изборите
240
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новия "циклотрон" е факт поради факта, че ние българите си плащаме здравните осигуровки и данъците! Да не би ББ или някой от герб да е извадил пари от джоба си за него? Хайде ГЕРБ престанете с ПРОПАГАНДАТА.
239
2
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Като мутирали комуноиди ГРОБарите и техния главатар могат само да харчат ЧУЖДИ ПАРИ.И да се тупат непрекъснато в гърдите.(Освен ако не ритат футбол в работно време.)
238
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво - В България лекуват от рак - ЧУДО НА ЧУДЕСАТА
237
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато си *** физкултурник не знаеш как и какво да говориш и ставаш смешен.ЦЦ е най големия ***
236
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ ОТ СНИМКАТА НЕ РАЗБРА, ЧЕ ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ. ЗАТОВА НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ ДА НИ ПИПА ПАРИТЕ И ДА КАЗВА- АЗА, АЗ , АЗ
235
2
 
19
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо, заяви Бойко Борисов."Има една народна приказка: "След дъжд, качулка!"Майка ми умря от рак и така и не дочака въпросния циклотрон!!!Обясниха и, че трябвало да чака ред 6 месеца.Защото Бойко Борисов постави каруцата пред магарето, ама това той не го казва, затова аз ще го обясня: Резна лентичката на новия ПЕТ скенер, но за него нямаше консумативи и внасяхме отвън!
234
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САШО ДИКОВ РАЗНИЩВА ПО НОВА ТВ В МОМЕНТА ЦЕЦО.
233
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПУСНЕТЕ НОВА ТВ
232
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквар това от твоите пари ли е ири та Герб.Нагъл си с парите на хората Вървете си тиквеници.
231
4
 
15
 
! Отговори
да-да,ама не преди 11 години
Ей на това му се вика ***...Тая мутра раздели България на ГЕРБерофили и ГЕРБерофоби.След ГЕРБ и потоп.Бог да пази България.
230
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САШО ДИКОВ В МОМЕНТА МАЖЕ ЦЕЦО ПО НОВА ТВ. НАПРАВО ГО СМАЗА !
229
2
 
8
 
! Отговори
FBI преди 11 години
Само Тодор Живков досега е слизал от политическата сцена толкова светкавично, колкото Борисов Живков с безпомощен вид, а Борисов с ядосан. Но и двамата се оттеглиха с едно и също покорство, сякаш са били пометени от по-висша воля. Само че Живков наистина си отиде, а Борисов ще остане.
228
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ТИКВОТРОН 3000" в действие!
227
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не благодарен и глупав народ.
226
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора ЦЦ е болен човек. Току що в студиото на Сашо Диков служител от НСО наля вода от специална бутилка в чашата на ЦЦ. Ужас ,какви хора са ни управлявали , тези хора трябва да се изритат от политиката и не само от нея но и от Б-я. Тази болезнена самовлюбеност на ББ и ЦЦ ще унищожат държавата.
225
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бюджета = данъци от народа . Начин на изразходване - БСП - ДПС - кражба , ГЕРБ - високотехнологична апаратура.
224
1
 
18
 
! Отговори
Ъ !! преди 11 години
иМА ГО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ПАРИ,НА ПАРИТЕ НА ХОРАТА,КОИТО ВИЕ ЗАБРАВИХТЕ !!!!
223
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В болницата във Варна няма в тоалетните тоалетна хартия,моля ГЕРБ да осигури.