Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
4
 
21
 
! Отговори
политически труп! преди 11 години
Този престъпник, агент Буда, така се държи, че все едно още е мин.-председател, и все едно, че народът не го е изхвърлил на улицата, заедно с кирливата му "герб"! Престанете да му показвате омразната физиономия и престанете да правите платени репортажи за него! Разберете, че "герб-Буда" умря, и че агент Буда е един разложен политически труп!
201
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а 2 милиарда от здравната каса къде потънаха? Кжате, бе герберасти нйедни!!!
200
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
емигрират такива като Галеви
199
6
 
19
 
! Отговори
факт преди 11 години
С помоща на ГЕРБ България се върна 20-30 години...Факт е,нали ?
198
5
 
21
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Както казах. Вместо да триете коментар - никога повече не публикувайте снимка на Борисов на фона на българското знаме. Това е гавра с националния флаг.
197
5
 
20
 
! Отговори
това ли искате? преди 11 години
Ако искате да ви управляват агент Буда и Цецо Лажецо, значи искате да има повече емигрирали, повече умрели, по-малко новородени, повече безработни, повече полудели, по-ниски детски, по-ниски пенсии и заплати, по-малко пари за лекарства, повече онкоболни, повече мутри, повече бити и убити, повече самозапалили се и повече от другите самоубили се? Наистина това ли искате?
196
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Станишев много го е страх Бойко да не се върне от тия 250000 закрити фирми 90% са само на документи работещи с цел теглене на ДДС и голям процент от него влизаше в касите на Тройната коалиция, но няма вече спряха им кранчето. Според мен усеща колко е дребен и нещастен пред Бойко и започва да изпада в паника, очаквам все по-големи лъжи и небивалици от него.
195
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подсигуриха и много пациенти. С тази грабителска политика.
194
4
 
17
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 11 години
Тикво, Тиквооооо... апаратурата е осигурена с МОЯ помощ и с МОИТЕ пари, клоун такъв!
193
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бюджета = данъци от народа . Начин на изразходване - БСП - ДПС - кражба , ГЕРБ - високотехнологична апаратура.
192
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато БСП и ДПС купят нещо с парите на народа - ЗА НАРОДА , тогава ще гласуваме за тях. Засега ще гласуваме за ГЕРБ.
191
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е голяма заслугата , защото различните правителства има различни приоритети .. и може да кажат съжеляваме , нямаме 5 милиона за една машина ,ще ги дадем за социални помощи на малцинствата ...Ето например служебното правителство сега каза , че взема 20 милиона от строителството на магистрала Хемус до Шумен , тоест спира се строежа и се дават за помощи
190
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за тези които хранят ББ ще им кажа че ГЕРБ също така осигуриха парите и за 3 ДЕТСКИ ГРАДИНИ във Варна само че знаете ли парите стоят в банкови сметки ето за това ще гласувам за ГЕРБ а бие хеитъри си захапете г-за
189
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неразбиращият Борисов е проблем на всеки един от нас, включително на влюбените в него.
188
1
 
9
 
! Отговори
valkata преди 11 години
da be ,shto ,si mislish che nishto ne e napravil,kupiha s cvetelina darjavata.
187
0
 
17
 
! Отговори
Венци преди 11 години
dnes.bg/stranata/2013/03/30/ciklotronen-kompleks-spasiava-jivoti-vyv-varna.184200Предната статия с дата и час 30 мар 2013 13:53Пише следното:"Стойността на циклотронната апаратура е 5 милиона лева, а средствата са осигурени изцяло от бюджета на лечебното заведение"Къде е намесата на герб в болницата ?! осигуриха специалисти в проектирането ли ?! пари за дограма ли дадоха? Акъл ли ?!
186
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До RogerЕто го отговора ти ... не е от бюджета на болницата -днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона ... явно са гласували министрите от ГЕРБ и са ги осигурили и затова днес има Циклотрон във Варна
185
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ БЕЗ ЦЕЦО И ББ ...ЩЕ ИМА ПО-ДОБЪР ОБЛИК!
184
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Високият рейтинг на даден политик не означава друго, а това, че той бива харесван от малоумното мнозинство!?
183
0
 
23
 
! Отговори
Roger преди 11 години
Този циклотрон нали беше изцяло финансиран от бюджета на болницата?! Сега пък Бойко го бил построил? Според закона за бюджета на здравните заведения се отпускат фиксирани бюджети, които самите заведения абсолютно самостоятелно определят за какво ще харчат. Наглостта на ГЕРБ няма граници!