ГЕРБ няма да се коалира с БСП и с „Атака“, кълне се Цветанов

"Имаме ясна визия за бъдещото управление"
Обновена: 10 апр 2013 17:09 | 10 апр 2013 16:46, Веселина Йорданова
290
ГЕРБ няма да се коалира с БСП и с „Атака“, кълне се Цветанов
Цветан Цветанов говори за свършеното в МВР. Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ няма да се коалира с БСП и с "Атака", а ако се наложи, можем да бъдем и конструктивна опозиция, няма да бъдем популисти, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който участва в Брюксел в конференция „България на кръстопът – актуални вътрешнополитически предизвикателства”, която се провежда в Представителството на Бавария.

Имаме ясна визия за бъдещето управление и ясен отчет за свършеното, каза той. Хората не протестираха срещу правителството, а срещу високите сметки и монополите в България, заяви Цветанов, обяснявайки, защо правителството е подало оставка.

От нашите политически опоненти се тиражираше, че изборите ще бъдат фалшифицирани и манипулирани, ако правителството получи мандата си. Януари българските граждани получиха изключително високи сметки за ток от електроразпределителните дружества. Редовните избори трябваше да бъдат проведени юни – юли. Предсрочно провеждане на изборите два месеца по-рано няма никакво въздействие върху промяна на политиката на бъдещето правителство, е категоричен той, цитиран от "Фокус".

Борбата с битовата престъпност ще бъде един от основните акценти в следващия мандат на ПП ГЕРБ. Битовата престъпност е функция на високата безработица, миграционните процеси, смята Цветанов. Според него, ако в българския парламент влязат 10-12 партии, след като в изборите участват 45 политически субекта, това означава липса на политическа отговорност, дестабилизация, популизъм, който ще доведе до спиране на европейските фондове.

Цветанов се похвали със задържанията на групите за отвличания и за магистрални грабежи. Според него с неутрализирането им, тези престъпления са престанали.

Групата „Октопод”, едно от тези лица беше съветник в ДАНС. Успяхме да се освободим от подобни лица, да започнем разследване на това, което са правили, и тече съдебен процес, обясни той.

Бившият вътрешен министър се похвали още с разбити 7 лаборатории за производство на фалшиви евро и задържани през миналата година 16 тона хашиш в сътрудничество с партньорски служби.

В тежката организирана престъпност, голяма част от представителите на България, станаха лидери в групите. Миналата година бяха задържани 3,5 тона кокаин в Испания, каза Цветан Цветанов. Успяхме да задържим 3 тона кокаин с 22 българи и един плавателен съд; по-късно – още 500 кг на две яхти, под британски флаг, но собственост на български граждани, уточни Цветанов, който разказа и за дейността на сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо.

За миналата година съвместно с Европол са задържани 108 българи за източване на кредитни карти.
Намаление на взривовете, контрабандата на цигари и жертвите на катастрофи по пътищата отчете още Цветанов.

Продължава делото за терористичния акт в Бургас. Има сериозен напредък, за да направим обоснованото си предположение за военното крило на „Хизбула”, съпричастно към този терористичен акт. Делото продължава, в момента текат съдебните поръчки”, каза ексвътрешният министър.

Присъстващите на презентацията получили диск с основните акценти в следващия мандат на ПП ГЕРБ – финансова стабилност, приоритети за подобряване на условията за живот на българските граждани, по-бързо излизане от кризата.

Не ги хвалим заради предизборната кампания, говорим въз основа на факти, а не защото сме едно политическо семейство, заяви  зам.-председателят на ЕНП в ЕП Манфред Вебер за ГЕРБ.

По времето на правителството на г-н Борисов станахме свидетели на силен проевропейски дух и желание да работим заедно. Беше удоволствие да работим с такива партньори. Знаем, че не всичко е направено, каза Манфред Вебер. По думите му, когато е дошло на власт правителството на Борисов, е било поставено пред много въпроси за решаване. „В последните години беше постигнат много голям напредък във всички области. Шенген и присъединяването е поетапен процес. Първо въздушните граници, после останалите. Знаем, че все още не сме стигнали до там, защото социалистическото правителство е контрапродуктивно. България и Румъния очевидно вървят заедно, сега очевидно слабостите са в Румъния, не са в България, каза Манфред Вебер.

Социалистите обещават неща, които няма да могат да направят – по-високи заплати, дават чудесни обещания. Но там, където са спечелили социалистите в Европа, ставаме свидетели само на разочарования. Във Франция, нашата съседка, Оланд обясняваше какво ли не, но там растежът се забавя, расте безработицата. Това става, когато социалистите дойдат на власт, каза още Вебер.

По-късно пред журналисти Цветанов заяви, че като вътрешен министър е работил добре с Цветлин Йовчев, докато той беше председател на ДАНС.

Цветанов не коментира оставката на Йовчев като началник на кабинета на президента, като посочи, че това е негово решение и на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли Едно нещо от което Герб да не са се отметнали?Награда ще обявя ако има!!!
194
1
 
3
 
! Отговори
Джедай преди 11 години
До Анонимен245, 246Знам си историята, имам и гордост, но това твоето е някаква неовладяна истерия, нямаща общо с българщината. Четох някъде, че крайните прояви на национализъм се предизвикват от дефекти в мозъка, със същите деформации като при епилепсия. Помисли дали нямаш медицински проблем!
193
1
 
7
 
! Отговори
Цвъкам преди 11 години
Кажи сега Виф-аджийче неграмотно в столична община си купи 6 апартамента,а като министър кво си купи за 4 години с бюджет по 1 000 067 000 лв всяка ? В министерството ти не те понасят щото и постни пици нямат хората, а банички с извара. Защо подслущваш фирми и във всеки офис на НАП има отдел с 50-на подслушвача ? Защо бе Цвъки така съсипахте България ? Не ви ли стигна тоя раздут бюджет че ограбихте и пребихте чужденците по тъмно? В тея сървъри защо пазиш на бабите от село разговорите ? ЗАЩО БЕ?
192
1
 
3
 
! Отговори
Руми преди 11 години
До АнонименНе, ти не ме разбираш. Аз казвам просто, че да знаеш езици може да ти е само +, да си по - високоплатен, да имаш по - голям шанс за развитие. Какви роби? Според мен колкото по - ограничен си, толкова по - голям е шансът да станеш роб, но както и да е.. Че не знаеш много езици не е срамно, но е тъпо да малоуважаваш труда и сподобностите на другите хора.
191
0
 
5
 
! Отговори
Джедай преди 11 години
До of 231Какво се пениш, всички така ви наричат, защото загробихте България! Трябва да се казвате ТБС, Турция, Бойко, Сатаната!
190
2
 
4
 
! Отговори
of 231 преди 11 години
мега тъпо ..........абревиатурата е ГЕРБ , като България ,Бойко и Бог!Опитваш се да насаждаш комплекси и да дезориентираш .......мега тъ...
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дали ще можем да ти повярваме гн Ц.Ц на Касим Дал сте обещали че ще давате турски предавания 24часа ако държиш на думата ще гласуваме за вас.
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 240 Не, не се казвам Бойко.Член съм на младежкото БСП и поствам с 20 различни имена
187
2
 
4
 
! Отговори
Джедай преди 11 години
До Анонимен238Споко, брато, аз те разбирам! Ти си орангуран миришещ на джибри, и се самоубеждаваш, че това те прави мъж. Ученето на езици ти е трудно, ученето изобщо ти се вижда "*** работа". Случайно да се казваш Бойко?
186
2
 
3
 
! Отговори
Руми преди 11 години
До Анонимен 237Ти не си добре май?! Човекът, който си подбира персонал/работодателят е в правото си да търси хора, които да му бъдат полезни. Ако му трябва човек, който да комуникира с немци например, много ясно, че ще търси човек с перферктен немски. Просто не мога да те разбера? Какви роби, истински мъже и сие? Изтрещяхте, бе хора..
185
1
 
8
 
! Отговори
+ преди 11 години
. Хората не протестираха срещу правителството, а срещу високите сметки и монополите в България, заяви Цветанов, обяснявайки, защо правителството е подало оставка. Гнусна, нагла лъжа на ЦВИНОКИО.
184
6
 
3
 
! Отговори
до БСПин преди 11 години
За БСП ще гласуват САМО всички участници в гей-парада!
183
6
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
Вижте част от директивите на Позитано - как *** се обучават на манипулации: " Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец,Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. "
182
3
 
3
 
! Отговори
хах преди 11 години
Спасението за България е да се гласува за БСП независимо дали ги харесваме. Независимо дали ги харесваме??? Това заповед ли е?
181
1
 
5
 
! Отговори
цвъкналТОЙ преди 11 години
"..За миналата година съвместно с Европол...Намаление на взривовете, контрабандата на цигари и жертвите....отчете още Цветанов..." Абе Цвъцко нали именно заради твоя контрабанден канал за цигари дето заливаш цяла Европа не ни приемат в Шенген, дори преди 2 мес Германия заплаши с вето влизането ни ,заради окрупняване на престъпността в мега-картели под твое ръководство и ДДС-измамите на брат ти Дянков-пицата,а Боко рита мачлета и похърква на световни форумчета и ходи с 10-на преводачи.ВЕЛИКИ СТЕ!
180
2
 
4
 
! Отговори
Руми преди 11 години
До224"прилежна, робска ,англосаксонка колония) , единствените поприща за развитие са в сервитьорството и проституцията"Еми да, може би са на английски обявите, защото хората си търсят служители с език. Сигурно от това имат нужда, знам ли.. Трудно ще ви е на вас, "НЕприлежните НЕанглосаксонци", тъй като гледам напоследък в джобса обявите дори за сервитьори често са описани на друг език или ако не това, то поне са написали 1-2 езика като изискване. Голяма дискриминация, голямо чудо. Тц тц.
179
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов посетил днес Националния природонаучен музей и пита:- Този *** какъв е? ...Обяснили му за някакъв си ***, но никой не казал, че това било огледало....
178
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МимаПрава си! средноинтелегентен не но високоинтелигентните сме с ГЕРБ! :D:D:D
177
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А преди Боко да ви почерни живота на кво дередже бяхте? Шефчета? Как пък държавата ви остави без работа? Държавни чиновници ли сте били? Аз не познавам способни хора, които да се оплакват от друго, освен от мързелив и крадлив персонал. Четейки ви, знам, че не лъжат!
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 216Грешиш малчо! Убеден съм че не знаеш що е то социалист! Тия от БСП са просто шайка разбойници без идейни МУТРИ! Надяват се да ни излъжат пак ама нейсе! Да си държат парите в Кипър и да не се вясват тук! Те ще свършат. Ще ги изхарчат. Те не могат да развиват никакъв бизнес освен да крадат! Кражбата е бизнеса им!