Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България

Определи посланията на Борисов и Радев като “средновековни”
26 юни 2024 15:26, Инна Ангелова
144
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият премиер на Република Северна Македония Християн Мицкоски отговори на коментарите, направени по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев, който заяви, че “маските са паднали”.

“Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Премиерът на РСМ допълни, че е готов да говори и с Бойко Борисов, и с Румен Радев.

“Пожелавам на Борисов да направи правителство, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейското знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си превият гръбнака, нямат намерение да подписват всичко, а политици, които са готови да говорят по документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, заяви Мицкоски.

Министър-председателя на РСМ допълни, че за да бъдем добри съседи, в добри отношения, е важно да има взаимно уважение, допълва БГНЕС.

Той отново припомни Съда по правата на човека в Страсбург за съществуването на македонско малцинство в България. "Така че днес имаме един безспорен факт чрез потвърждение от Съда по правата на човека в Страсбург, а това е, че в България има македонско малцинство. Издадени са 14 присъди от Съда по правата на човека, че в България има македонско малцинство, чието право да се организира в неправителствена организация, да не е в Конституцията, в неправителствена организация, за съжаление при такъв тип политици като г-н Радев е отречено. Призовавам за добросъседски отношения на двупосочна улица, за съвместно намиране на решение, защото ние като добри съседи трябва да обсъждаме, на базата на аргументи и факти, а не да политизираме това и да го свеждаме до низки страсти, този народ направи много за европейското бъдеще и очаквам Европа да върне на тази нация и тази страна“, добави Мицкоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Балкани
Нови над 650 случая на морбили в Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ми няма Мицоски, но и България няма да коленичи.
137
0
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 1 ден
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Така наречената Расийска Федерация се пръкна през 1991 година. Измислена история. Българска писменост,холандски флаг,византийски герб,съветски химн.
135
1
 
1
 
! Отговори
До 133 преди 1 ден
Приликите с Русия и Украйна ще са от момента, в който изпратим войска в Македония. Колкото и да са щурави макетата, вече си имат независима държава, която ние първи сме признали и ние нямаме никакво право да изпращаме войски там. Има и други начини да водим достойна политика в защита на своите права и история и визионерска политика за бъдещето. Друг е въпросът, че сме с некадърни управляващи. Така, че не, не е ситуацията като с Украйна и Русия.
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Коленичили сме и ще коленичим само пред майка Сърбия! Затова си сложихме сърбин вицепремиер, който да отговаря за отношенията между общностите в страната!
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя като му чета изказването премислям че ние сме в същото положение като Русия с Украйна един народ който насила иска да се нарича по някакъв начин който никога не го е имало. И търси по всякакъв начин да се легитимира като такъв като се опитва да пренастрои обществата в негова полза с помощта на външни сили.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Доклкото разбирам те се борят България да признае на реципрочен принцип наличието на македонско малцинство у нас или поне да изпълни решеният на международния съд по правата на човека!
131
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 2 дни
Наистина не разбирам защо не прекъснем всякакви контакти с тази озлобени млаки човечета докато не се опомнят кой ги е признал за първи път (най-голямата ни грешка) и не сведат малко глави засрамени. Прекъсване на всички БГ документи и най-вече паспорти на северно македонци и да си живеят у велика Македония и да си се величаят там!!!
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
всичко е пунта мара, всички са с фирми в София и бг паспорти ,ама като да ходят на избори , досущ като нашите пеевци
129
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Само не разбрах - и шиптърите ли не искат да влизат в ЕС, като макетата и Мицко!?
128
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
МалоуменМицко
127
2
 
14
 
! Отговори
Еден Албан преди 2 дни
Вие няма да коленичите, но албанците ще. Благодарение на ръката на САЩ и ЕС те получиха такива права и привилегии в Северна Македония, каквито няма друга нация в света. Сега ни трябва нещо повече, те да станат фактор за стабилност на Балканите, а македонците заедно със сърбите - геноцидни.
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пъч, пъч, пъч - пъчи се пръч!
125
5
 
6
 
! Отговори
Off преди 2 дни
В момента Мицо е на колене пред сърбите. Жална му майка.
124
6
 
4
 
! Отговори
:))) преди 2 дни
Тоя паун ги работи нашите,а те не могат да се усетят!
123
5
 
3
 
! Отговори
Перо Антич СФРЮ преди 2 дни
ZIVELA YUZNA SERBIA - VARDARSKA BANOVINA....SRBSKA BANOVINA !...JAAAAA..Beograd e so vas, braca ...VI ste Banovinci, ni ste Makedoneci .
122
2
 
16
 
! Отговори
така е преди 2 дни
До Анонимна Когато сърбина предложи да си разделим Македония,желю отказа,защото тя била българска!Българина е слаб политик!Освен да се навежда друго не знае!
121
3
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 дни
Мицкоски, не само ще коленичите, а и ще се на...ду...пи..те.
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
много ги е страх, че признаят ли българите, ще се окаже че всички са българи, сега ги е страх да кажат
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
северна македония последно на кого е щат, на сърбите или на сащ?