Найденов поиска да го пазят

Разпитаха ексминистъра като свидетел по делото за незаконно подслушване
Обновена: 25 апр 2013 14:44 | 25 апр 2013 12:20,
224
Найденов поиска да го пазят
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан като свидетел по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, образувано по сигнала за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и магистрати.  Това съобщиха от прокуратурата. 

Найденов е поискал лична физическа охрана и са взети мерки за неговата защита. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, уточняват от прокуратурата, без да дават повече подробности.

Сутринта Найденов хвърли „бомба“ в ефира на bTV, като обяви, че МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Ексминистърът твърди, че целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно. 

Още по темата
След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.

Прокуратурата повдигна обвинения на висши служители на СДОТО. С обвинения се сдобиха  Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов, както и началникът на отдел Радко Димитров.

Според прокурорската проверка Радко Димитров изтрил данните от спецавтомобила на МВР, като използвал отвертка след внасянето на сигнала от Станишев. Димитров обяснил действията си с това, че системата е била претоварена и не е могла да работи.

Вътрешният министър Петя Първанова обаче лансира тезата, че нямало саботаж на проверката, а апаратурата не работела. Версията й беше потвърдена и от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Той беше категоричен, че информация не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хора предадоха Борисов Ако ГЕРБ не спечели на 12 05 2013 няма да разберете за далаверите в енергетиката и кредитните милионери заменките зад това стои БСП
99
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно какво мислят в ЕНП за мащабните фалове на Бойко и Цецо? Няма да се учудя ако Бойко излезе довечера по всички канали едновременно и каже, че Меркел го е подкрепила. Гьонсуратлъка му няма край.
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти може и да искаш да те подслушват, но в свободните страни хората не желаят. Ако искаш да живееш в Биг Брадър хората не желаят. А дали е нормално да се подслушва, мисля че хъканети и мъкането на Цветанов, че нямало такова нещо и че не знаел, само показва колко е гузен и се срамува от постъпката си. Със сигурност този скандал показа, че ГЕРБ подслушват хората и второто е че са лъжци, щом се кълнат че не подслушват а го правят. И двете са достатъчни, за да им обърна гръб.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента - борба за власт на всяка цена и то ЖЕСТОКА, ГРОЗНА И ПОДМОЛНА. Дано на изборите хората да знаят какво правят - защото ни е необходимо правителство, защотоТРЯБВА ДА ОЦЕЛЯВАМЕ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА!
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изкара им кирливите ризи -браво
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички "популярни" политици на прехода скачат срещу Цветанов- и му правят безплатна реклама -Евала умници, продължавайте все така
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен108Абе ,Да не се занимаваме със скапаната политика а ?..."Щурците, чиято музика бе забранявана от БКП/бсп " ...това какво е ?Щурците, уважаеми ,пееха по разни комсомолски фестивали и бяха галеници на власттаПосле Маричков обърна резбата и създаде мита че били ... някак си репресирани ...
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само да не излязат с номера, че Борисов не е знаел! Във време което бъка от информация, не може да не е знаел, а и е бил длъжен да знае. Само да не си измива ръцете със Цветанов!
92
2
 
12
 
! Отговори
ined преди 11 години
Щом МВР ще го пази нищо чудно след някой друг ден да го намерят самоубил се с няколко куршума в главата.
91
5
 
13
 
! Отговори
преди 11 години
Да сведем глави и да почетем с минута мълчание паметта на ГЕРБ, почивайте в мир, тикви
90
8
 
12
 
! Отговори
Лицето на протеста преди 11 години
Достойна и мъжка постъпка на Найденов. Поздравления!
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда официално защити Цецо... Мафия, какво да говорим. И Миро защити. Бойко ще чака да види кой ще победи и ще застане до него. Или зад него
88
10
 
14
 
! Отговори
Лъчи преди 11 години
Искам винаги да ги подслушват, искам денонощно да ги слушат иначе не става. ГЕРБ пак ще управлява, колкото и да не ви се иска.
87
8
 
10
 
! Отговори
э преди 11 години
Цялата "политическа класа" се надигна срещу законните подслушвания, наричайки ги незаконни, защото разбра че при Борисов и Цветанов няма да им вървят далаверите по старому но Октопода и на тях им видя сметката - край с асфалта, пастите идват , знаем кой майстор ги поръча,Орешарски само ги носи,но ще ви заседнат!
86
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Екстра си играе ролята Найденов. Сега трябва да внуши на народа страх. Само да не му излезе сметката крива.........точно сега Трактора ако го опушка БСП със сигурност ще дойде на власт. А това за Алексей е най-важно. Дано да съм лош пророк.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички политици трябва не само да се подслушват, но и да излъчват СРСтата в медиите -важи най-вече за БГ политиците.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
--126Няма начин ДСБ ,да не вземе поне ----0.03% ,на изборите ,КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ!
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ е мафия, в която се бият различните кланове за власт. Ето това е реалността
82
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексей и Бойко са си най-добри приятели и само Цецо им пречеше на дружбата. Сега закономерно го разкараха, за да си действат в една престъпна група. Само че няма кой да гласува за тях
81
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕД НЕИСТОВИ НАПЪНИ ,...СДС,БСП/ДПС,НДСВ ,....СЛЕД 20 години ,СЪТВОРИХА ГЕРБ и АТАКА !Това са резултатите от прехода !