Найденов поиска да го пазят

Разпитаха ексминистъра като свидетел по делото за незаконно подслушване
Обновена: 25 апр 2013 14:44 | 25 апр 2013 12:20,
224
Найденов поиска да го пазят
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан като свидетел по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, образувано по сигнала за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и магистрати.  Това съобщиха от прокуратурата. 

Найденов е поискал лична физическа охрана и са взети мерки за неговата защита. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, уточняват от прокуратурата, без да дават повече подробности.

Сутринта Найденов хвърли „бомба“ в ефира на bTV, като обяви, че МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Ексминистърът твърди, че целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно. 

Още по темата
След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.

Прокуратурата повдигна обвинения на висши служители на СДОТО. С обвинения се сдобиха  Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов, както и началникът на отдел Радко Димитров.

Според прокурорската проверка Радко Димитров изтрил данните от спецавтомобила на МВР, като използвал отвертка след внасянето на сигнала от Станишев. Димитров обяснил действията си с това, че системата е била претоварена и не е могла да работи.

Вътрешният министър Петя Първанова обаче лансира тезата, че нямало саботаж на проверката, а апаратурата не работела. Версията й беше потвърдена и от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Той беше категоричен, че информация не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов се опитва да се докара пред прокуратурата, но и на него няма да у се размине, защото рушвета си е рушвет!!!
79
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес 2-та процента разлика между герб и БСП станаха 5% в полза на БСП. Не че червените пораснаха... Просто Буда вече е нежелан от никого, осеен от прокуратурата
78
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опааа каква стана тя? Герберчетата май си мислеха че са събрали достатъчно информация дори за техните си хора и се чувстваха сигурни че никой от тях няма да проговори от страх и сега хоп спукано гърне.Лошо Цветанов много лошо.
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде Миро ,...беш за ---Ирландия !
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миро е лопатата в ръцете на Бойко, с която Цветанов ще бъде заровен дълбоко в земята. Само че ние няяма да забравим кой ГАРАНТИРА за тях.
75
4
 
7
 
! Отговори
от 105 преди 11 години
Другари защо толкова много минуси? Това е част от автобиографията на вашият идол. Минусите за какво са? Не ви харесва биографията му или не ви харесва че напомням на хората що за стока е? Бихте ли споделили? Макар че не е от съществено значени де. По-важно е да излезе истината на яве.
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
113Електоратът на ГЕРБ е дошъл ,от 3-ната коалиция ,.....за сведение на посрещачите!КАДРИТЕ ----СЪЩО
73
1
 
7
 
! Отговори
cv преди 11 години
Скапаната Врачанска *** рекетира замеделските производители а сега с охрана която се плаща от мойте пари. Който *** прокурор му я е назначил да плаща. Рано или късно ще го гръмнат мършата скапана.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понеже на никой не му пука за хората и държавата, решихме да сме забелязани поне с подслушвания. И всеки си мисли, че е подслушван, демек значим. Нека да има всеки нормална работа и нормален живот в нормална държава, пък да видим дали ще ни занимава кого подслушват, дали изобщо го подслушват, защо го подслушват и законно ли го правят. защото трябва да е законно!
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МВР го пази от МВР ???
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакаме Цецо Шлифера в затвора в общата килия при електората си!
69
2
 
8
 
! Отговори
Рефер преди 11 години
Мача БСП - ГЕРБ е типичен селски мач, от АЛЧНИ ***!мисля да извадя червене картони на мутрите, крадците, ченгесарите и ***(социалисти)!
68
11
 
6
 
! Отговори
цеци преди 11 години
От четири години говоря че Емил Етрополски играе с *** и ще срине ГЕРБ вие не ме слушате.Всичко е измислено и режисирано:.БСП започва раздувката с подслушванията.След това се обажда Фаса че го следят.Подсилва нещата че ще ги убиват.ДПС приглася в хор за фон.Накрая излиза Миро Мършата и си мисли че нанася големия удар.Емил,Миро и Христо стоичков са селски тарикати но май си намериха майстора.
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
109 да му правиш като вятъра на очилатия ПЕС
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еиииии....завалията Пепи!!!! Мир на душата му!
65
14
 
7
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Кой е той: Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Херсонска област, СССР. Син е на Димитър Станишев бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП. Именно баща му скрива за радиоактивния облак над България от Чернобил. В резултат на това последиците са огромни и ще ги има поне близките 100 години. Тази дезинформация се равнява на геноцид. Гласувайте аз сина на лъжеца. Поляка Станишев.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ МУТРОХУНТАТА НА СЕКТАТА ГРОБ НА *** МАФИОТ БУДА
63
1
 
2
 
! Отговори
Мари преди 11 години
Ако човек погледне отстрани и не мисли, че всички тези игрички се пишат на продължението на неговия гръбначен стълб, много са смешни всички бивши и сегашни управляващи, ама той вятъра много бързо си мени посоката, просто не знаят накъде да тръгнат!!!
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво да го пазят, да му сложат една спирала и е готов.
61
1
 
24
 
! Отговори
Зодия Щурец преди 11 години
Почина Пеци Гюзелев от Щурците. Стига сте се занимавали с тъпата политика. Почит към един велик музикант ! Поклон !