Борисов предлага кабинет без Цветанов

В партията твърдят, че бившият министър ще стане шеф на депутатите
Обновена: 16 май 2013 10:25 | 16 май 2013 08:11, Елка Василева
425
Борисов предлага кабинет без Цветанов
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** В АДА И ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО..*** И МАФИОТ!!!!
145
21
 
38
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До АнонименТова което видях снощи по новините на Bulgaria on Air е, че бюджета почва да се пълни и нови 450 млн са пристигнали от Европа. В момента е над 4.5 млрд. Май ти си се вързал на пропагандата, че сме във финансов колапс. Не вярвай на червените шамани които винаги рисуват апокалиптични каритни, а гледай официални съобщения. Традиционно в началото на годината бюджета е нисък и почва да се пълни от второто тримесечие натам, когато постъпват приходите.
144
12
 
45
 
! Отговори
глас преди 11 години
Горанов равен на Дянков благодарим видяхме какви ги надробиха двамата . Гледайте какво представлява НЗОК - талоните свършват още в края на втория месец от тримесечието хората масово си плащат без значение дали си внасят здр.осигуровки. Събраните вноски бяха внесени в резерва на държавата.Липсата на пари в касата е от безработицата до която докараха народа тези умници икономисти -по всякакъв начин да стискат за гушата бизнаса. Въпреки всичко НАП взеха тлъсти премии .
143
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е прекрасна страна,има един недостатък живеят много Българи.
142
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Платените и неплатените /заблудените/ ГЕРБЕРИ се събудиха!"Няма заблудени наемници в ГЕРБ ЕООД.
141
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво сега? Зайо байо дългоухи го дадоха на прокурорската мечка?!
140
24
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обединиха се турци комунисти и *** срещу Българите и нямат търпение да ни оправят. а как ще ни оправят :))
139
12
 
42
 
! Отговори
До 162 преди 11 години
И на нас българите не ни пука за ***, като теб. Стой си там, където си и продължавай да миеш чинии. Между другото не се връщай в България в никой случай, защото от такива нещастници, като теб нямаме нужда
138
14
 
38
 
! Отговори
Гнъсни хора преди 11 години
Съсипаха бизнеса , такова законодателство приемаха и такива глоби ,че ... няма бизнес , и няма да има следващите две години ...
137
14
 
39
 
! Отговори
of преди 11 години
Късно е либе за китка....друго пееше доскоро
136
16
 
43
 
! Отговори
Твърдоглавец преди 11 години
Твърдоглавец е тоя Борисов!Може да си *** , да не ставаш за нищо свястно и човешко , а пък да се оттегли с достойнство е нещо непостижимо за тоя бандюга !Е като не става со кротце и со благо ще играе гьостерицата!Милост да не чака !
135
13
 
51
 
! Отговори
DEkadent преди 11 години
Алеле - пийте си хаповете ей, че днес много сте се превъзбудили поклонници на Боко и Цоко. Само не мога да разбера какви комунисти, какъв Станишев ви гони *** такива?! Боко щото не е комунист или Цецо, или това ла*но бившия външен, а може би Цецка или Фидосището??!! ВСИЧКИ СА ИЛИ БИВШИ ИЛИ ПОТОМСТВЕНИ! Набийте си го в чугунените глави прости най накрая! Като не искате да гласувате за комунисти / ми дигнете си малко овчия поглед - има и други партии! Проблема е, че сте облъчени телета...
134
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иво, Ивоооо, пропагандата ти е размътила мозъка. Каква финансова стабилност бе момче, не виждаш ли че държавата е пред финансов колапс. Няма пари за нищо, всичко е изхарчено. А колкото до фондовете, питай ЕС колко е усвояемостта. На последно място сме в Европа, а Дончев казва че бил на 103 % хаха. Ти на кого вярваш? Не мисля, че от Европа ще лъжат, нали така.
133
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се, че без Цветанов. Къде се е чуло и видяло затворник да става министър??!
132
12
 
51
 
! Отговори
БОЙКО преди 11 години
Предлагам ЕКСПЕРТНО Правителство! От утре тръгвам из страната да търся министри по кръстопътищата! Моля някой да ме насочи! След Белово към Пазарджик ще съм утре!
131
15
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеееееееееееееееееееее!Платените и неплатените /заблудените/ ГЕРБЕРИ се събудиха!Гле'йте сега какво става по форумите. Тъкмо сутринта нещо ги нямаше и можеше спокойно да си пишат хората.Раздали са си задачките - пълна мобилизация - кой на пресконференцията, кой зад клавиатурата на компа. Всеки вдъхновено независимо от възраст, раса, пол и занятие се хвърля в туй Гербаджийско предприятие. Спасяването на *** и Цвъ.Явно е време да затварям и да ходя да си гледам работата.
130
16
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С терористи и с ГЕРБ никога не трябва да се преговаря!
129
15
 
48
 
! Отговори
проект калинка преди 11 години
Боко е намерил нови калинки с фалшиви дипломи :)))
128
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахх целият свят ви се смее Българи ;) Вече не ми пука за БГ доказахте че сте *** и няма жал за вас!
127
12
 
45
 
! Отговори
льольо преди 11 години
game over,мутро!Не разбра ли?!