Борисов предлага кабинет без Цветанов

В партията твърдят, че бившият министър ще стане шеф на депутатите
Обновена: 16 май 2013 10:25 | 16 май 2013 08:11, Елка Василева
425
Борисов предлага кабинет без Цветанов
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
10
 
38
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Стенограма от СРС:Бойко: - Цецоо, дай там нещо срещу Цацаров, че много зе да пречи тоа! Некой СРС, да му спретнем някое мероприятие...Цецо: - А ще ме сложиш ли за министър на меверето?Бойко: - Абе, Цецо, не видиш ли к'во стаа? Ше те компенсираме някакси...Цецо: - ....нямам СРС-та на Цацаров....
265
13
 
45
 
! Отговори
vanko84 преди 11 години
боко и цоко + герберасите за нищо нестават некадърните некомптентни селяци герберасите изхарчиха резерва искаха и сребърния фонд, взеха нов външен дълг а познайте къде са прите
264
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Cherveni gadove. Za ednata vlast prodavate BALGARIA. Turci, mekereta , - samo lapane da ima. S tozi jalak GEI - komandir.UJAS ZA BALGARIA STE!!!!!!!!!!!!!!!!
263
10
 
47
 
! Отговори
стефанова преди 11 години
Както и преди кадрите в Герб са огромен проблем - Лъчо мозъка, калинка, миро мършата митко каратиста,Цецо физкултурника и.т.н. Нещо повече ако се случи някой по-интелегентен веднага бива изхвърлен и заменен с некадърен послушко.
262
8
 
36
 
! Отговори
SERGO преди 11 години
QYCETO OPRE NA DUPETO, A VOLE ?
261
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Angry Naj podhodiashti sa DPS iavno cherveno drugariche. I Mekeretata kato BISEROV sa ideakni. A balgarite sa "LOSHI". Sram me e ot BSP-DPS.Jalki hora
260
9
 
41
 
! Отговори
до КК преди 11 години
че той ако беше по-умен от вожда, нямаше да го номинират. Ти за 4 години не разбра ли кой е аршинът в ГЕРБ? Каквото стърчи над Вожда се реже...
259
9
 
43
 
! Отговори
Angry преди 11 години
Много подходящи за правителсво начело с тиква биха били: чичо Скруч - финансов, тримата *** - на образованието и науката, кап. Харис от "Полицейска кадемия" - МВР, прасето Порки - земеделски мин. и Пинокио - външен. Мдааа.................. ако не беше тъжно и изключително нагло, щеше да е наистина весело.
258
8
 
32
 
! Отговори
hara преди 11 години
До Ъ ! e -da , ama i bez nas moje . ako ni nqma nas , na kogo 6te pravqt teatar.
257
8
 
33
 
! Отговори
hara преди 11 години
До BULGAR$A Barekov teparva 6te go dav4at . kak 6te svar6i vsi4ko ----nqmam ideq . No e v negov interes , malko da smakne garda.....
256
10
 
40
 
! Отговори
кк преди 11 години
Владислав Горанов финансов министър!!!!!!!!!!!!!! Този човек е луд! Че това момче е много зле. Той вместо да дава акъл на Борисов, ще ходи да иска такъв от него. И тогава - ега ти джюмбюша! В колкото дебати са го пращали ГЕРБ, винаги се е предсатавял много по-зле от опонентите си. Той повтаря като папагал лозунгите на началниците си.
255
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А църнийот ***, ще ли да бъде пак министър на транспорта ?Извадете от панделата и Цар Киро, та менТаТа да му оправя пак далаверите, а може и зам.министър да стане - поне .Бременната скарида - зам.премиер и оня със съвсем голата тиква, който е търчи лъжи ...
254
9
 
36
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
До НИЛ-АТСвсички сме деца на бивши комунисти, само детр некои се крият и не смеят да си признаят... хаха!
253
8
 
41
 
! Отговори
Ъ ! преди 11 години
Абе кога най-накрая ние тъпите форумджий ще разбереме че всичките горе са едно,а ние долу само бръщолевиме и гледаме един и същ "ТЕАТЪР НА АБСУРДА" ??????
252
15
 
36
 
! Отговори
Tania преди 11 години
Апел Бълтари спрети тази комунестическа и жорналестическа война Стига ни пълнят главите с пропаганти Не позволявайте да ни управлянат комунисти и турци децата ни ще ичат турски ополне те си Българи
251
16
 
35
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
Ужасно е, че комунистите и турците ще ни управляват отново, като знаем, колко са крадливи! Хубавото е, че мутрите вече няма да са на власт! Дано народът осъзнае, че най-голямото зло от 1989г. насам се казва ГЕРБ! Но БСП и ГЕРБ са деца на една и съща майка! Все са бивши комунисти! Лошото е, че България загива! Няма спасение... единствения ни шанс е Българската антикомунистическа партия да вземе властта!
250
14
 
47
 
! Отговори
АЕГ преди 11 години
Все комунистите са ви виновни.Истината е,че голяма част от Вас и идея си нямат от политика.Просто сте научени да мразите " комунистите " , но защо? Никой не може да даде смислено обяснение.Станишев си свали имунитета на секундата,а Цвъки отказа? ЗАЩО? И като теглим чертата излезе,че така наречената демонизирана " тройна коалиция " е построила повече магистрали и пътища от ГЕРБаджийската мафия,която претендираше само с това.Да не говорим,че увеличиха няколко пъти пенсиите,майчинствата и т.н.
249
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е кой ще го подкрепи това правителство? Радан Кънев се оказа прав, като каза, че ГЕРБ берат плодовете на собствената си глупост.
248
17
 
41
 
! Отговори
BULGAR$A преди 11 години
Как стана така че Станишев раздава държажни пари на Моника ,а прокуратурата мълчи
247
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъшност ще се окаже че най накрая имаме не дирижирана прокуратура която ГЕРБ не могат да контролират! И сега най накрая виновниците от ГЕРБ ще си понесат заслуженото за спрялото развитие на България, за фалитите на толкова много фирми, за повишената безработица. 4 години ни се набива че криза било и че предишните били виновни. Ами имахте 4 години да оправите нещата, но ги използвахте за ваши облаги, станахте милионери всичките.