Борисов предлага кабинет без Цветанов

В партията твърдят, че бившият министър ще стане шеф на депутатите
Обновена: 16 май 2013 10:25 | 16 май 2013 08:11, Елка Василева
425
Борисов предлага кабинет без Цветанов
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
19
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КРЪГЪЛ СВЪРХ НАГЪЛ ***. МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА.
245
26
 
63
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Помните ли какво обеща Бойко преди изборите? Той обеща че не може да оправи положението ( доходите), обеща още асфалт, още замразени доходи, по скъп живот, и че ще започне да работи! Абе Буда, абе Боко стига вече. Не те искаме! Ти съсипа всичко. Кризата дойде с теб! По европа всички забравиха какво е това криза още преди година и половина! Даваш пример с Гърция но там пенсионерите взимат 1400лева пенсия. Ами и ние искаме да сме като тяхната криза. По 2000 лева заплата и нека ни е зле.
244
24
 
55
 
! Отговори
BULGAR$A преди 11 години
Досега прокуратурата на е инициирала дито едно сериозно дело срещу масовото крадене на държавата от разни номенклатури последните 20-на години. Няма и никой осъден. Заиграват се в разни схеми от където си пълнят джобовете. Единствен Цветанов поде кампаня срещу айдуците и затова е сега такъв яростен отпор. Докъде стигнаха енергийните дела на Р.Овч и К. Нинова. Защо оправдаха Масларова при явна кражба на 4.5 млн. Как стана така че Станишев раздава държажни пари на Моника ,а прокуратурата мълчи
243
17
 
36
 
! Отговори
IVAN4O преди 11 години
DA BE MIRNO SEDQLO NE BI 4UDO VIDQLO :))) TIKVOOO AKO NE BE6E SI IZRASIL GLUPOSTITE 4E SA TE PORA4ALI OT DPS SEGA 6TE6E DA KOALIRA6 S TQH I DA SI IMAME PRAVITELSTVO. NO TI SI TOLKOVA TAP 4E NIKOGA NE ZNAE6 KAKVO GOVORI6.
242
28
 
62
 
! Отговори
Катимерини преди 11 години
Да живее новото комунистическо - турско - фашистко правителство! Това ли заслужаваш Българийо?
241
33
 
56
 
! Отговори
slav преди 11 години
Като неискате Б.Б. слагайте си доганя и сержо и след 3 месеца се почва знаете кое ама и Европа тогава дано ви бие шута ама и Русия няма да видите тавариш Путин не ви ще
240
20
 
55
 
! Отговори
BULGAR$A преди 11 години
Обърнете внимание на второто изречение в статията:"На няколко пъти съм била наблюдател на това как се прилагат в употреба предварително напечатани бюлетини. "Защо тогава не е съобщила и в интерес на коя политическа партия се е случвало?Това е публично самопризнание, че БСП са фалшифицирали не едни избори и Манолова е имала участие.
239
15
 
47
 
! Отговори
BULGAR$A преди 11 години
"Петър Курумбашев предложи иронично така да се работи и с БНБ когато трябва да се напечатат някакво количество банкноти, да държат няколко палета там, които трябва да се експедират по някои РИК-ове, МИР-ове или предприятия. "Това не беше ли практиката от 97-*** година?
238
25
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що бе Тиква,що изоставяш Цецо.А да сетих се ,гласиш го за затворник
237
24
 
55
 
! Отговори
поп грую преди 11 години
Най-добре е кабинет без Цивката и Мутрата лНо това ще е вид услуга за тях ,защото така те няма да могат да отговарят за попората ,който надробиха и ще трябва този калинет да я изкуса .А те после ще имат наглостта да ксажат,че кабинета се е провали ,зщато те не са били в него.зАТОВА : КАБИНЕТ НА МАЛЦИНСТВОТО ДА УПРАВЛЯВА ,ДОКАТО НАРОДА НЕ ГО СВАЛИ С КАМЪН ОЩЕ ПРЕДИ ЗИМАТА .ТАКА НЯМА ДВА МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА С ЛОШО НАСЛЕДСТВО ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ,ЗАЩОТО НЕСЛЕДСТВОТО ЩЕ СИ Е НЕГОВО!
236
24
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
народа предложи кабинет без гербвсичките три партии преди изборите казаха че не се коалират с герб - това е истинатано мутрите са наглии по-шубелии от станишката даже дето си хвърли имунитета на часа и им затъкна зурлитенещо да сте чули да рият по сигналчето на *** сугарев
235
16
 
51
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Предлагам Пашата за шеф на МВР. Той има повече апартаменти от Цвъки!
234
28
 
58
 
! Отговори
BULGAR$A преди 11 години
всичко бе нагласено а за БАРЕКОВ със какво право и със коя подкрепаща партийна сила направи тази сценария във деня на размисъл не забравяйте това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! КОЙ МУ ДАДЕ ПРАВО НА ТОВА !
233
47
 
54
 
! Отговори
опит за внушение преди 11 години
И опит за разцепление във върхушката на ГЕРБ.Лидера на ГЕРБ още не е обявил намеренията си , което му прави чест.Той и в личен план и като партия е първа политическа сила,Но над всичко това е Разумен държавник и Българин.На всички им трябваше един период за обмисляне и вземане на съдбовни решения.Само Бойко Борисов има държавническо мислини и поведение.
232
20
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всяко оставане на гербавата машина в управлението дори и служебно е покриване на мафиятапазим се от обезглавената организирана престъпност с бронирани колиама народа койго пази по селатанямаме пари да пазим едни мутри от други мутри
231
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
удоволствието е наше престъпниците няма да са министри а шефове на парламентарни групи
230
30
 
50
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 11 години
Ако това е вярно - то *** постигнаха целта си... - Цветанов да не е шев на МВР-то... - сега отново техните контрабандни тирове ще сноват през границата...
229
25
 
67
 
! Отговори
аз преди 11 години
ГЕРБ и Борисов съсипаха България! Хората повярваха на една мутра охранител, на един дето ни предложи постна пица! Оказа се че няма и пица а само огризки след тях. Хората обедняха много за тези 4г. От къде Боко имал милиарди ли? От изнудване на бизнеса, или му снасяш или затваряш. И много затвориха, затова и безработицата е по висока. Замрази доходите на хората защото заставаше зад Дянков а накрая като го свалихме точно Дянков обвини! 4г само се оправдаваше че друг му е виновен!
228
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Ами не точно го каза никой комунист не е станал по-беден. защото тя държава е тяхна. Просто не можаха да станат по-богати, пък и руската енергийна мафия си натиска не може да се даде тука така.
227
15
 
43
 
! Отговори
... преди 11 години
Ми те му го рекнаха на ББ преди време:"Късно е, либе, за китка!"