15-годишната с 4,32 промила се е напила зверски с концентрат!

Ненков зове НС да гласува закона за нападенията над медици
Обновена: 27 май 2013 10:50 | 27 май 2013 10:19, Веселина Йорданова
53
15-годишната с 4,32 промила се е напила зверски с концентрат!
Снимка: архив, Булфото

Момичето, заради което беше нападнат и пребит екип на Спешна помощ, се е напило с концентрат, за да бъдат отчетени 4,32 промила алкохол в кръвта, смята заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков.

По думите му, за да се напие толкова с бира, тийнейджърката трябва да е изпила 100 литра. Той обясни, че момичето не е с диабет, както беше съобщено по-рано. Преди години е имало съмнение за това, но след като е доказано, че няма диабет, е извадена от всички регистри.

Още по темата
„Детето не е диабетик, а се е напило зверски в присъствието на възрастни”, коментира д-р Ненков пред Нова телевизия.

Според него е груба лъжа твърдението на роднините на момичето, че линейката се е забавила с 40 минути.

По думите на заместник-министъра след случая цялата система за оказване на медицинска помощ е под стрес. Той призова новият парламент да гласува час по-скоро на второ четене закона, с който нападението над медицински лица ще се наказва като нападение над полицаи. Според д-р Ненков от това ще спечели и парламентът.
 
„Сега вероятно ще им се размине с едно размахване на пръст, от което ще придобият още по-голямо самочувствие да нападат хора”, коментира д-р Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
законите ги пишат пи преди 11 години
В Русия пияниците ги събират с фадрома и ги изсипват пред отрезвителя на дузиниВ България голямото уважение към пияниците ще ни докара до просешка тоягаПо бай Тошово време не се изплащаше болничен лист, като причината за нетрудоспособносте алкохолна употреба. Сега като сме в ЕС би трябвало да си плащат прегледа, линейката и престоя в болница, ако са препили, както и НЗОК да не им покрива разноските по лечение. Обаче явно в Парламента са пушачи и пиячи та всичките ни закони защитават отрепките
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви промили кви пет лева?Напишете изпила е две бутилки с ракия и една каса бира аз да не съмкатаджия-промили!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 15-г. с 4 промила...таа вече и за органи не става
34
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 11 години
До Natural DialecticsЗащото нещата могат да се оправят само с реформи. Реформите са като машините, които произвеждат други машини - ако са добри, дават живот на все по-добри неща. Обаче работещите в един сектор не могат да потенцират реформи. Не може дори цяла една прослойка. Теоретично, ако може да се потенцират реформи отдолу, това може да го направи цялото общество. За Бг това нещо ще се случи трудно, а по-скоро никога.
33
1
 
3
 
! Отговори
един лекар преди 11 години
Тук не е така. Но и ако не са младите, няма да остане никой. Затова нямаме право да се оплакваме, а да се надяваме, все още ще има желаещи, дори и за по една година, защото все един може и да се излъже и да остане по-дълго. В момента пред младите лекари има толкова много възможности на запад, че самия факт, че са се хванали дори и за по една година в нашата спешна помощ си е подвиг.
32
0
 
4
 
! Отговори
един лекар преди 11 години
При тях на този етап не е толкова важно заплащането, а възможността да трупат опит и да се очупят. И точно затова отиват. Това става за около една година и поле си тръгват, понеже вече водещо става заплащането. Но в това време завършват новите и цикъла се завърта. Нали не очаквате от някой току що завършил млад човек да е безгрешен, особено при такова голямо натоварване. То просто е невъзможно. На запад за да работиш в Бърза помощ трябва да имаш определен стаж за да те вземат.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 17-ти нещата няма да се подобрят с уволнения и накзания а с правила които да се спазват пред кабинетите/спешни или не/,да се прецизират състояниета от мед.лица ,да има ред за преглед спешните с предимство , и е ясно че не всички които чакат са с животозастрашаващи състояния , а ако не си да ти удържат сума от здравните осигуровки .По-голямата част от народа е недоволен от бълг .лекари благодарение на отрицателното онтошение към тях насаждано от медиите ,а тези от чужбина се прегл.тук -Защо?
30
0
 
7
 
! Отговори
един лекар преди 11 години
Нека да ви кажа от първа ръка как стоят работите. В по-малките населени места в спешна помощ са останали само фелдшери и лекари пред пенсия. След 5-6 г. като си отидат и те ще стане страшно. В големите градове има по-голямо текучество, понеже има доста млади колеги, който все пак сега завършват и трябва да се хванат някъде на работа ( разбира се става въпрос за тези, който все още не са решили да заминат за Германия ). Единствената възможност за тях на този етап е Бърза помощ.
29
1
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
До АзЗа съжаление този път са си били чисти българи.
28
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ей, журналисти... *** ли са били тези?!Защо криете!??!?!?!?!?!?!?!Защо не казвате!??!?!?!?!?!
27
0
 
0
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
До ER_DrПоздравявам те за усърдието въпреки ниското заплащана , но защо думите ми са празни приказки , ти какво предлагаш !?
26
1
 
20
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Щом не сте доволни от СМП, защо не ходите на частен преглед или не викате линейки от частни болници,явно сте големи баровци но нещо май не ви стиска! вие на вашите работни места / ако въобще някой работи / толкова големи специалисти ли сте ,като гледа чавек и бизнеса и услугите на какво ниво как да не се зачуди човек откъде са ви големите претенции, мишоци с мишоци, явно без алкохолче никой не визабелязва,така ,че дано следващия път когато решите да се правите на катили да си намирите майстора !
25
0
 
28
 
! Отговори
художника преди 11 години
Имах един случай преди години. Наркоманче колабираше на пейка в карето пред блока.Качих го в колата да го откарам до поликлиниката, че докато чакаме линейка можеше и да свърши. Отивам в поликлиниката, там пък нямат санитар и носилка.Внесох им го на ръце и си тръгнах.Вечерта ме посещават двама цивилни полицаи и ме питат аз ли съм закарал момчето до поликлиниката, щото като дошъл в съзнание подал жалба, че съм му откраднал скъпите маратонки.Добре че имаше свидетели!
24
0
 
9
 
! Отговори
ER_Dr преди 11 години
До Natural DialecticsМоралът си ми е наред, а също и финансовият статус, общо взето. Често съм свръхизтощен, но никога не съм рекетирал пациент. Добрите спешни лекари останаха толкова малко, че можем да работим почти като фриленсъри. Колкото до подобряването на системата, това дето го говорите са, с извинение, празни приказки.
23
0
 
31
 
! Отговори
Сънчо преди 11 години
Докога държавата ще плаща за здравето на плиткоумни тийнейджъри, решили да се докажат по подобие на неурентираните си родители било с алкохол ,пиратки и тем подобни глупости? Защо държавата не заведе иск срещу такива загрижени родители,чието безхаберие ражда алкохолици на по 15г.. за които може би най-голямо забавление в жалкия им живот е да пребият първия срещнат / или нарочно извикан/,докога мълчаливо ще се толерира простотията??
22
6
 
3
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
До ER_Dr Избрал съм друга професия в живота си , начина по който ми говориш издава общо взето морала ти на лекар или медик, "хвани една линейка ..карай там",ясно ми е че системата е скапана и че лекарите срещат огромни трудности,вместо да се ядем едни други вие , които сте вътре в системата и знаете от първа ръка къде са проблемите и каква е причината да ги има трябва да поставите въпросите и да формулирате искания (за подобряване на системата и не задължително за заплати),а ние ще ви подкрепим
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ,сега и капризи.Линейката се забавила.. Ми плащат им по 5-600 лева.Повече пари печели клошар в Европа месечно.За тия пари лева е цяло чудо ,че въобще идват по някое време..
20
4
 
11
 
! Отговори
ER_Dr преди 11 години
До Natural DialecticsХората в СМП, ако работят лошо, не работят лошо, защото са им ниски заплатите, а защото толкова си могат. Професионалистът винаги работи на върха на възможностите си, дори и без пари, щом се е хванал. Само че обикновено не е настроен да го прави непрекъснато, и в един момент си взема шапката, а там остава този, който няма къде другаде да отиде.
19
0
 
0
 
! Отговори
rument преди 11 години
Хе-хе-хе - явно не можеш да измислиш нещо по смислено така че по добре си трай, взимай кирката и на нивата :D
18
0
 
7
 
! Отговори
ER_Dr преди 11 години
До Natural DialecticsКато е пълно с линейки, отивай и подкарвай една. Изкарай колеж, стани мед. сестра или лекар и сядай отзад да чакаш адреси. Не разбрахте, че линейките сами не работят. P.S. А м/у другото линейките наистина са свръхмного. Причината е проста - комисионната за поръчката им е примамлива и всеки, който може, поръчва още. Това е по-лесно и по-доходно, отколкото да се опитваш да променяш системата.